- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- На горещия стол е... Electra
Kak e vremeto v germaniq.![]()
Хареса ли ти това, което видя от Гърция, щом си била на Тасос? Аз това лято искам да отида, засега съм ходила само в Комотини и Фанари, но не бях много впечатлена.
А някакви впечатления от Страсбург? По каква линия беше там? Как ти се стори парламентът? Питам, защото съм ходила и парламентът много ми хареса, пък и се получиха интересни дискусии вътре.
Би ли искала да можеш да четеш мисли?
Всъщност, каква superpower би искала да притежаваш?
С традиционни български имена ли би кръстила децата си или нещо по-изчанчено?
О-о-о!
Забелязах, че си на стола и столквам отговорите ти, интересуват ме много неща, но нямам никакво време да се занимавам да пиша. На прима-виста се вкл;чвам с няколко въпроса, че ми се пак ми се спи много. :Д
Мисля си, че изпитваш изкл'чителна необходимост от това да се докажеш пред майка си. Така ли е?
Ако срещнеш човек, от женски пол да речем, с който да си допаднете като мислене, поведение, просто казано сродна душа някой, с когото да се чувстваш добре да си лафите простотии с часове, да се чувстваш готино един вид, но пък не е от твоята среда, не е толкова амбициран и начетен, не се занимава със странични дейности, някой обикновен... далеч не изскам да изграждам образа на някъв безотговорен индивид за бъдещето си, обаче. Не знам дали ме разбра какво имам предвид, спи ми се пак казвам, хаха..
Разкажи какво стана с В., защо се разделихте, как така отшумя тая л'бов, няма как да забравим как пишеше за него, колко беше пламенно и категорично, сигурно и какво ли още не, градяхте някакви сериозни планове... Останах супер изненадана от последващото и с огромно л'бопитство.
Мислила ли си някога, че идва времето, в което вече е неизбежно да се сблъскваш със смъртта на свой близки и роднини?
Бар или ресторант?
Кошмарът (сън), който е оставил траен спомен в съзнанието ти?
Имала ли си моменти от връзките си, в който мислено си пожелавала друг мъж, фантазирала си, но пък си държала на човека до теб и това те е спирало да направиш нещо подобно? Чувствала ли си се виновно при мисълта само да изневериш? В тоя ред на мисли - мнението ти за изневярата, прошката и т.н. Вярваш ли, че хората просто не са моногамни същества, изпитват нужда от това да гонят и да бъдат гонени, да се чувстват мъже, да се чувстват жени, не говорим за връзки от 2, 3 или 5 години, а за по-дълги бракове, в които обичта, уважението, грижата, добрия секс не са се изгубили, но отстъпват пред "Нуждата"? Надявам се разбираш, че като казвам нужда, нямам предвид чисто нуждата САМО като потребност от физическо задоволяване, а онази която седи на по-дълбоко място в съзнанието на човек.
Купи ли подаръци вече?
Я Инкасупер предварително се извинявам ако някои от въпросите звучат гадно
1 Като беше малко каква искаше да станеш ?
2 В коя друга държава освен DE би избрала да учиш?
3 Как ще реагираш ако момчето в което си влюбена те нарече грозна
4 Кой от двамата си родители обичаш повече ?
5 Кариерата или любовта за теб е по важна ?
Какви отношения имаш със сестра си, тя с какво иска да се занимава, къде иска да учи, има ли си гаджета, на колко години е
Кой е любимият ти език по звучене ?
//Тук само за България става дума
Какво мислиш за вдигането на осигурителния праг?
Ако можеше да избираш къде в бюджета да отиват парите от данъците и осигуровките, които плащаш, къде би ги пратила?
Ако имаше възможност да не плащаш здравно и пенсионно осигуряване, щеше ли да го правиш?
Частни или държавни здравни заведения посещаваш?
Била ли си свидетел на некоректно лекарско отношение тук?
Как е здравната система в Германия ( предполагам разлика от тук до небето, имам колеги в мюнхен и франкфурт , и си изтеглиха семействата поради тази и други причини, разбира се )
Правиш ли си регулярни изследвания тип пълна кръвна картина , ако не - кога мислиш, че е време да започнеш?
Каква разлика във възрастта имат родителите ти?
Как би описала взаимоотношенията им, обичат ли се?
