- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- На горещия стол е... Electra
Опа!!
Започвам:
Ина, вдъхнових се от въпроса на Aeternal за смъртното наказание. Та представи си, че смъртното наказание се въведе /няма значение дали в България, или в Германия/ и ти бъдеш неправилно осъдена на смърт. Какво правиш?
- Какво да правя, като съм зад решетки? Освен да се надявам близките ми да ми организират едно бягство от затвора... :д
Като се спомена за безработица, кой мислиш, че е най-добрият начин да се намали безработицата в България и защо?
- Хмммм. За младите като че ли е лесно - има все повече инициативи за студенти, все повече организации, курсове паралелно на училището/университета, все повече застъпва и доброволческата работа като осъзнато предимство в CV-то. Може би е добра идея да се организират презентации на успешни български фирми от различни браншове, за да се събуди интересът на учещите. Липсата на интерес е проблемът при младата генерация, защото един млад и любопитен човек сам ще открие тоооолкова възможности за развитие, че ти е бедна фантазията. Смятам, че трябва да се провеждат практики, които не са проформа и по време на които наистина се добиват полезни знания и умения.
При по-възрастните наистина е сложно. Проблемът е, че исканията на работодателите често са огромни, а отсрещната страна предлага твърде малко или пък точно обратното работодателят изисква твърде много и предлага смешни пари. Това разминаване трябва да се напасне някак. Често съм чувала изказвания от сорта на "Ама аз за кога да го уча тоя английски"... Може би е добре да има опреснителни курсове или курсове, повишаващи квалификацията.
А престъпността в световен мащаб?
- В световен мащаб е малко трудно да се говори, мисля.
Бих казала, че изнасилванията и убийствата ги изключваме, защото те са по-скоро психически отклонения, които трудно биха се повлияли от нещо различно от драконов контрол. Джебчийствата и кражбите са резултат от нямане на пари, в този ред на мисли, повишаването на жизнения стандарт би било добра идея.
В романтичния смисъл вярвам мъничко.
Като кажа съдба, се сещам за един пост на Някойтам, в който обясяваше как съдбата била виновна, че той две години не се бил срещнал с някаква негова интернет позната. Ами, съжалявам, ама ми е абсурдно. И като му написах нещо от сорта, че съдбата не му е виновна, че за 2 години не е намерил един свободен ден и двупосочен билет за влак, той ми написа 10 страници ферман как не било така и как чинката на братовчедката на чичото на въпросната мадама са й вадили жлъчка... Така де, преувеличавам, ама идеята стана ясна, надявам се.
Вярата в съдбата ми е някак прекалено снемащо собствената отговорност за действията, собствените възможности сякаш нямат значение. Ако за нещо толкова минимално обвиняваш съдбата, какво ще стане при една по-сериозна болест например? Ще седнеш да се надяваш, че ти е писано да живееш?
Късмет е да си намериш детелинка, сладко и невинно е. Късмет е да се падне лесен изпит, не е съдба, щото тоя изпит не го е пуснал Оня Там Горе, а професорът. За мен е късмет, че той е бил в добро настроение
Имаше един лаф "Успехът идва, когато добрата подготовка се срещне с добрата стара случайност" - много ми допада като мисъл![]()
Изпитвали някакво желание фороно да те напада с въпроси ?
Усещаш ли лошите нападки ?
Лесно ли се връзваш на някого, който се заяжда с теб ?
*GET TO KNOW*
THE UNKNOWN
Съдбата е от тоя там горе ? Вярваш ли го ? А в Бог ? Какво е Бог за теб ? В извънземни ?
"Напада", не. Имах желание да седна, след тия няколко дни ще си намеря старите отговори от стола и ще си ги прочета, ще видя с какво съм съгласна, с какво - не, казах вече - чисто егоистични причини имам :д
Усещам да, но както казах по-горе, четем буквички и не виждаме грам от емоцията на човека отсреща, така че както често моите постове се приемат като агресивни, а аз далеч не съм имала това намерение, е напълно възможно и аз да се лъжа и постът далеч да не е нападка
По-лесно, отколкото би трябвало.
