.
Резултати от 1 до 25 от общо 48

Threaded View

"Има 3 категории хора. В първата са тези, които стане ли им студено, подаряват всичките си топли дрехи на някой друг. Хората от втората група, почувстват ли студ, обличат топлите си дрехи. В третата група са онези, които ще запалят огън, за да стоплят себе си, както и всички останали, които искат да се сгреят. Първият тип хора умират от студ, те са самоубийци. Вторите са клетници, защото умират сами. Третите са нормални човешки същества с присъщата им зрялост и егоизъм (палят огън, защото не тях самите им е студено)."

"Любовта и свободата вървят ръка за ръка. Не е възможно да обичаме някой, който се чувства заробен от връзката си. Абсолютно ненужно е да налагаме забрани на партньора си, защото той винаги може да отиде при някой друг. Нещата са елементарни - ако го стори, той просто не е подходящият човек. Въпросът е да е напълно свободен и въпреки това да е с нас."

Един от любимите ми автори. Наистина те кара да се замислиш, а не да четеш механично. Говори на много прост и разбираем език, казва неща, които са общовалидни, но в същото време не толкова прости за разбиране. Един от най-мъдрите автори, лично за мен, с огромен житейски опит и знания, които анализира, синтезира и ни представя по възможно най-достъпен начин - чрез приказки, с които те кара неусетно да достигнеш до някакви прозрения за същността си(те са ми любими ;д), и според мен, човек, преминал през даден момент от живота, поставен като проблем в книгата му, би бил способен да се замисли над това, най-малкото, някак си твърде очевидни са нещата, които казва, но в същото време събуждат дълбок размисъл.

П.С. - Надявам се скоро да мога да прочета и "Да се обичаме с отворени очи", която от доста време е в to-read списъка ми, ама все я забравям.
    П.С2 - Една от малкото хубави теми напоследък. Ще следя.
    Последно редактирано от Momicheto:) : 12-29-2013 на 13:12

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си