Колко сте близки с бабите и дядовците , бъркат ли ви се, дразнят ли те![]()
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
имаш ли си термосче?
вярваш ли в зодиите/астрологията и какво ти е мнението за тях?
цитат, който наскоро да ти е направил впечатление и да го свързваш с теб например?
"And then she told herself, “Stop being so weak. Grow up and get over it.” and then she never felt anything again." - какво мислиш за чувствителността, когато всяка дума, емоция или жест от някого го попиваш като гъба вода и в зависимост дали е било положително или отрицателно всичкото това се чувстваш прекрасно/зле?
какво мислиш за самоубийството, защо хората го правят?
кога се чувстваш най-комфортно?
залезът или изгревът е по-красив?
Номи,
Какви отношения имаш със сестра си, тя с какво иска да се занимава, къде иска да учи, има ли си гаджета, на колко години е
- На 15 е, уж си няма гаджета, ама знам ли и аз. Голямо детенце е, де, малко назад върви с материала
Като не живеем заедно, се разбираме много добреИначе много говори, вечно спори, вечно много знае... абе, еднакви сме, кво да ти кажа. През 6 дни сме родени, ама не съм се сещала да й проверя асцендента. Ще е някакво рогато. Или нещо подмазващо се :д
Иначе е суперумно лапе, от безкрайно много неща разбира като за възрастта си, има милион и половина хобита (свири на китара, ходи на курс по фотография, компютърни игри е цъкала повече от повечето момчета - с бившия ми като захващата да обсъждат сървъри, графики, "мана" и някакви такива, все едно на китайски ми говореха, язди чат-пат в една конна база до Пловдив, печели някакви олимпиади по английски, чете като побъркана, има 116 л. аквариум, сега пак ще го рестартира, някакви еко системи ще изгражда, гледа с баща ми ония предавания по Дискавъри, в които оправят коли...абе, фън да има :д )
Кой е любимият ти език по звучене ?
- Не съм чувала чак толкова много, че да кажа. Присъства и силно емоционалният елемент - с ръка на сърцето ти казвам, че обожавам немски с лек (!) руски акцент, ама... нали, пристрастна съм. :P Руският също ми харесва отскоро, даже захванах да го уча
Британският английски е разкошен.
//Тук само за България става дума
Какво мислиш за вдигането на осигурителния праг?
- Минималния или максималния? Минималният не касае моето семейство, за мен би било полезно (в Германия, де, хубаво, че го вдигнаха малко), а относно максималния - има си и плюсове и минуси. Инвестиция в бъдещето е, така е, но от друга страна защо да се задължават едни хора да плащат повече пари, като те не отиват за тях.
Ако можеше да избираш къде в бюджета да отиват парите от данъците и осигуровките, които плащаш, къде би ги пратила?
- В реформа на образованието.
Ако имаше възможност да не плащаш здравно и пенсионно осигуряване, щеше ли да го правиш?
- Липсата на здравни пакети е абсолютно нечестно, затова бих казала, че да, не бих плащала здравни; крайно време е да има и частни институции, в които да се влагат парите за пенсионно осигуряване. Ей така, конкуренция да има, че е по-полезно.
Частни или държавни здравни заведения посещаваш?
- При нужда от специалист - винаги частни. Само при УНГ ходех с направление, но той почина.
Била ли си свидетел на некоректно лекарско отношение тук?
- Предвид посещението на частни специалисти, не бих казала, че нещо ми изниква в главата.
Чела съм обаче зловещи неща за акушерки и отношението им към родилките.
Как е здравната система в Германия ( предполагам разлика от тук до небето, имам колеги в мюнхен и франкфурт , и си изтеглиха семействата поради тази и други причини, разбира се )
- Не съм запозната, осигурявам се в България и имам ЕЗОК, ако нещо стане в Германия. Иначе вноските са смърт - 70 евро на месец с намалението за студенти, на приятеля ми операцията за вадене на сливици + 4-5 дни хоспитализация струваше 2 500 евро. Майката си е таковало, ама поне знаеш какво получаваш. Обясняваше ми колко било тежко и не знам си какво и как цял един (!) ден не могъл да яде, а говорихме по скайп ден след операцията. За сравнение - аз бях на безкръвна операция на частно, бях супердоволна от отношението, но не можех да говоря 3 дни (буквално, комуникирах с нашите писмено), не ядях нищо различно от сок, крем брюле и крем супички 2 седмици, а се напрягах, когато говоря в следващите 3 седмици. Приятелят ми си прави операцията на 23 години, аз бях на 15-16.
