.
Затворена тема
Страница 145 от 354 ПървиПърви ... 4595135141142143144145146147148149155195245 ... ПоследнаПърви
Резултати от 3 601 до 3 625 от общо 8834
    Цитирай Първоначално написано от Aeternal Виж мнението
    Интересно ми е, смяташ ли американците за горда нация?
    Ти очевидно се чувстваш достатъчно важна за да се сърдиш на всичко и да спреш да играеш след първия неудобен въпрос
    Не се смятам за важна, просто нямам намерение да отговарям само и единствено на заядливи въпроси, усмивките в края на коментарите не променят цялостният тон. Случайно човек да не каже, че живее в чужбина или да не сподели мнение различно от вашето, веднага започвате.
    Както и да е, гледам, че LadyDi или Paradosou не са проявили желание, слагам PinkPan7her на стола.

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от HollyGolightly Виж мнението
    слагам PinkPan7her на стола.
    тя съгласна ли е?
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Цитирай Първоначално написано от LadyDi Виж мнението
    тя съгласна ли е?
    Доколкото знам, да.

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Добре.
    Само предупреждавам - придържайте се към добрия тон.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Мега фен Аватара на 102
    защо си толко спрела ?

anonymous708973
    Guest
    тя съгласна ли е?
    Съгласна съм, но нека другите да кажат дали искат - все пак съм била вече.
    Интересно ми е седна пак от чисто егоистична самонаблюдателна (?) гледна точка )

Мега фен Аватара на SHPAIdURmeN
    На колко си ?
    Откъде си ?
    Какво учиш ?
    Къде го учиш ?
    Доволна ли си от това което учиш ?
    Би ли развила собствен бизнес, ако да, какъв ще е той ?
    Защо си избра този аватар, както и ник-а ?
    С каква цел започна да коментираш у фороно ?
    Защо продължаваш да влизаш ?
    Реалист ли си ?
    М/д оптимист и песимист, към кое клониш повече ?
    *GET TO KNOW*
    THE UNKNOWN

Мега фен Аватара на Lilanda
    Ооо, Инка. ;3

Как реши, че Германия е мястото, на което ще учиш?
    Учила ли си немски в училище или го научи преждевременно?
    С какви хора си обградена?
    Какви хора са германците като цяло от твоя гледна точка?
    Какви бяха очакванията ти преди да заминеш и по-добре или по-зле е реалността от тях?
    Кога за последно се усмихна?
    А искрено?
    Кога за последно плака?
    Ако можеше да промениш само едно нещо в миналото си, какво би било то и защо?

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от SHPAIdURmeN Виж мнението
    На колко си ?
    - 20
    Откъде си ?
    - Пловдив
    Какво учиш ?
    - Бизнес администрация/Стопанско управление са еквивалентите в УНСС/СУ
    Къде го учиш ?
    - Манхайм, Германия. (Мисля, че ме питаш за 3-ти път )
    Доволна ли си от това което учиш ?
    - Леко ми идват в повече счетоводните предмети, но съм изключително доволна от начина, по който е построена програмата.
    Би ли развила собствен бизнес, ако да, какъв ще е той ?
    - Това ми е целта, но бих казала по-скоро, че целя да съм предприемач в по-широк смисъл на думата, не да се занимавам с конкретен бизнес, но подозирам, че това е необходима стъпка. Определено ще е нещо, което да може да ми ангажира вниманието години наред. Нетърпелива съм и бързо губя мотивация, ако не видя кажи-речи светкавични резултати, а това са сериозни недостатъци за някого, който иска да гради бизнес от нулата.
    Защо си избра този аватар, както и ник-а ?
    - Аватара ще го сменям, че ми е омръзнал от 100 години, беше липса на вдъхновение :д Никнейма... мисля, че тъкмо бях гледала "Розовата пантера" с Бионсе на кино или пък детските серии. Не помня :д Ама "Пантерата" ми харесва много като прякор, хаха.
    С каква цел започна да коментираш у фороно ?
    - Искала съм спречкване на гледни точки явно. Четях, защото ми беше интересно, пък не съм от тези, които могат да останат пасивни и реших, че трябва и да пиша.
    Защо продължаваш да влизаш ?
    - Изцяло навик. Хората се променят, но темите и споровете остават същите. Форумът ми помогна да порасна, така да се каже, не мога да го отрека, в момента обаче само ми краде от времето и емоциите. Така и не се научих да си ценя нервите и да не се връзвам :д
    Реалист ли си ?
    - Смятам, че да.
    М/д оптимист и песимист, към кое клониш повече ?
    - Оптимист. Последната година беше сериозно изпитание в това отношение, но се надявам да не променя, харесвам си оптимизма, мога да съм направо ходещо слънчице, ако не съм станала с една определена част от тялото нагоре
    цък

Мега фен Аватара на draid
    Добре.
    Добрият тон пристигна.