И аз не знам какво е. Сещам се за филма Wanted, с онази стая с нишките на съдбата, може би това ми е максимално близо до представата. Бог... не, не вярвам. Вярвам, че има нещо, висша сила, която обаче си има чисто физично обяснение.
Извинявам се за неясните отговори, ама и на мен самата ми е неясно. Стигнала съм до място, на което се чувствам добре с вярванията си.
В извънземни вярвам. Някак е прекалено арогантно да смятаме, че ние сме единствените живи същества във Вселената![]()
Вечеря под луната или вечеря под слънцето ?![]()
*GET TO KNOW*
THE UNKNOWN
За или против легализирането на тревата? Пушила ли си?
Въпрос в стил Чачо - колко лицеви можеш да направиш наведнъж? По желание може да постнеш снимка на перфектната според теб женска фигура.
Политик, изиграл роля на световната сцена, на когото симпатизираш/се възхищаваш?
Събитие от историята, което ти е задържало интереса дълго/чела си доста материали за него? Твоят коментар?
Интервюираш кандидати за работа и предлаганата позиция е мениджърска /да кажем/, какъв ще ти е първият въпрос?
Сега си представи, че самата ти по кой знае какво смахнато стечение на обстоятелствата се явяваш на интервю за водещ на комедийно шоу. Как ще се държиш? С какво ще опиташ да грабнеш вниманието на потенциалните шефове?
Можеш ли да рисуваш? Ако не - искала ли си да се научиш? Ако да - с кви материали най-често?
Как ще изглежда твоя карикатура, нарисувана от приятел? А от непознат? Хаха.
Чувстваш ли се удовлетворена в момента?
Напоследък много се говори за т. нар. вътрешна удовлетвореност/увереност, която се влияе сравнително малко от външни обстоятелства. Как се постига според теб? Единствен начин ли е да спреш да се надбягваш с щастието и да го задържиш, доколкото непрекъснатите промени позволяват г/д устойчиво състояние?
Ако си предмет избираш да бъдеш...?
Обикновено каква ти е първата мисъл сутрин?
Провал в кухнята? Предполагам дори да те бива в готвенето все пак имаш, та разкажи.
Администратор на форума си. Кое ще се захванеш да променяш?
Можеш ли да подредиш кубчето на Рубик?
Четеш ли психология? В случай че да - нещо което те е грабнало/давало ти е храна за размисъл?
Малко ще ти навляза в личното пространство, ама... накрая всеки решава за себе си на кое да отговори или съответно не. Какъв е тоя фейл в преценката, за който спомена, и който те е накарал да се усъмниш дали реално ти се получава да "четеш" хората?
Намираш ли нещо привлекателно в старостта (или в напредналата възраст, в случай че така звучи по-добре)?
От какво те е страх най-много?
Обичаш ли да хвърляш камъчета във вода?
Колекционираш ли нещо?
Писнах ли ти вече?
Последно редактирано от paradosou : 12-22-2014 на 18:05
"Лоши нападки". Пх. Горещ стол се казва; няма начин да не трябва да отговориш на въпрос, който по-скоро би отбягнал.
Ооо, пантерке
Ако приятеля ти ти предложи сега, би ли приела?
Говорили ли сте за бъдещето - къде ще живеете, дали искате деца, с какво искате да се занимавате, и дали плановете ви съвпадат като цяло?
Мислиш ли си чат пат за евентуалната сватба?
Kaкво ти е мнението за брака всъщност.
Искаш ли да имаш деца, ако да - колко и кога.
Би ли замразила яйцеклетки?
Какви вредни навици имаш ( тип пушене , пиене, преяждане, недоспиване) ?
А с какви си се преборила ?
Коя част на характера си не харесваш ( честно и реалистично погледнато ) , от която да те е мъничко срам.
А коя такава част си променила и се гордееш?
Би ли имала отношения с двуполов индивид ( хермафродит , не шимейл ), който е преценил, че иска да е жена? ( или по-точно -до колко е важно партньорът ти да бъде физически мъж и до колко е важно физическото ).
Би ли участвала във връзка с йерархична полигамия ( заедно, но с други ( просто си питам, не че бих ) ) ?