Правиш ли си регулярни изследвания тип пълна кръвна картина , ако не - кога мислиш, че е време да започнеш?
- О, да, имах проблеми преди 4-5 години и периодично си следях едно нещо. Последните ми изследвания мисля, че бяха преди година или година и половина.
Каква разлика във възрастта имат родителите ти?
- 4 години.
Как би описала взаимоотношенията им, обичат ли се?
- Да, имат си дрязгите и проблемите, но са много готино и сплотено семейство![]()
Колко сте близки с бабите и дядовците , бъркат ли ви се, дразнят ли те
- С едната баба съм в много добри отношения, близки сме и си липсваме, даже се опитвам да съставя пъклен план как да я убедя да я докараме до Пловдив да се видим, понеже нямам време една седмица да стоя в Бургас; с другата баба и дядото не говоря от година и половина, защото решиха - то баба ми де - да се държат отвратително със сестра ми, да говорят за следването ми зад гърба ми и да дават много акъл, при положение, че към тях отношението никога не е било различно от почтително и загрижено. Единственият, който комуникира с тях, е баща ми.
Дъгичка:
имаш ли си термосче?
- Дааа!!! Много си го търсех, случайно попаднахме с нашите на едно и ми го взеха!
вярваш ли в зодиите/астрологията и какво ти е мнението за тях?
- В зодии в стил хороскопа на "Космополитън" и как се съблазнява мъж според зодията не вярвам, абсурдно е. В комбинацията от зодия, асцендент и луна, в натални карти вярвам, просто защото пише верни нещаЧакам Блаби да ми разтълкува наталната карта на моя, да убедя и него :д
Просто... доказват се нещата. Майка имаше на работа една колежка лъвица, която с прекомерна гордост и нетърпене на критика създаде много големи проблеми. Сега новите две колежки са козирози (като майка) и се разбират идеално!
цитат, който наскоро да ти е направил впечатление и да го свързваш с теб например?
"And then she told herself, “Stop being so weak. Grow up and get over it.” and then she never felt anything again." - какво мислиш за чувствителността, когато всяка дума, емоция или жест от някого го попиваш като гъба вода и в зависимост дали е било положително или отрицателно всичкото това се чувстваш прекрасно/зле?
- Имам навика да попивам много, ама дори и дреболии - даден езиков паразит, походка (след едно море ходех като мъж с ръцете встрани от тялото, вдигнати рамене и леко приведена напред :д), настроение... затова и не обичам да имам край себе си негативни, мрънкащи, меланхолични хора... просто и аз ставам същата и не се понасям.
Иначе не бих казала, че съм свръхчувствителна (несъзнателно това понятие го свързвам само с интровертния тип, сякаш ако си по-отворен към света, стоиш далеч от свръхобмисляне и преекспониране на емоция... има ли логика?), нито имам навика да си набивам филми.
какво мислиш за самоубийството, защо хората го правят?
- Отново мнението ми е далеч от черно-бяло. Хората го правят, защото се чувстват в безизходица. Нека всички, дето ми обясняват как е проява на слабост, да дойдат да го обяснят на една жена от Пловдив, която няма грам какво да яде, трети месец е без ток и с неплатен наем. Някои самоубийства са проява на изключителна воля. Някои са от келешлък.
Аз за себе си знам, че бих го направила, ако съм болна от нещо тежко, от което ще се мъча години. Мерси съм, нямам желание. Моля се да имам силата обаче, ако някога опра до това положение.
кога се чувстваш най-комфортно?
- Хм, интересен въпрос. Ще започна с първо ниво от пирамидата на Маслоу :д Чувствам се комфортно, когато съм гримирана, с чиста коса и добре изглеждащи ръце; когато събеседникът е приятен и не прекалено настойчив; когато темата на разговор ми е близка.
(Нещо не си харесвам отговора на този въпрос, ако уточниш малко, ще се радвам да отговоря по-задълбочено.)
залезът или изгревът е по-красив?
- Залезът.
Изгрева рядко съм го и виждала де, пък и често е безумно студено :д
Защо така прекъснахте контакт с едната баба и дядо? :О Много шантово ми звучи.
