- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Грижа за изтощена,чуплива и цъфтяща коса
Здравейте! Имам проблем с косата си - буквално прилича на слама ;xx много е чуплива, нито е къдрава, нито е права адски бързо цъфти.Подстригвам се после изправя ли я веднъж в месеца веднага й се отразява и пак нацъфтява...изглежда по този начин: https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.n...07695042_n.jpg (това не съм аз) Правих маски с травитаминол и бадемово масло, но нямаше много ефект. Моля ако някой знае как мога да поддържам косата си да е по-прибрана да пише![]()
НОЖИЦА !!! Отивай да се подстрижеш и намали пресата (даже най-добре я спри), сешоара сега зимата не е много окей да го спираш, така че го ползвай, колкото можеш по-рядко.
Прави си маски със затоплен зехтин - отразяват се много добре на косата! Хубав шампоан + маска + нещо за след баня (масло, спрейче)
И най-важното! Здравословно хренене + много вода.
Тази тема ще ти е много полезна, следи я! http://www.teenproblem.net/forum/sho...82%D0%B0-vol-7
УБИЙ СКОРОСТТА - СПАСИ ЖИВОТ !
Това, което винаги съм била, утре ще ме прави нещо по - различно
Както си решиш, аз си слагам по цялата коса. Просто затопляш зехтина, намазваш го, слагаш шапка+кърпа и стоиш колкото можеш.![]()
УБИЙ СКОРОСТТА - СПАСИ ЖИВОТ !
Това, което винаги съм била, утре ще ме прави нещо по - различно
Благодаряяя![]()
Пак не по темата - с майка ми си правим така маска, но не топлим зехтина. Чувала съм и стоплена свинска мас.
Авторке, след поста на Кати едва ли има какво повече да се допълни.
На мен за цъфтежа фризьорката ми препоръча кератин. Нанася се на само на върховете на косата след къпане, докато е още мокра. Аз сега съм си поръчала и го чакам, така че не мога да кажа дали ще е добър или не, но ако искаш пробвай. Ако имаш някой позната фризьорка може да си го поръчаш от нея или да търсиш в специализираните магазини.![]()
От личен опит - само ножицата оправя такава коса.
И задължително всеки път при миене на косата - балсам или маска, ама задължително ...
Няма как дори да замазваш положението ... само рязане![]()
Освен подстригването използвай и маска , шампоан и балсам за подхранване на косата. Аз съм най - доволна от продуктите на KLORANE . Косата ми беше абсолютно същата като твоята след един експеримент с боя за коса . Но откакто започнах да ги използвам се приглади много добре и стана от безформена - почти права . Сресва се много лесно , живна доста, мекичка е и с блясък и не ми се накъсва толкова .
Вече има все по - малко и по- малко теми , на които си струва да се пише...
Колкото и каквато и козметика да ползваш, няма да живне напълно или трайно.. начинът е да намалиш/спреш пресата и/или да си освежаваш връхчетата всеки месец.. Ако ти е належащо да я изправяш - слагай й задължително кристали или някакъв термозащитен гел.. и аз бях така преди, ама като почна да ми пада се сплаших и спрях. Горите си косите, е*авате им майката и после искате от козметика да се оправят...
Последно редактирано от aintnosunshine_ : 12-18-2013 на 18:28