Първоначално написано от
Auriss
Какво мислиш за бг полицаите ? Българските полицаи са печени и доста добре си вършат работата. Някои млади катаджии прекаляват.
А за съучениците си ? Амм.. Уважение имам към всички, въпреки че към някои, то е по-малко. Мисля, че са доста умни, поне някои, докато други зубрят и нямат собствено мнение. Имам много добри приятели от класа.
Кой е тоя пич 'Големият взрив', каква му е теорията и за какво иде реч ? Теорията му е, че някакъв малък обект се е взривил преди милярди години. Този малък обект се е разширявал много бързо, със светлинни години, като в него сме се съдържали ние и другите неща във вселената. Все пак сме направени от 70-75% вода. Така че, едва ли няма логика, но не ме интересува. След като се е сформирала вселената, тъканта, енергията, магнитните полета. Преди това не се е знаело, какво е имало, дали въобще е имало нещо.
Знаеш ли кой е Джон Лок ? "В лошо възпитания човек смелостта се превръща в грубост, учеността - в педантизъм, остроумието - в палячовщина, простотата - в недодяланост, добродушието - в ласкателство". Да. Знам, че е философ, защитава хората, над които се налага власт или управление. Според него, всеки има правото да ги отхвърли. Както и че абсолютната монархия не може да бъде гражданско управление. Ще прочета биографията му и възгледите му след малко, за да се информирам.
Чел ли си "Републиката" ? Не съм.
Какво мислиш за външната политика на САЩ ? Мисля, че си изкарват добри парички. След намесата им във втората световна война, хората си създават оръжия, за да ги продават на хората от воюващите страни, които за света са "терористи", а всъщност те са герои за обществото си, защото го защитават. Иначе на САЩ не им пречи, като са им взели парите, да им избият и децата. Като използването на дете за щит не е никаква пречка за тях. Отвращават ме. Но такива са времената.
А за готвения в Русия закон, който ще позволи на държавата да отнема родителските права на хомосексуални родители? Донякъде съм съгласен. Но донякъде не. Не дискриминирам хомосексуалистите, но и не ми харесва, в каква среда би израснало едно нормално дете, което те ще отгледат. Но от друга гледна точка, щастието на хората доста често се измерва в деца и родителски грижи.
Религията зло ли е ? И добро и зло е. Зло е(поне в миналото), заради целта на религията - да обедини всички. Да, тя ги обединява, ами тези, които не искат да вярват в Бог, но въпреки това са добри по един или по друг начин? Трябвало ли е на времето да ги бесят или да ги измъчват по такива начини, за да приемат религията? Религията е породила много войни. Като в днешно време, тя се приема от този, който иска. Не мисля, че един човек, който се роди е нормално да бъде покръстен, без той да може да разсъждава и да реши, дали иска или не. Как е възможно всички на времето да са били толкова обединени, мирни, РАВНИ, а в същото време да налагат мита и данъци на всички селяни? Как може да даваш ПАРИ, за да ти бъдат опростени греховете в неделите? Доста зло е, според мен. Но и не само религията е зло, а и валутата. Търговците са нямали никакво смирение над тези, които уж са равни с тях, а всъщност ги убиват и измъчват, ако им кажат нещо в лицето. Не е коректно, поне за мен.
Какво знаеш за светата инквизиция ? Разследване на ересите(обществата или малки християнски църкви, отклоняващите се от официално-наложената религия), мъчения, аутодафе, абе направо хитлеристи, тирани.. Пълен сатанизъм. Инквизицията е била средство за гонене на истинските Божии Светии. Описана от Йоан, като "Великата блудница".
Чел ли си Библията ? Чел съм части от нея, цялата да седна и да я прочета - не.
Каква работа според теб биха могли да имат представители на свръх-развита извънземна цивилизация на нашата планета ? Може би помощ за развитие на човешката раса. Кой знае, може и малко да са останалите живи, интелигентни същества във вселената и да са се заели с тези, които са останали, за да подпомогнат развитието им. По-нататък може и да има обединение, ако подготвят добре човечеството.