Оня ден чаках някого пред университета, пуша и размишлявам мрачно колко тежко ще ми бъде всеки ден да паля в тоя студ на терасата, след като се прибера в Пловдив. Mомче и момиче седят nа съседната пейка и женската почна да обеснява как полът на детето зависи от мъжа. Заслушах се, белким да попълня голям пропуск в общата си култура и да знам какво да правя, за да имам син някой ден, а не дъщеря. Е, след няколко минути обесняване се засмях, защото се оказа, че е имала предвид просто, че полът зависи от мъжа, но не може да бъде избран или определен предварително. Факт, който ми беше известен, но не зацепих в началото какво точно имаше предвид под "полът на бебето се определя от мъжа".

Друга случка преди седмици, пак около университета. Едната от автоматичните врати беше извън строя, но имаше надпис само от външната страна. Дали едно момиче беше влязла през друг вход или забравила, че вратата не работи, но на излизане се прасна доста сериозно в стъклото. Хубаво, че не се беше засилила много, че щеще да стане беля. Не се смях само аз на последната случка.