Първоначално написано от
DisappointedDreamer
Ай, адаш си на братя :3
Не би споделил нищо за личния си живот с малката си сестра, заради годините и. А смяташ ли, че тя има на какво да те научи? Всички можем да се поучим от по-малките деца: да бъдем по освободени от рамките на обществото, свободно да изразяваме чувствата и мислите си и да не ни вълнува толкова много мнението на другите.
Какво те привлече в G. Orwell? Защо неговите книги? 1984 ми попадна случайно, понеже ми обясняваха от къде идва идеята за Big Brother и наблюдението нон-стоп. Книгите са интересни, авторът е бил отявлен социалист, но не се притеснява да критикува идеята. В книгите се поставят актуални и днес въпроси за личната свобода, правата на индивида и как човек може да стане същият като тези, които обвинява и да допуска същите грешки като тях.
Състрадателен човек ли си? Винаги съм готов да помогна, дори на не толкова близък приятел. Като цяло, обаче, не съм състрадателен, вярвам, че всеки сам е виновен за положението или проблемите си.
Защо пропуши? Защо продължаваш да пушиш? Като бях по-малък, 6-7 клас, "дърпахме", за да се правим на готини. После доста време бях спрял, но почнах "инцидентно" тук по една, там по една и за няколко месеца стана така, че пушех по една кутия на ден.
Какво мислиш за хората, които казват, че са пропушили заради някакви лични проблеми? И аз съм имал мноотакива моменти: "дай да запаля,че ми е нервно". Като цяло не е добро извинение, щото не си решаваш проблема. От друга страна, обаче, е успокояващо. Ако си стресиран и се успокоиш, би могъл да мислиш по-трезво върху проблема и да го решиш по-лесно. Но аз пуша, така че не мога да съм мерило.
Как разрешаваш проблемите си - тихо или не толкоз тихо? По-скоро в стил "тъмен балкански субект", с псувни, закани и шамари. Напоследък, обаче, не виждам смисъл от това да се ядосвам и гледам да подхождам културно.
Какво за теб е късметът? Не можем ли да му намерим реална и обяснима дефиниция, досущ като интуицията - ака, интуицията са просто минали впечатления/уроци, които се появяват, когато имаш нужда от тях?Късмета, ако го приемем за получаването на някаква облага, всъщност е шансът точно ние да попаднем на положителната страна на една монета. Ако си намеря пари докато ходя - моята печалба е загуба за някой друг, а дали ще ги намеря аз или друг - това е просто шанс.