Мега фен Аватара на LoadRunner
    1.) Скоро познати които са в Германи ми казаха, че повечето българи конкретно и техните родители като ги питат от къде са (без да задълбава вероятно при случайни нови запознанства без перспектива) лъжат че не са от България защото ги било срам.
    Вяно ли е , тенденция ли е? Може и да не знаеш понеже не работиш но все пак...

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Lilanda Виж мнението
    Ооо, Инка. ;3

Как реши, че Германия е мястото, на което ще учиш?
    - Винаги е била това идеята, още от дете. Баща ми работи в международна австрийска фирма и често пътува до Германия и околията, та несъзнателно просто вкъщи немската култура и начин на мислене, та ако щеш дори и техниката , е много ценена. Отделно от това, майка ми от години иска да ме изкара от тази "токсична среда", та че ще е в чужбина беше ясно, а образование в Германия е далеч по-щадящо бюджета отколкото същото в Англия/Америка. Всякакви скандинавски държави автоматично съм ги изключила несъзнателно, нямам идея защо, просто ми бяха непознати, пък и ако не говориш езика, си оставаш чужденец, пък холандски, датски, шведски и т.н. не ми се учеха :д Германия беше нещо познато, та така. Готинко е, нашите успяха и двамата да дойдат да ме видят по два пъти, поотделно по веднъж на бизнес пътувания и още веднъж със сестра ми заедно.

Учила ли си немски в училище или го научи преждевременно?
    - Ооо, в училище още.

С какви хора си обградена?
    - Ей, как ми липсва сега българския еквивалент на това, което ми дойде наум на първата секунда.
    С изключително амбициозни - бих казала дори болезнено, с хора, които са свикнали да носят много дини под една мишница, с хора с вече изградени навици как се работи сериозно и отговорно, с хора, които не са гледани в саксия, така да кажем

Какви хора са германците като цяло от твоя гледна точка?
    - Виж предния въпрос :д
    Но слагам голяма скоба - обградена съм с представителна извадка, с "елита", както каза един колега, колкото и надуто да звучи. Преди някой да ми скочи, ще обясня - в Германия не всички учат и имат право да учат в университет, даже една много малка част от тях. Да завършиш тук наистина е голямо постижение. Та, от тази гледна точка, тези, които са тук, нямат нищо общо с най-обикновен германец, който си живее на село и мирогледът му се изчерпва с градинката, селскостопанската продукция и спадовете в цената на пшеницата. Не го казвам по никакъв начин с лошо, просто исках да подчертая разликата и да обясня защо не мога да говоря общо - аз наистина съм се сблъсквала с една малка част :–)
    Иначе отговарят на клишетата доста - много работливи, задълженията са с приоритет - това се усеща дори в малките неща, примерно, чиниите се измиват моментално след яденето; когато се учи, се сяда и се учи часове наред, с малки паузи, супер концентрирано. Когато се купонясва, се купонясва. Да, купонът им не е същият и да, тендециозно пият далеееееч по-малко. Не че не могат, просто не искат.
    Врат си носовете далеч по-малко в твоите работи, избягват да съдят, изказват се доста умерено.

Какви бяха очакванията ти преди да заминеш и по-добре или по-зле е реалността от тях?
    - По-зле е, държавата и хората са страхотни, само следването е далеч по-трудно от очакваното.

Кога за последно се усмихна?
    - Днес.

А искрено?
    - Днес

Кога за последно плака?
    - Онзи ден вечерта, с мъжо имахме прочувствен разговор.

Ако можеше да промениш само едно нещо в миналото си, какво би било то и защо?
    - Хм, щях да се доверя на интуицията си и първоначалната си преценка относно един човек и щях да си използвам главата по предназначение, а не като украса.
    цък

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от LoadRunner Виж мнението
    1.) Скоро познати които са в Германи ми казаха, че повечето българи конкретно и техните родители като ги питат от къде са (без да задълбава вероятно при случайни нови запознанства без перспектива) лъжат че не са от България защото ги било срам.
    Вяно ли е , тенденция ли е? Може и да не знаеш понеже не работиш но все пак...
    Не познавам хора, които да лъжат. Никога не съм била дискриминирана, защото съм от България; хората са достатъчно разсъдливи, за да си изградят сами преценката според човека, не според background-a му. Когато един българин изнасили и уби 20-годишно момиче кажи-речи на центъра, в нета беше пълно с коментари срещу българи и румънци и "Източна Европа" като нарицателно за ебаси дупката и престъпниците; имаше чат-пат постове на хора, които казваха, че не може да се съди за цяла нация по един човек - а това беше точно преобладаващото мнение в университета. Тук идва точно тази разлика между различните прослойки, за която говорих по-горе.