Нещо хубаво на вдигането на максималния е, че ще плащат малко повече пари за болничен ( 70% от дневната надница на 40ч. работна седмица при 2600 е малко повече от колко при 2400 ).Което е .. иди-дойди.
Какво мислиш за коледната традиция?
Какво мислиш за новогодишната традиция?
А за останалите тип коледуване, лазаруване, сурвакане.
Кое ти е най-срамното и лошо напиване, преди колко години?
Имала ли си конфликти в училище между теб и съученици, или хора от съседните класове? Ако да, защо?
Каква спирала за мигли ползваш?
Какво е най-трогателното нещо, което мъж е правил за теб?
А родителите ти ? ( изключае, че са те родили и гледали )
Ако поради някаква причина не можеш да се занимаваш с твоята професия или предприемачество ( много хипотетично ) , с какво би се захванала, кое е следващото в редичката на неща, с които би се занимавала?
Колко си висока и колко тежиш?
Питаха ли те в коя държава би живяла? Всъщност, да, в кои/какви държави би живяла ( критерии ) и кои/какви не.
С хора от каква националност си изпитвала най-силна културна пропаст ?
Общувала ли си с американци - ако да, от кой щат, разкажи.
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Ами... отива сестра ми на село при тях, при което баба ми (тя е основният проблем) се опитва да я кара да яде някакви неща, които вкъщи никога не са се правили - макарони със запържени в олио и червен пипер крутони, например. После след 3 часа се очаквало тя да е гладна за обяд и като казала, че не е гладна и че ще изчака до вечеря (сестра ми е непретенциозна по отношение на храна, не е някаква дива лигла, дето нищо не яде), баба ми захванала да я нарежда каква е лигла, дядо ми да се качал до горе и да я свалял за косата. А сестра ми е много добро лапе, никога няма да се държи троснато, неблагодарно или неучтиво с баба си и дядо си и е много чувствителна, съответно сестра ми се обажда и ми плаче по телефона. Кво било тва куче, дето сме си взели - то такава въшка за толкова пари. Ква била тая моята специалност администрация, на рецепция ли съм щяла да работя (тя е медицинска сестра и за нея администрация явно това значи) - при положение, че никога не са ме питали какво искам да уча и защо; ква била тая Германия, само пари да съм трошала, дето на тях можело да се дадат, пък и той, който си можел, и в България щял да си успеe (това го казва като човек, дето прекара 16 години зад граница). Обажда се на някаква нейна братовчедка и нарежда двете семейства (моето и на чичо ми) пред сестра ми и братовчедите. На рождения ми ден се обаждат на баща ми и му пожелават неговите деца да го уважавали повече отколкото той уважавал тях, при положение, че той е толкова добър човек и какво ли не прави за тях.
Абе, нямам думи. Изобщо не ме вълнува, аз на тема роднини не се връзвам никак. Криво ми е само за татко, че той е в такова положение, че трябва да им слуша оплакванията.
Промени ли се стилът ти на обличане под влияние на новата среда?
Какви са отношенията ти с гаджетата на най-добрия ти приятел? Ревнуват ли от теб?
Как ще реагираш, ако приятелят ти настоява да правите секс без презерватив, защото иначе му омеква?
Правите ли секс без презерватив всъщност?
Анален?
Орален?
Коя е най-голямата ти любов до момента?
Случва ли ти се да си socially awkward?
Кое е най-важното нещо в живота ти?
Мислиш ли, че някои хора са по-ценни за обществото от други?
Някога писала ли си стихове?
А посвещавали ли са ти?
Гнил ли е корпоративният свят?
тц тц ..сега ще има да четаа...
поне си заслужава :33
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
Хм, реших и аз да задам едно-две въпросчета
Видях, че писа някакви песни по-назад, но все пак ще попитам - каква музика слушаш?
Отделяш ли време за музика, или ако чуеш нещо и ти допадне го слушаш, без да задълбаваш да търсиш друго подобно или група/певец?
Комбинираш ли си чорапите цветово с останалата част от облеклото? (в случай, че не се виждат)
Какъв твърд алкохол харесваш?
Обичаш ли шкембе чорба?
А други такива народни деликатеси и ястия - пача, кървавица, дроб сарма?
Обичаш ли бира? А ракия?
Колекционираш ли нещо?
Би ли искала да се видим? :д
Ще станеш ли кръстница на коте? :P
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House