Има ли нещо, което те спира да отидеш да работиш и да живееш някъде на майната си, тип китай , тайланд ?
Имаш ли шофьорска книжка, обичаш ли да шофираш, каква кола предпочиташ да караш ( а пък ако нямаш книжка, добре дошла в клуба и можеш да споделиш защо)
Ако партньорът ти не иска деца ( никога ) , това ще те откаже ли от взаимоотношенията ви?
Ако партньорът ти не може да има деца, би ли осиновила или използвала изкуствено оплождане ?
Какво ти е мнението за домашните любимци , гледала ли си някакви без помощта на родителите ти?
Колко интензивен е социалният ти живот, в колко различни кръга участваш и с каква степен на участие, съответно дай по 2-3 думи за тези кръгове - колко и какво хора, къде социализирате и по какъв начин ( тук може и виртуални кръгове да са, като тип тоз форон ).
Едит : Oх, малко грубо ми звучат някои от въпросите, ама не се заяждам, просто така си питам директно каквото ми е интересно![]()
Последно редактирано от NomNomNom : 12-22-2014 на 11:15
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
АЙДЕ БЕ, Не думай.... Не знаех...
Какво си се захванала за моите въпроси
По Темата :
Обикаляла ли си цяла Германия, ако да, къде ти хареса най много, ако не, къде би отишла ?
Били искала да живееш на остров, който си е твой и ти го управляваш (на тропиците)?
Любим потребител у фороно ?
Кой е най-ценния урок, който научи тази година ?
Опиши успехите си през тази година ?
Каква очакваш от 2015 ?
*GET TO KNOW*
THE UNKNOWN
Хораааа, бях ви отговорила на всички въпроси докато летях и само трябваше да чукна "пусни", ама забравих и си изключих компа, че да го избърша :X
Почвам!
- Не знам кой вечеря, докато навън още има слънце :д Обаче си спомням дългите летни вечери под асмата на село с голямата купа градински домати и хлебче, което си топкам в сосчето^^ И на реката в Германия си правихме привечер грил, страхотно беше.
Ей, трябва да купя кошница и да заведа мъжо на пикник!
Paradosou:
За или против легализирането на тревата? Пушила ли си?
- От икономическа гледна точка има смисъл, но не мисля, че в България би се осъществил строгият контрол, от който има нужда. Иначе не е моето нещо никак.
Въпрос в стил Чачо - колко лицеви можеш да направиш наведнъж? По желание може да постнеш снимка на перфектната според теб женска фигура.
- Обикновено правим лицеви на серии по 10, редувайки с друго упражнение, но да кажем, че трийсетина наведнъж мога да направя. Утре ще опитам.
От някакви фотошопнати снимки на известни личности не виждам смисъл, затова ще дам за пример тялото на Христиана Парова, само краката й са по-изразени, отколкото на мен ми допада. https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.n...aa3dc5700ffbaa
Раменцата, коремът и дупето й са приказни!
Политик, изиграл роля на световната сцена, на когото симпатизираш/се възхищаваш?
- Ангела Меркел :д
Смятам, че е прекрасно въплъщение на истински ценности, че е обигран политик с коректно и балансирано мнение. Не ми допадна, че се разколеба в последния момент и подкрепи санкциите срещу Русия.
Събитие от историята, което ти е задържало интереса дълго/чела си доста материали за него? Твоят коментар?
- Повечето исторически събития, за които знам повече, съм ги слушала от майка ми, разказани милиони пъти. Наскоро говорихме за Степан Бандера, например. А това, за което четох сама доста, включително дискусии във форуми, беше за Доктор Менгеле, ангела на смъртта. Какво да мисля? Болни мозъци и в двата случая. Кой убива деца по единствената причина, че са плод на "неправилно" смесване на нации... и колко трябва да си болен, че самият Хитлер да сметне, че си заплаха и да те затвори в концентрационен лагер...
Интервюираш кандидати за работа и предлаганата позиция е мениджърска /да кажем/, какъв ще ти е първият въпрос?
- "Кажете ми нещо важно за себе си, което не стои в биографията ви".
