- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Предимно за братята - момчета хахаха
Здравейте на всички. Тъкмо се регистрирах в този форум, защото честно казано ми трябваше пространство, в което да задам въпроса си анонимно, по обективни причини, но това е без значение де. От София съм и съм на 18 години. Преди всичко знам, че тука е пълно с всякакви хора и на много от тях въпросът ми няма да им хареса, но все пак търся няква форма на съвет, че не знам кво да правя. Проблемът е в това, че най-добрият ми приятел ми каза, че...така да го кажем ме харесвал повече отколкото само като приятел иии не знам честно казано как да реагирам и малко ме втрещи цялата ситуация де...има ли някой, който да е попадал в такава ситуация или ако не сте, ако се поставите в нея, как бихте реагирали, какво бихте казали? Нормално ли е да чувствам малко дискомфорт и сякаш да се дърпам от него несъзнателно и не грубо и видимо де, но просто някак си така вече е различно и като че ли не мога да си се шегувам и да правя всичко както преди съм го правил, просто, защото ме е страх да не разчете нещо грешно (все пак всички момчета си имаме някой по закачливи ебавки, които обикновено са само ебавки ама сега е малко странно и не знам дали е нормално да се чувствам аз така). Та да, горе долу това е иии ако стане няква дискусия стане, ако не много му здраве, ще му мислим нещо сам хахаха! Благодаря ви предварително
Аз като цяло не разбрах нищо...Вие сте момчета, така ли ? Ако съм разбрал правилно, просто ако си истински приятел няма да му биеш шута и ще му обясниш по най-цивилизован начин, че нямаш нищо против сексуалната му ориентация, но не желаеш да има напразни надежди с теб, е ако не си гей и ти де.![]()
Сега всички ще почнат: "Ти си трол, ти си трол"...Дори и така да е, много ме радва факта, че си написал всичко ГРАМАТИЧЕСКИ ПРАВИЛНО!!!
Не съм попадал в подобна ситуация и се надявам да не попадам. Не за друго, а просто не искам отношенията ми с най-добър приятел да са толкова обтегнати. Не мразя хомосексуалните нито пък имам предрасъдъци спрямо тях. Моят съвет е да поговориш с момчето. Да му обясниш, че ти си хетеро (в случай, че си), че искаш да си останете само приятели и че не гледаш на него по по-различен начин от преди.
Реално би било глупаво и гадно да му дадеш червения картон, защото е гей. Той е същия човек, който е бил и преди, просто е осъзнал, че е обратен и че има влечение (не знам за чувства) към теб. Това не го прави по-лош от преди или по-различен. Просто говори с него. Разберете се като хора!
Да, може би не споменах, че аз съм момче също, съжалявам. Ами не аз не съм изпитвал влечения към момчета досега, но все пак искам да съм приятел с него. Другият проблем, е че не мога да се държа с него по абсолютно същия начин както преди след като знам това. В смисъл, не че съм груб или го гледам странно, но определено имам едно допълнително чувство в себе си, което не мога да обясня и например не се чувсвтам ОКЕЙ да съм супер близък с него физически. Преди сме имали някви закачки (както казах, предполагам всеки е имал такива базици) и като най-добри приятели се е случвало да спим на едно легло по купони или по хижи, но само дотам. Сега например знам, че ще ми е супер неудобно ако пак го видя, че не може да намери точно място да спи и да го поканя при мен да спи (всичко това е примерна ситуация, но предполагам разбирате за кое чувство говоря, бих го нарекъл инстинкт или не знам). Дали е нормално да изпитвам такова чувство, за момента успях да го говоря само с майка ми честно казано хахаха и тя ми каза, че е и че ако не всички то почти всички хора имат инстинктивно отдръпване от хора, които са им се обяснили в любов. Тука сте ми връстници, искам да видя дали отговора ще е различен...
Не всички се отдръпваме от хората, които са ни се обяснили в любов. Отдръпваме се само от онези, чиито чувства не споделяме. И да, нормално е да го имаш този..."инстинкт", както го нарече. Просто си предпазлив. Държиш на него като на приятел и не искаш да го обидиш или да му дадеш някакви поводи за надежда. Добре е, че си се замислил за всичко това, а не си реагирал първосигнално със "бЕгай бе, педал" или нещо такова.
Според мен наистина трябва да обясниш на това момче как се чувстваш. Как ТОЧНО се чувстваш. Мисля, че ще те разбере.Освен това - цялата ситуация е свързана И с него, така че го касае.
Чест ти прави, че си говорил с майка си за проблема. Вече все по-малко млади хора общуват на подобни теми с родителите си, а според мен това е голяма грешка. Иска ми се 1 ден да знам, че детето ми ще споделя с мен. Все пак там, на където то е тръгнало, аз съм бил отдавна.
ахахах
Двата коментара отгоре са си на място.
А другото би трябвало да отмине с времето. Не ти ли се е случвало някое момиче да те харесва, пък ти нея - не ? Няк'во конфузно е, ама ако видиш, че се е усетила, че няма да се получи просто и си е продължила напред дори става добра тема за ебавки.