Иначе... ако съдя по група във Фейсбук за българи в Германия, ще се отчаеш какви хора пишат там, групата за български студенти е коренно различна, в другата, в която съм по някаква случайност, просто нивото на интелекта е паднало до безобразие, направо срам ме хваща да чета уж възрастни хора да се разправят като селски клюкарки. Та, в тоя ред на мисли, не е произходът им това, което възпрепятства работата им. Повярвай, в Германия има работа за всички, неслучайно безработицата им е 5.5%.
    Последно редактирано от PinkPan7her : 12-20-2014 на 22:05

Мега фен
    Просто да вметна - и на мен ми е изключително гнусно като зачета някакви българи да си развиват конспиративните теории в западни сайтове. За щастие в реддит и повечето туристически сайтове и такива от типа на http://www.numbeo.com/cost-of-living...untry=Bulgaria коментиращите са на ниво.
    В последно време забелязвам, че адекватните българи започват да изтикват дебилите от онлайн пространството.
    В тубата и фейса обаче е просто трагедия

Мега фен Аватара на LoadRunner
    Мен чесно казано ме е срам.
    Цялата ни култура бие на циганска. Комплексари сме. Чалга културата и младото поколение допринася за цялостния облик на българина. В работата сме смотани, само се оплакваме вършим през пръсти. Казвам го щото лично го виждах всеки божи ден. Уж като млад все си давах зор и товарех и другите ама все ми казваха да не си го слагам и че нищо нямало да се промени. В крайна сметка се оказа така
    Носим си кръста и няма да е по- добре в бъдеще. Като цяло все си търсим тънката лайсна и да ни е по- лесно може би заради ниското заплащане ама аз това не го признавам наща секретарка си клатеше краката по цял ден и цъкаше на телефона а даже не беше хубава само дето си поддържаше лака. Абее няма да започвам дискусии и да се ядосвам щото и аз съм тука да се заяждам като цяло.

Мега фен
    Добре.
    Че кога не сме се придържали? :Д

Пантеро, ако те заям нещо, да си знаеш, че е щото си в чужбина, а не щото си неценяща детския живот расистка, примерно.

Иначе, неща върху които ми е интересно мнението ти:
    1. Смъртното наказание - да/не?
    2. Запозната ли си с шведската пенитенциарна политика и система?
    3 Колко сила е необходима да вдлъбнеш меката част на бебешката глава и ще става ли след това за пепелник?

Супер фен Аватара на paradosou
    3 Колко сила е необходима да вдлъбнеш меката част на бебешката глава и ще става ли след това за пепелник?
    ахахахахахахахахаха

PinkPan7her, доколко те интересува как те възприемат потребителите тук?
    Тема, която те е провокирала/предизвикала е хубава дискусия?
    С какво привличаш хората обикновено? Ами с кои черти/навици ги дразниш нечовешки?
    Разкажи някоя приятна изненада, която ти си правила или са ти правили на теб. Скорошна или не е без значение .
    Последно редактирано от paradosou : 12-21-2014 на 08:45

Мега фен Аватара на Colouring
    Смяташ ли немския за красив език?
    Кой е бил най-щастливият ти момент в живота?
    Я сподели някое от любимите си ястия. На какво не можеш да се наситиш?
    Любим аромат?
    Любим филм?
    Сериал?
    Книга?
    Автор?
    Песен?

Голям фен Аватара на TIFOSO
    Здравей и от мен.

- Спала ли си наистина с Цветана Пиронкова?
    - Ако на ръба на скала висят българин и германец и можеш да спасиш само един, кой ще е той? Ами ако не германецът, а българинът е нацепен?
    - Ако можеше да избираш, да галиш плочките на Владо Кличко или да махаш космите от гърба на гаджето си, кое ще избереш?
    - Ако някоя колежка ти седне най-нагло на мястото там на първия ред, ще и прегризеш ли сънната артерия?
    - Не се ли притесняваш за маникюра си с тоя бокс?
    - Как може да направим дупе като твоето? Прости съвети моля.
    - Мислиш ли, че в предишния си живот си била готвач на SS отрядите?
    - Ламинираш ли си сертификатите?

anonymous708973
    Guest
    Че кога не сме се придържали? :Д

Пантеро, ако те заям нещо, да си знаеш, че е щото си в чужбина, а не щото си неценяща детския живот расистка, примерно.

