хобита
Напоследък са доста.
Фотография, музика отново под всякакъв вид, писане отчасти, четене
интереси
Горе-долу съвпадат с хобитата в случая. Добавяме и страстта ми към програмирането и хотелиерството, ако не се лъжа. :Д
любими книга и филм
Казах вече. За филма само пропуснах 8 mile.
защо
Заради страстта ми към Еминем. ;3
какво предпочиташ - да гледаш филм или да четеш книга
Зависи от настроението. Напоследък изооообщо не ми е до четене.
как ще реагираш, ако откриеш, че си стерилна
Ще се почувствам ужааааасно гадно. Много искам да имам деца. Най-вероятно първото нещо, което ще ми мине през ума, ще е осиновяване.
има ли някакво значение дали детето ти ще носи твоите гени
Като цяло има, но ако, недай си Боже, се случи така, че да не мога да имам деца, ще си осиновя едно /както вече казах/ и ще си го отгледам като свое. ;3
нужно ли ти е да се доказваш пред (не)познати и защо
Мнооооооого разтеглив въпрос. И да, и не. Да, защото на всички ни е вродено да го правим малко или много, пък и както каза Инка, това е първата стъпка да се докажа пред себе си. Не, защото често мнението на другите е много субективно и в двата смисъла на думата.
не говори ли желанието за социално одобрение на всяка цена за известна комплексираност
Разбира се. Дори познавам хора, които са прекалено обсебени от това какво мислят другите за тях.
как би реагирала при изневяра от страна на любимия човек
Между впрочем преди бях много категорична по този въпрос. Казвах, че ако ми се случи, няма да простя никога. Не мисля така вече обаче. Много зависи от ситуацията. В изневярата винаги има две страни.
ориентирала ли си се кариерно
Отговорих вече. :Д
има ли някакъв смисъл да учиш това, което ти се преподава в училище
Охх, ами..И да, и не отново. :Д Училището ти дава основата, разбира се, но е хубаво да има и малко повече практика.
различаваш ли знанието от образованието
Образование можеш да имаш и без да знаеш. Разбира се, че ги различавам. ;д
противна ли ти е идеята да работиш за някого
Не. Всеки някога е минавал, все още е или ще бъде на подобен етап от живота си, не мисля, че има нещо лошо в това. Да не говорим, че има хора, които цял живот работят за някого.
къде ще емигрираш
Испания ми е идеята, отскоро мисля и за Германия, но ще видим.
би ли пробвала полиамория
Интересен факт - бях се забъркала в подобно нещо /ако не се лъжа, ти бях споделила за това, Митенце. :Д/, но в момента, в който се стигна до това да избирам, видях, че не е за мен. Не намирам нищо лошо в това все пак.
същият въпрос за авторитетите
Мм отговорът ми е почти същият като на Ина с едно малко разминаване - случвало ми се е да си отварям устата пред учител, дори помня конкретната ситуация, но доста бързо млъкнах, понеже усетих, че ще си навлека неприятности.
държиш ли на външния вид на хората около теб (не говоря само за елементарни навици и поддръжка)
Ако имаш предвид дали държа да са сууууупер суетни и да не отлепят очи от огледалото, за да видят дали няма някое косъмче накриво например, не, не държа. Имам една такава приятелка и доста ѝ се карам за това, че е прекалено суетна обаче. А иначе за споменатите елементарни навици и поддръжка, разбира се, че държа. Смятай колко е отговорен тоя човек, щом не се сеща да си изреже/оформи ноктите например. И двете граници ги има.
случвало ли се е да се държиш арогантно
Нямам спомен, но най-вероятно се е случвало.
за много постъпки ли съжаляваш
Не. Сравнително малко са. Почти съм сигурна, че мога да ги преброя на пръстите на едната си ръка.
атеист ли си
Да.
спиритуална ли си
Охх, ами тук не съм много сигурна. Тоест не знам дали да вярвам в идеите на спиритуализма. Най-вероятно има нещо вярно.
защо астрология
Какво защо астрология?

наблюдавала ли си
паранормални аномалии около себе си и имаш ли разумно обяснение за тях
Отново не се сещам, мисля, че не съм.
имала ли си несподелена любов
Мда.
извънземни?
Вече споменах кой е един от любимите ми цитати, но ще го напиша отново "Има две възможности: Да сме сами във Вселената или да не сме. И двете са еднакво страшни". Много силно ме съмнява да живеем в толкова огромно 'нещо' и да няма дори една друга планета годна за какъвто и да е живот.
има ли универсален закон във вселената, от който не можем да избягаме
Всички умират.
За друго тоооооолкова универсално не се сещам. Освен законите на физиката, може би.
защо сме единствените ирационални същества сред безкрайно рационалната действителност, която ни заобикаля
Милиони пъти съм се питала подобен въпрос и никога не можах да достигна до достатъчно смислен за себе си отговор. Може би има нещо общо с естествения подбор, а може би не. Знам ли...
мислиш ли, че хората, които обичаш, са нещо по-различно от сетове електрически импулси, генерирани някъде в мозъка ти, които визуализират някакви образи (да се чете оцветени по RGB модел светещи точки) в първичната ти памет ти и отключват програми, които те карат да отделиш малко допамин и да почувстваш временно удовлетворение? не е ли реалността точно това? от тази гледна точка - с какво това, което виждаш сега, е по-реално от драконите, които те навестяват в 4:20, чудовищата от съня ти и т.н.?
Оле, Мите, трудно успявам да намеря толкова ужасяващ парадокс. Със сигурност границата между така наречените две реалности е ужасно тънка, дали заради това, което ти спомена или заради нещо друго, не знам, но съм по-уверена в това, че любовта например /както и омразата, завистта и всяка друга емоция/ не е само на ниво мозък. Някак си вярвам в идеята за душата.
ясно е, че живеем в своеобразна матрица, та - можем ли да я манипулираме отвътре и какво има извън нея? би ли се прехвърлила в друга матрица (паралелна вселена), ако имаше възможността?
Силно се надявам това извън нея да е по-добро от това в нея. Дали можем да я манипулираме? Едва ли има толкова силно развит ум в наши дни. След време, надявам се и да заможем. Иска ми се да кажа да, но пък част от мен иска да остане в тази 'матрица' с всичките ѝ гадории и красоти.
кой е въпросът, свалил хората от банановите дървета
"Да бъдеш или не?" може би? Доста ми е трудно да отговоря всъщност.
какво е човекът
Аз съм си обикновен човек съм си.
Човекът е ум, разум и дух събрани в едно тяло.
а свръхчовекът?
Бог едва ли не. Между впрочем идеите на Ницше по темата са доста интересни.
коя е най-голямата трагедия около човека?
Нечовечността.
а най-големият му недостатък?
Завист, алчност, безхаберие. Тук отговорите са доста, но мисля, че тези са основните.
харесваш ли философията
Само някои идеи. Не е моята наука като цяло.
сами ли пишем книгата на живота си
Мда. Споменах вече за идеята ми за избора и т.н.т.
по отношение на какво имаш предразсъдъци
По отношение на политиката. Не само българската, а и в световен мащаб.
какво може да те ядоса
Всичко буквално.
Нервак съм и то голям.
би ли се омъжила за би/пансексуален?
Не.
а за транс-?
Отново не.