.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 28

Постоянно усещане за студ

Здравейте,
    имам едно запитване. С настъпването на зимния сезон и резките температурни промени идва време за настинките, вирусите и т.н. Та такам значи не знам защо, но колкото и да се обличам, навличам,палто, ботуши, чорапи, шалове, шапки пак имам постоянно чувство че ми е студено и ме втриса... Гледам мой познати приятелки - носят се с къси кожени якенца, полички, или пък познати приятели които си излизат само по един суитчър.
    била съм на места с много студени климати, да кажеш да не съм свикнала. Ям плодове, не е като да ми липсват витамини, спортувам, храня се здравословно. Не знам... на какво би се дължало това постоянно усещане за студ??

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    И аз съм така. Обяснение не мога да си дам.

Голям фен Аватара на .Wonder
    Просто си зиморничава. Всеки човек усеща времето индивидуално и докато ти замръзваш, може на някого да му се струва наистина топло
    Вярвам, че няма място за притеснение. Просто наистина бъди сигурна, че се обличаш топло и се храниш добре. (:

ps пък и сега се сетих, че ръцете на баща ми ВИНАГИ са топли, независимо от времето и температурите
    Последно редактирано от .Wonder : 12-10-2013 на 17:55

Мега фен Аватара на SonataArctica
    Пийвай по нещо загряващо преди да излезеш. Това ще те държи доста време. Можеш дори да си носиш в термусче чай/кафе

Супер фен Аватара на LipSy
    Град
    България
    Ако крайниците ти са студени е нормално да ти е студено на цялото тяло. Аз също съм малко зиморничива. Ако ми замръзнат ръцете и започвам цялата да треперя. Затова винаги гледам да нося ръкавици или гети, когато излизам. Ако ли не, си обличам пухкав суитчър с по-дълги ръкави и дори и да съм с потник отдолу ми е много топло. Отностно краката - дебели чорапи вкъщи, евентуално пантофки, а навън съм редовно с ботуши, независимо дали има сняг или не. При мен всичкото това помага!

Мега фен Аватара на heartshapedbox
    Град
    BG
    И на мен винаги ми е студено, особено на стъпалата. :Д

Мега фен Аватара на baby_baby
    Просто си зиморничава и аз съм така спокойно пий нещо топло

Благодаря ви за отговорите. Значи не съм единствената. То човек не може да излезе без да се увие като шушулка

Мега фен Аватара на strawberry88
    И аз съм така.

Мега фен Аватара на baby_baby
    Цитирай Първоначално написано от YSL Виж мнението
    Благодаря ви за отговорите. Значи не съм единствената. То човек не може да излезе без да се увие като шушулка
    На мен ръцете винаги са ми студени дори и да е много жега в нас ама просто съм зиморничава

сега ако някой ми сподели техники за каляване, няма да е зле...писна ми нон-стоп да съм с някакви настинки, болки в гърлото и болезнени синуси.

Може да е точно, защото се обличаш. Изнежваш се по този начин.И аз, ако се облека, ми вечно студено. Но ходя ли си по къс ръкав, нямам проблеми.

Е добре, пробвала съм да излизам по-"леко" облечена...смисъл още по-зле става, направо ми тракат зъбите...Не че ми се ходи постоянно навлечена, но просто няма начин. не знам и аз вече, може би просто да си изстивам пък каквото ще да става

Мега фен
    Един горещ душ сутринта преди да излезеш ти решава проблемите.

Докато бях ученик ми правеше впечатление, че доста хора около мен се къпят вечерно време и сутрин мрънкат какъв студ било. Аз си взимам един врял душ, обличам се и си перя навън без изобщо да ми прави впечатление студът.

Имало е случаи обаче да се оспя зверски или просто да съм си легнал късно и да ме мързи да вляза да се изкъпя сутринта - няма да ти обяснявам колко гадно е чувството като прекрача входната врата.

Та аз това бих те посъветвал - изплацикваш се набързо преди да излезеш и така.

Мега фен Аватара на Ivaaaaa
    Цитирай Първоначално написано от Auriss Виж мнението
    Един горещ душ сутринта преди да излезеш ти решава проблемите.