Иначе, неща върху които ми е интересно мнението ти:
    1. Смъртното наказание - да/не?
    2. Запозната ли си с шведската пенитенциарна политика и система?
    Щото да заяждаш някого поради причината, че е в чужбина, е супернормално.

1. Смъртно наказание, хм... Май против. Просто не виждам смисъл да наказваш някого за дадена постъпка със същата постъпка. Освен това стават и грешки, осъждат се невинни. И перспективата да те приспят с инжекция надали изглежда толкова страшно като доживотен затвор между четири стени за един престъпник, знам ли...
    2. Въх, не, никак. Гугълнах, изглежда интересно, ще се образовам по въпроса тези дни.
    3. Вероятно мъничко. Бебешка глава ;3 И миризма на бебе *влюб* *влюб*

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от paradosou Виж мнението
    ахахахахахахахахаха

PinkPan7her, доколко те интересува как те възприемат потребителите тук?
    - Честно казано, малко, в сравнение с началото - смехотворно малко. Просто достатъчно се е доказало, че по някаква причина несъзнателно давам различна представа за себе си във форума.

Тема, която те е провокирала/предизвикала е хубава дискусия?
    - Хммм, теми, по които се сещам на примависта, че съм спорила със страници и страници, са например критерии при избор на партньор, някакви отношения родител-дете, отворена връзка, изневяра... Като цяло никак не съм очарована от нивото на дискусии тук - хората не различават теза от аргумент, камо ли да изградят второто. Да не говорим как личностните нападки са първото, към което се посяга в случая на безизходица, пък дали в темата става въпрос за това, все тая.
    Чачо, ЛейдиДи и Аурис са хора, чиито мнения чета с огромен интерес в спор. Изключително балансирани, изхождащи от множество гледни точки, при първите двама има и ясна структура, при Аурис нещата са свободна програма, но пак постът е изглеждо добре написан. Темплара също умее. Дриймърката и Наив се аргументират изключително интелигентно, когато решат.
    Съжалявам, спорила съм по много теми, истината е, че повечето са били изгубено време заради начина, по който се спори.

С какво привличаш хората обикновено? Ами с кои черти/навици ги дразниш нечовешки?
    - С изключително широка усмивка и бърборене по множество теми :д Когато се запознавам с някого, задавам и много въпроси, а предполагам, че на всеки му е приятно да се интересуват от него.
    Нечовешки дразня само близки хора, останалите просто не ми виждат лошите черти :д Зависи от човека - майка ми я дразня с това, че си губя времето тук вместо да си "развивам потенциала", най-близката ми приятелка тук я дразня с това, че съм изключително критична и очаквам логични решения, пък тя не е най-логичният човек на света, приятелят ми се дразни, когато стана пасивно-агресивна (да се има предвид, че истинска пасивна агресия не е видял от мен! )

Разкажи някоя приятна изненада, която ти си правила или са ти правили на теб. Скорошна или не е без значение .
    - Хммм... последното, което беше, е супермалко и ежедневно, но някак все такива помня. Намерих на моя приятел чипс с бекон в кауфланд след като беше търсил по всички останали супермаркети :д
    Последното, с което той ме изненада, беше като ми каза, че ето, на - ние направо сме си живеели заедно и всичко било много хубаво и всичко сме правили заедно. Не че заявлението ме изненада, щото това си беше факт, не спира да ме изненадва колко дълбоко се впуска в отношенията ни, как гледа напред, как няма даване назад и спирачки, изтрещяване щото му е първа връзка или нещо такова. Май не успявам да го обясня като хората.
    Иначе маминка има РД на следващия ден, след като се прибера, исках със сестра ми да й направим торта докато тя е на работа, ама жената сама решила да си пече, оф!
    цък

Мега фен Аватара на draid
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението

1. Смъртно наказание, хм... Май против. Просто не виждам смисъл да наказваш някого за дадена постъпка със същата постъпка. Освен това стават и грешки, осъждат се невинни. И перспективата да те приспят с инжекция надали изглежда толкова страшно като доживотен затвор между четири стени за един престъпник, знам ли...
    Поинтересувай се за смъртното наказание. Като за начало, "приспиването" не е баш това което изглежда, след това факта, че си осъден на смърт, но не знаеш кога ще бъде изпълнена присъдата и може да чакаш с месеци е нещото което е може би по-лошо от самата смърт. И не на последно място, какви са перспективите на убиец/изнасилвач изобщо ? Защо трябва данъкоплатеца да издържа някакъв цирей до живот ? Ликвидирането на проблема е далеч по-ефикасно и евтино отколкото издържането му между четири стени.

