Е кво го нападнахте човека ;д Аз съм същия. Единственото решение, което съм намерил, поне що се отнася до ученето, е да записвам. Ама буквално всичко, което си мисля, че може я да забравя, я да си пусна покрай ушите от невнимание. Като го пиша го осмислям. Ей го вчера 12 листа издрасках следобяда за един курс, който гледам. Преди това го бях гледал веднъж, след това действах заедно с инструктора - накрая пиша и нещата си идват на мястото.
Другото, което съм открил, че поне в моя случай върши работа - взимам си видео материалът и в зависимост от това колко *бавен* е инструктурът увеличавам скоростта на видеото 1.5х до 2х. Много мразя да ми губят времето и някой като мрънка доректно губя интерес и се заплесвам. Двойна скорост те насилва да се съсредоточиш, пък и информацията идва доста по-бързо => държи те в напрежение. Наистина помага, пробвай.
Отделно ако не тренираш - започни. Като не те свърта на едно място е адски досадно и не можеш да се съсредоточиш върху нищо.
Това всичкото при условие, че проблемът ти е вследствие 'нетърпеливост' един вид. По-горе и някакви медитации и прочие ти предложиха - може пък и да помогне - пробвай.