Сега си представи, че самата ти по кой знае какво смахнато стечение на обстоятелствата се явяваш на интервю за водещ на комедийно шоу. Как ще се държиш? С какво ще опиташ да грабнеш вниманието на потенциалните шефове ?
- Това е събитие с нулева вероятност :д Вероятно ще се опитам да дръпна един саркастичен монолог в стил Джордж Карлин, ама няма да ми се получи*изненада*
Можеш ли да рисуваш? Ако не - искала ли си да се научиш? Ако да - с кви материали най-често?
- Не, изключителен инвалид съм, когато стане дума за изкуство. Искала съм да, но не съм склонна да посветя толкова време на нещо, за да наваксам тоталната липса на талант.
Как ще изглежда твоя карикатура, нарисувана от приятел? А от непознат? Хаха.
- С вдигнати вежди, бръчки по челото. И голяма уста, хаха.
Чувстваш ли се удовлетворена в момента?
- Не.
Напоследък много се говори за т. нар. вътрешна удовлетвореност/увереност, която се влияе сравнително малко от външни обстоятелства. Как се постига според теб? Единствен начин ли е да спреш да се надбягваш с щастието и да го задържиш, доколкото непрекъснатите промени позволяват г/д устойчиво състояние?
- Драмата на живота ми е непрекъсната незадоволеност. Винаги има нещо, от което не съм съвсем доволна. Да не се тълкува в смисъла на "Винаги има за какво да мрънкам", а в смисъла на "винаги може още". Интересното е, че аз за да съм в устойчиво състояние, сякаш имам нужда от промени, но има мнооого хляб да изям докато спра да позволявам на външни фактори да ме разклащат. Евала на всеки, който го е постигнал (далеч не визирам непукистите).
Ако си предмет избираш да бъдеш...?
- Eх, ако има някой психолог, може ли да ми разтълкува смисъла на тоя въпрос?
Бих искала да съм... книга, която оставя следи в съзнанието и мирогледа на прочелите я.
Обикновено каква ти е първата мисъл сутрин?
- "Ооооо, коооолко ми е сладичък и миличък, и топличък... оо, чакай да подуша дали мирише на бебе... оооо, даааа!"
"Ооооф, днес трябва да свърша толкова неща"
"Ебаси скапаното време!"
Разнообразие да има
Провал в кухнята? Предполагам дори да те бива в готвенето все пак имаш, та разкажи.
- Една изключително противна горчива гъбена супа и едно съвсем невинно варене на боб (и гледане на серии в другата стая), което прерасна в 3-дневно проветряване + купа отцет и диво търкане на черното дъно на тенджерата.
Администратор на форума си. Кое ще се захванеш да променяш?
- Ще върна емотиконките и кодовете за променяне на текста. Сърч функцията също не е блестяща, а видът на архива е покъртителен.
Можеш ли да подредиш кубчето на Рубик ?
- Не, не знам дали е защото просто не мога, не съм запозната с различните положения или защото нямам търпението.
Четеш ли психология? В случай че да - нещо което те е грабнало/давало ти е храна за размисъл?
- (ей как ме е яд, че трябва да отговарям втори път на това, едвам го формулирах първия път).
Всякакви книжки за приложна психология, които са ми минали през ръцете, са ми допаднали. Разбира се, не претендирам, че имат впечатляваща научна стойност. Сещам се сега за една, чието заглавие наистина не мога да си спомня, в която ставаше въпрос за това, че хората възприемат дадено послание или на слухова основа, или на зрителна, или на емоционална. И че за да предадеш съобщението си правилно, трябва да говориш на тяхната "честота". Когато една жена каже "Ти не ме разбираш", а мъжът отговори "Чувам какво казваш", това поражда разнобой, защото тя "усеща", а той "чува". Беше обяснено в пъти по-добре в книгата, разбира се.
Малко ще ти навляза в личното пространство, ама... накрая всеки решава за себе си на кое да отговори или съответно не. Какъв е тоя фейл в преценката, за който спомена, и който те е накарал да се усъмниш дали реално ти се получава да "четеш" хората?