Похаби ли си потенциала ?

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Colouring Виж мнението
    Смяташ ли немския за красив език?
    - Да

Кой е бил най-щастливият ти момент в живота?
    - Щастието още го преследвам в този живот

Я сподели някое от любимите си ястия. На какво не можеш да се наситиш?
    - ЧУШКИ! Под всякаква форма, ономномном. Суши. Салатката от Хепи със спанак, киноа, печени чушки, домати, варено яйце и медено-горчичен дресинг. Ябълков щрудел с ванилов сос. Греяно вино - не е ястие, ама все пак Гъши дроб с боровинки. Домашна пица с 4 сирена. Палачинки! Череши.

Любим аромат?
    - На бебе!!! Едно такова леко запотено и топличко и ооооох! Ванилия също много обичам. Като си измия пода и ми мирише яко химически на лимон, пак ми харесва :ДД Макадамия Leave-in Cream мирише страхотно, мъжкият Black XS на Пако Рабан също е прекрасен!

Любим филм?
    - Никога не мога да ги изброя всичките :д На Куентин Тарантино филмите са прекрасни, The 13th Warrior, Гадни копилета, като по-малка много харесвах Маската и Легендата за Зоро. Снощи гледах Земята преди време 4 - http://1.bp.blogspot.com/_OGuQpA9_rP...-13981959.jpeg

Сериал?
    - Сериали, които са ме държали в напрежения всяка серия, са Dexter, Suits, Prison Break (тук щях да получа удар, като бягаха от затвора, няма такава паника просто :д)

Книга?
    - Книги, които са оставили изключително много емоции и огромен отпечатък върху мен, са трите на Халед Хосейни. Обичам безкрайно много Винету на Карл Май и Хари Потър. "Карти на масата" и "Илюзия с огледала" на Агата Кристи съм запомнила като заглавия, които особено са ми харесали сред всички нейни книги, които съм прочела, но в момента не мога да ти кажа за какво става дума. Последното, което изненадващо ми допадна много, беше поредицата за патрулите на Сергей Лукяненко, първите три книги прочетох мисля, тази ваканция ще си ги довърша.
    Вмъквам си и книжки с конспиративни теории като "Не пипай тази книга". Към книгите на Робърт Кийосаки също изпитвам определен сантимент.

Автор?
    - Не мога да отговоря тук.

Песен?
    - Лелей.
    Май сега е моментът да отбележа, че аз имена на песни и филми никак не помня, ама никак :д Да видим кои са по-константните ми любимци. Eminem - Till I collapce, 30 Seconds to Mars - Fullmoon, Alex Vrea - E marfa tare, Bastille - Things we lost in the fire, Linkin Park - Papercut, Sido - Einer dieser Steine, Alligatoah - Willst du mit mir Drogen nehmen, Nightwish харесвам изключително много, което ми напомня, че не съм ги слушала от 100 години. 2 много любими микса - https://www.youtube.com/watch?v=4FMOJawDyfY и https://www.youtube.com/watch?v=A4ZcLzT0KJ0. Eдин арабски хаус микс слушах много, ама нещо ми е изчезнал.
    Изключително съм непретенциозна на тема музика, слушам всичко с изключение на онзи метъл, при който си дерат гърлата и не разбираш дума от текста :д
    цък
    Последно редактирано от PinkPan7her : 12-21-2014 на 23:08

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Да бе, бъди убедена, че ако някой се заяде ще е само по тази причина.
    С какво образованието в Германия е по-добро от българското, говорим при последвала работа в България, за чужбина е ясно.

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    Поинтересувай се за смъртното наказание. Като за начало, "приспиването" не е баш това което изглежда, след това факта, че си осъден на смърт, но не знаеш кога ще бъде изпълнена присъдата и може да чакаш с месеци е нещото което е може би по-лошо от самата смърт. И не на последно място, какви са перспективите на убиец/изнасилвач изобщо ? Защо трябва данъкоплатеца да издържа някакъв цирей до живот ? Ликвидирането на проблема е далеч по-ефикасно и евтино отколкото издържането му между четири стени.

Похаби ли си потенциала ?
    Тъкмо вчера ти четох мнение в архива как си против наказанието.
    На въпроса вече съм отговорила.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си