Докато бях ученик ми правеше впечатление, че доста хора около мен се къпят вечерно време и сутрин мрънкат какъв студ било. Аз си взимам един врял душ, обличам се и си перя навън без изобщо да ми прави впечатление студът.

Имало е случаи обаче да се оспя зверски или просто да съм си легнал късно и да ме мързи да вляза да се изкъпя сутринта - няма да ти обяснявам колко гадно е чувството като прекрача входната врата.

Та аз това бих те посъветвал - изплацикваш се набързо преди да излезеш и така.
    това изобщо не е добър съвет
    да излезеш с току-що мита коса навън си е направо опасно
    сешоара не помага
    ние сме с дълги коси и колкото и да се сушиш, все си е влажно

п.т. аз съм и лете и зиме с ледени крака и ръце, свикнала съм със студа :Д
    съветът ми е да се движиш повече, да подобриш кръвообращението, да спортуваш
    това е начина да се калиш :Д

Мега фен Аватара на an7raks
    Цитирай Първоначално написано от Ivaaaaa Виж мнението
    това изобщо не е добър съвет
    да излезеш с току-що мита коса навън си е направо опасно
    сешоара не помага
    ние сме с дълги коси и колкото и да се сушиш, все си е влажно
    Напълно съм съгласен!
    Настинката е най-малкото, което може да ти се случи, ако си по-кекав.
    Иначе, кажи на колко си... Мен зимата на село ми е най-добре с червеното винце.

Мега фен Аватара на tori
    Бахти историческото вино. Иначе да, и аз съм все на шушулка. Не сме свикнали все още на студа, нормално е. Намери си някой да те топли, пийвай си топло чайче или кафе и продължавай да се обличаш добре.

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Всъщност, един по-силен алкохол згрява доста по-бързо и продължително отколкото чай или кафе

Мега фен Аватара на tori
    Хах, вероятно знае мацката.

Мега фен Аватара на anonymous908491
    Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    Всъщност, един по-силен алкохол згрява доста по-бързо и продължително отколкото чай или кафе
    Нищо не сгрява алкохола, това е заблуда, която след това се плаща.

Alcohol consumption increases the risk of hypothermia via its action as a vasodilator. It increases blood flow to the body's skin and extremities, making a person feel warm, while increasing heat loss. Between 33 to 73% of cases of hypothermia are complicated by alcohol.

Мне, горещия душ сутрин също не помага...това да излизаш с мокра коса и влажен, и ако се и движиш пеш особено, направо си е гарантирана настинка на следващия ден. @tori трудно се намира такъв който да те стопли хах...

харесвам ника ти

както казах движи се повече
    а и колкото повече се шубиш и завиваш, толкова повече ще ти е студено, защото не оставяш тялото ти да свикне

Голям фен Аватара на shades
    Цитирай Първоначално написано от Ivaaaaa Виж мнението
    харесвам ника ти

както казах движи се повече
    а и колкото повече се шубиш и завиваш, толкова повече ще ти е студено, защото не оставяш тялото ти да свикне
    бейби ти върна ли се от село вече значи ти там не се шубиш , ходиш голичка или
    явно отоплението ви е много модерно , какво ползваш и аз да си взема сериозен съм

ko

Мега фен Аватара на AliceSw
    Град
    a place called home

.

Mne, goreshtiqr dush ne pomaga, mnogo toplite napitki syshto, daje obratnoto - useshtash poveche stud

...ne trqbva da spish/stoish na mnogo toplo, do 20-22 gradusa vytre e okay max, inache ot golqmata razlika ti se struva oshte po-studeno...dushyt trqbva da e kontrasten i da zavyrshi sys studen...napitkite da sa sys staina temperatura...rycete u krakata da sa zashtiteni -razbirai rykavici i topli obuvki...ne trqbva da stoish s poveche drehi, otkolkoto ti e komfortno - razbirai qketa vytre, puloveri i tn, kogato temperaturata e nad 15 gradusa...ako eventualno ti e chaaak tolkova studeno chorapogashtnik pod pantalonite stoplq po-srabilno ot povecheto neshta...
    Това е болест да съм влюбен в теб,
    това е болест, вярвам на приятел.
    Това е корист - целият живот,
    това е грешка, но тя не се повтаря....

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си