Или му намери мъж![]()
До известна степен имаш право, но чак до ебавки не съм стигал хахаха, малко ще ми е прекалено. Иначе, може би сте прави, благодаря ви много. Макар и да съм го говорил с майка ми и тя да е относително млада по душа, все пак е различно да го чуя от хора, с които се очаква да споделяме еднакви интереси и пр. А относно говоренето с нея, не знам, така са ме огледали, че са ми повече приятели отколкото родители, даже може би са попрекалили имайки се предвид, че понякога аз губя уважението в някоя друга караница и забравям, че не се карам с Пешо от съседния блок. Ама това е тотално друга тема. С моя въпрос ще видя как да действам...
нЕ моЖете Повече да се виждате... така е най-добре за него (ако изпитва чувства)
Съгласна съм с момчетата и браво на теб, че си такъв пич!
Тва, което ти е казала майка ти, е вярно. На мен ми се е случвало, дори да имам симпатии към човека, да изпитам един вид страх. Не знам защо.
Поговори с момчето, тва ще е най-доброто решение. Нормално е тва чувство, защото новината е още прясна, така да кажа. Не се притеснявай да го питаш каквото искаш, ако си любопитен. Тва ще те "поотчупи" до няква степен.. и ще почнеш да свикваш с мисълта.
Първоначално написано от antifashionshit
Какви чувства бе, вие момчета и сте или.... ?
Мълчи, бе. Не всички искат да се правят на корави копелета.
Въх, ако някоя готина приятелка ми се обясни, най-много да се награбим рано или късно :д
Не съм момче, но айде - ще се включа, щото ми е тъпо. Според мен най-добре би било да разбереш по някакъв начин дали не се бъзика с теб. Смисъл да си свалите буквално всички карти по масата, щото сте приятели и е възможно да се гаргари. Ако продължава да не се ебава, просто му обясни, че нямаш подобни желания спрямо него и желаеш да си продължите с приятелството по старому. Обясни съвсем спокойно, че не би го съдил за това с какви хора спи и нямаш проблем с това, дори и да имаш. Вероятно е объркан и просто му трябва разбиране. Относно спането - ми спете в различни легла и толкова.
Общо взето най-ужасния изход, който си представям, е да започнеш да му показваш разни момичета, да го срещаш с подобни и нарочно да му обясняваш в подробности какво би причинил на мацката, която си хареса в автобуса или нещо подобни. И всичко това само, за да му покажеш, че дълбоко в теб не спи хомосексуален най-добър приятел.
Наясно съм.
Моментите, в които се радвам, че не съм мъж, хаха :д
Разбира се, че не бих започнал да му говоря за супер яки мацки и коя била яка, и кво ще и направя и пр. Това по-скоро би показало обратното - че дълбоко в себе си се опитвам да се убедя колко съм хетеро и едва ли не - "Виж ме мен, ти ако си се съмнявал, че може да се получи, то ето аз ти показвам!". Аз бих бил приятел с него постарому, но така ми започна и цялата тема, защото колкото и да искам да сме приятели както преди все пак знам, че сме правили някои неща (както примера с леглото), които сега не съм сигурен, че ще е уместно да правя, защото се чувствам леко дистанциран. Не дистанциран като да не искам да си говоря с него или пък супер видимо дръпнат, просто вътрешно не мога вече да ходя и да му мятам братски прегръдки, защото му се радвам супер много (не че ме е гнус или нещо такова, но не искам да си мисли, че ги правя само защото не съм бил искрен в първоначалния ми отговор) или както казах да го каня да спи при мен ако няма къде другаде да легне и тем подобни изяви.
Абе да ти кажа само не се дръж по-различно с него. Знам, че това е адски, абсурдно, не знам още какво, странно, но в никакъв случай не се променяй към него, приемай го както преди си го приемал, опитвай се да загърбиш думите му, защото, както разбирам, той ти е много близък приятел и не би искал да останеш без него (в-не-гейски-вариант). За това се опитай да го разбереш, да му кажеш какво мислиш, но не и да се промениш към него, защото по този начин доста ще го нараниш и от тази рана накрая той може да те остави.
♥ 2PAC ♥
Just be yourself! You don't live to impress all this motherfuckers out there! ;PP
----------------------------------Реалността е фалшива. Мечтите са истински. - 2Pac
Е аз не се променям в начина, по който се държа като цяло или в разговорите или в емоцията, която изпитвам, но се променям към нещата, които според мен могат да го въведат в грешна посока, че и аз се чувствам така въпреки думите ми. Не мога да му кажа, че не чувствам абсолютно нищо към него по начина, по който той чувства, и същевременно да ходя и да го прегръщам и обгрижвам нон-стоп. Предполагам много момчета са имали по близки прояви с най-добрите си приятели не гейски, но по-мили. Точно такива прояви по думите му са го накарали да мисли, че и аз може да чувствам нещо подобно и затова е решил да ми каже. Ако сега продължа да правя едно към едно същите неща мисля, че няма да е най, най-удачното. Благодаря все пак, че до момента никой не е изпуснал и показал някакви признаци на тепърва навлизащ в пубертета индивид и писалите тук се отнасяте коректно.
Нямам какво да допринеса към темата, но се радвам, че в темата предимно писаха разбрани хора.
Авторе, +1, че не си направил някаква кавга относно хомосексуалността, а си разбран и си с по-широки възгледи.