Ами аз си падам по не дотам романтичните истории(несамо в любовния смисъл на думата), по-скоро фентъзи, нещо с по-динамично действие. Любими са ми на Рик Риърдън книгите за Пърси, демек над 3000 страници, така че конкретна книга не мога да дам. Вероятно най-силна е последната, която се казва Домът на Хадес и е от поредицата Героите на Олимп. Такам, когато някой чуе нещо за Пърси Джаксън и боговете на Олимп, хм, не знам как да се изразя, струва му се детинска. И да, в началото наистина е, но нататък нещата добиват по-зрял вид. Едно от любимите ми неща е фактът, че читателите като мен, които са започнали от първата книжка и са си чакали търпеливо всяка следваща, израстват заедно с героите. Това по-добре те вкарва в историята, но за жалост и те изкарва извън релси(най-вече в първите няколко дни след прочитането на някоя книга, когато разбирам, че трябва да чакам година до продължението, тогава около мен хората се пазят). От друга страна малко са се осмелили да кажат, че историята не е увлекателна. Вероятно ме привлече това как са преплетени тийн драмите и древногръцки епос в съвременния живот(, а и фактът че по природа съм влюбена в морето като главния герой). Всички книги се отличават с невероятно чувство за хумор, което е огромен бонус във всяка книга.
Като overall на чист български ще кажа, че това, което ми допада в една книга е да има от всичко по много. Да е много свежа, много оригинална, не толкова много романтична, но все пак да е, да е много забавна, на моменти да е много тъжна, но същевременно да искаш да има много други като нея. И слава Богу има.