- Срещнах се с човек, за когото мнението ми първоначално беше крайно отрицателно, в последствие го промених към силно положително и се оказа, че съм се излъгала... брутално. Не ме е виждал от над половин година, при последното ни виждане му обясних, че аз не оставам с лоши чувства, но не искам да поддържам контакт с него, защото сме прекалено различни като хора и общуването с него ме натоварва. Съвсем учтиво му го обясних, той се съгласи. Все още се обажда да се заяжда. От чужд номер ми е звънял, последния път реши да ме обижда на немски (той не говори немски!) по вайбър в 8.34 сутринта (българско време, тоест това си е направо по първи петли в Германия). Исках да се уверя, че е той и да разбера какво иска и защо не ме остави на мира, не ми вдигна. Включи се приятелката му на друг чат и захвана да ме заплашва и да ми обяснява как щом съм отговаряла на приятеля й и съм го търсила по това време, значи съм се надявала на шанс с него.На най-учтивото ми предложение да се кротнат и да изразходят отрицателната енергия със секс (двамата, сутрин, в едно легло... захванали на мен да пишат, моля ви се. Е, как да не се поласкае човек?
), ми отговориха, че те не били толкова разгонени като мен. Много здраво се посмяхме с няколко приятели, даже на следваща сутрин се събуждаме с моя и му викам "Ти на някоя да искаш да пишеш да се заяждаме?"
Намираш ли нещо привлекателно в старостта (или в напредналата възраст, в случай че така звучи по-добре)?
- Не, не желая да остарявам, благодаря :д
Чаровно е иначе да видиш баба и дядо да се държат за ръце^^
От какво те е страх най-много?
- Да не стана инвалид под каквато и да е форма. За мен да загубиш ръка дори до китката само е инвалидност.
Обичаш ли да хвърляш камъчета във вода ?
- Нямам специално отношение.
Колекционираш ли нещо?
- Магнитчета за хладилник, които ще си сложа, когато си имам собствена квартира с готин хладилник
Засега имам от Венеция, Страсбург и Мюнхен.
Писнах ли ти вече ?
- Нем.
За умрелия ли говориш ? Каква "среда" смяташ че е тоя форум ? От какво ще умреш ? А от какво искаш ? Страх ли те е ? Като напусна форума ще бъдеш ли доволна ?
Последно редактирано от draid : 12-23-2014 на 00:20
опиши се с 3 думи:Д
http://www.teenproblem.net/teenid/skatew
I know God is higher than we are, but not higher than we are, get it? (:
who’s gonna stop the war when the same ones who start the war
are the ones who profiteer when they shoot a rocket there it fills up their pockets here
who’s gonna try and stop the diseases when the stockmarket value increases
on their patented medication the vatican’s miseducation turn this planet into patients
who is gonna lead us the right way when all our leaders gone a stray
how long we’re gonna wait for our bright day when it already feels too late...
Да предположим, че вече си омъжена за настоящия си приятел. Какво би било в състояние да те откаже от бракът с него?
Каква е ролята ти във връзката ви? А неговата?
Фактът, че "винаги може още" трябва ли да бъде причина да си неудовлетворена в момента, ако вършиш всичко, за да постигнеш това, което желаеш?
В какво се крие успехът?
Спираш ли, насред забързаното ежедневие, да се порадваш на нещо незначително на пръв поглед, но така зареждащо?
Гледала ли си American Horror story? 4 сезона, 4 различни истории. Вторият е базиран (отчасти) на Менгеле. Много е gory, и не е за всеки, но може би ще ти бъде интересен.
Какво искаш да промениш в себе си?
На какво се ядосваш най-много в себе си?
Какво те дразни в половинката ти? И без "Нищо", ако трябва си го изсмучи от пръстите, все трябва да има нещо. :Д
Къде в България си ходила? Каква забележителност най-много те е впечатлила и кои градове харесваш?
А по света обикаляла ли си? Други държави, освен Германия?
Мечтана дестинация?
Кога за последно ходи из Родопите? Виждала ли си нагледно как управлява там ДПС изцяло и как всички хора са зависими? Какво мислиш по въпроса? Мислиш ли, че е робство, макар и не формално?