- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- На горещия стол е... Electra
Не се смятам за важна, просто нямам намерение да отговарям само и единствено на заядливи въпроси, усмивките в края на коментарите не променят цялостният тон. Случайно човек да не каже, че живее в чужбина или да не сподели мнение различно от вашето, веднага започвате.
Както и да е, гледам, че LadyDi или Paradosou не са проявили желание, слагам PinkPan7her на стола.
Добре.
Само предупреждавам - придържайте се към добрия тон.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
На колко си ?
Откъде си ?
Какво учиш ?
Къде го учиш ?
Доволна ли си от това което учиш ?
Би ли развила собствен бизнес, ако да, какъв ще е той ?
Защо си избра този аватар, както и ник-а ?
С каква цел започна да коментираш у фороно ?
Защо продължаваш да влизаш ?
Реалист ли си ?
М/д оптимист и песимист, към кое клониш повече ?
*GET TO KNOW*
THE UNKNOWN
Ооо, Инка. ;3
Как реши, че Германия е мястото, на което ще учиш?
Учила ли си немски в училище или го научи преждевременно?
С какви хора си обградена?
Какви хора са германците като цяло от твоя гледна точка?
Какви бяха очакванията ти преди да заминеш и по-добре или по-зле е реалността от тях?
Кога за последно се усмихна?
А искрено?
Кога за последно плака?
Ако можеше да промениш само едно нещо в миналото си, какво би било то и защо?
1.) Скоро познати които са в Германи ми казаха, че повечето българи конкретно и техните родители като ги питат от къде са (без да задълбава вероятно при случайни нови запознанства без перспектива) лъжат че не са от България защото ги било срам.
Вяно ли е , тенденция ли е? Може и да не знаеш понеже не работиш но все пак...
Не познавам хора, които да лъжат. Никога не съм била дискриминирана, защото съм от България; хората са достатъчно разсъдливи, за да си изградят сами преценката според човека, не според background-a му. Когато един българин изнасили и уби 20-годишно момиче кажи-речи на центъра, в нета беше пълно с коментари срещу българи и румънци и "Източна Европа" като нарицателно за ебаси дупката и престъпниците; имаше чат-пат постове на хора, които казваха, че не може да се съди за цяла нация по един човек - а това беше точно преобладаващото мнение в университета. Тук идва точно тази разлика между различните прослойки, за която говорих по-горе.
Иначе... ако съдя по група във Фейсбук за българи в Германия, ще се отчаеш какви хора пишат там, групата за български студенти е коренно различна, в другата, в която съм по някаква случайност, просто нивото на интелекта е паднало до безобразие, направо срам ме хваща да чета уж възрастни хора да се разправят като селски клюкарки. Та, в тоя ред на мисли, не е произходът им това, което възпрепятства работата им. Повярвай, в Германия има работа за всички, неслучайно безработицата им е 5.5%.
Последно редактирано от PinkPan7her : 12-20-2014 на 22:05
Просто да вметна - и на мен ми е изключително гнусно като зачета някакви българи да си развиват конспиративните теории в западни сайтове. За щастие в реддит и повечето туристически сайтове и такива от типа на http://www.numbeo.com/cost-of-living...untry=Bulgaria коментиращите са на ниво.
В последно време забелязвам, че адекватните българи започват да изтикват дебилите от онлайн пространството.
В тубата и фейса обаче е просто трагедия
Мен чесно казано ме е срам.
Цялата ни култура бие на циганска. Комплексари сме. Чалга културата и младото поколение допринася за цялостния облик на българина. В работата сме смотани, само се оплакваме вършим през пръсти. Казвам го щото лично го виждах всеки божи ден. Уж като млад все си давах зор и товарех и другите ама все ми казваха да не си го слагам и че нищо нямало да се промени. В крайна сметка се оказа така
Носим си кръста и няма да е по- добре в бъдеще. Като цяло все си търсим тънката лайсна и да ни е по- лесно може би заради ниското заплащане ама аз това не го признавам наща секретарка си клатеше краката по цял ден и цъкаше на телефона а даже не беше хубава само дето си поддържаше лака. Абее няма да започвам дискусии и да се ядосвам щото и аз съм тука да се заяждам като цяло.
Че кога не сме се придържали? :Д
Пантеро, ако те заям нещо, да си знаеш, че е щото си в чужбина, а не щото си неценяща детския живот расистка, примерно.
:Д
Иначе, неща върху които ми е интересно мнението ти:
1. Смъртното наказание - да/не?
2. Запозната ли си с шведската пенитенциарна политика и система?
3 Колко сила е необходима да вдлъбнеш меката част на бебешката глава и ще става ли след това за пепелник?![]()
ахахахахахахахахаха![]()
![]()
![]()
PinkPan7her, доколко те интересува как те възприемат потребителите тук?
Тема, която те е провокирала/предизвикала е хубава дискусия?
С какво привличаш хората обикновено? Ами с кои черти/навици ги дразниш нечовешки?
Разкажи някоя приятна изненада, която ти си правила или са ти правили на теб. Скорошна или не е без значение.
Последно редактирано от paradosou : 12-21-2014 на 08:45
Смяташ ли немския за красив език?
Кой е бил най-щастливият ти момент в живота?
Я сподели някое от любимите си ястия. На какво не можеш да се наситиш?
Любим аромат?
Любим филм?
Сериал?
Книга?
Автор?
Песен?
Здравей и от мен.
- Спала ли си наистина с Цветана Пиронкова?
- Ако на ръба на скала висят българин и германец и можеш да спасиш само един, кой ще е той? Ами ако не германецът, а българинът е нацепен?
- Ако можеше да избираш, да галиш плочките на Владо Кличко или да махаш космите от гърба на гаджето си, кое ще избереш?
- Ако някоя колежка ти седне най-нагло на мястото там на първия ред, ще и прегризеш ли сънната артерия?
- Не се ли притесняваш за маникюра си с тоя бокс?
- Как може да направим дупе като твоето? Прости съвети моля.
- Мислиш ли, че в предишния си живот си била готвач на SS отрядите?
- Ламинираш ли си сертификатите?
Щото да заяждаш някого поради причината, че е в чужбина, е супернормално.
1. Смъртно наказание, хм... Май против. Просто не виждам смисъл да наказваш някого за дадена постъпка със същата постъпка. Освен това стават и грешки, осъждат се невинни. И перспективата да те приспят с инжекция надали изглежда толкова страшно като доживотен затвор между четири стени за един престъпник, знам ли...
2. Въх, не, никак. Гугълнах, изглежда интересно, ще се образовам по въпроса тези дни.
3. Вероятно мъничко. Бебешка глава ;3 И миризма на бебе *влюб* *влюб*
Поинтересувай се за смъртното наказание. Като за начало, "приспиването" не е баш това което изглежда, след това факта, че си осъден на смърт, но не знаеш кога ще бъде изпълнена присъдата и може да чакаш с месеци е нещото което е може би по-лошо от самата смърт. И не на последно място, какви са перспективите на убиец/изнасилвач изобщо ? Защо трябва данъкоплатеца да издържа някакъв цирей до живот ? Ликвидирането на проблема е далеч по-ефикасно и евтино отколкото издържането му между четири стени.
Похаби ли си потенциала ?