- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- За изневярата...
Аз изпитвам желание да си напиша думата "ДОВЕРИЕ" на челото и да се снимам и само това да пускам.
Кое няма последствие върху връзката - предаденото доверие? Добре. Разликата между действителностите преди и след изневярата е,че в едната всичко си е наред, а в другата всичко си е наред и мъжа ти крие от теб нещо толкова важно.
Не знам, хора, наистина ли ги вярвате тези неща... Подценявате важността на искрените взаимоотношения. Тогава когато нищо не криеш от другия и той не крие нищо от теб, може да говорите за всичко и не си спестявате дори най-малки подробности, да не говорим за цели преживявания.
Да, може би аз съм сбърканата, но това вече не е нещо, в което някой може да ме убеди, че е по-добре да ме лъжат и да си се кефя, вместо да знам истината, каквото и да е чувството, което тя носи.
Последно редактирано от Azoria : 12-13-2013 на 15:33
Всяка следваща минута е нов шанс да преобърнеш живота си! (:
Пантерке, клиширано звучи (мразя клишета), но изневярата си е изневяра
това, че той е изневерил определено е знак за проблем в отношенията, които в последствие някак са се изгладили (лично аз не познавам такива случаи)
кофти би било да разбереш, че си бил лъган цял живот
ти какво би прочела да знаеш, че си осиновена, или да живееш в заблуда?
Искала после да се замисли. Хубаво :д
Аз такъв пост изписах, ти след 2 минути си го прочела и осмислила, че и отговорила. За мен това е индикатор, че не можеш да мислиш out of the box и да поставиш под съмнение собственото си разбиране, както аз направих, пишейки поста.
Лично аз не спестявам подробности, камо ли преживявания на приятеля си. Доколкото знам, той също (някакви подробности забравя, ама не мисля, че е фатално, че разбирам 2 дни по-късно, че в петък вечер е бил някъде си с приятел). Казвали сме си много обидни думи и горчиви приказки. Оценила съм искреността. И въпреки това се опитвам постоянно да си очупя мисленето. Което уж и ти правеше с тази тема. Дръжки.
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
Айде втората.
Изневярата невинаги е сигнал за проблем в отношенията. Често! Но не винаги. И особено рядко явление от мъжка страна. Много жалко, ако мислите така. "Лъган цял живот" - въй, че мелодрама. За какво би била лъгана? Че е спал със секретарката, но в същото време продължава да помни рождения ти ден, любимият ти шоколад, датата на цикъла ти, продължава да не яде чушки и да си хвърля чорапите на пода. Всичко е същото, всичко е реално.
Като по-малка си мислех, че съм осиновена, щото си създавах сама драма и си мислех, че би било якоВярвах, че имам и някъде изгубен по-голям брат, ама това не е важно :д
Ако го разбера сега, ще попитам защо не са ми казали по-рано. Зная какъв би бил отговора и зная, че ще цупя два дена, че не съм го разбрала по-рано. Животът ми няма да е бил заблуда или лъжа. Баща ми ще е същият човек. Майка ми ще е същата. Те ще са хората, направили всичко за мен, които няма да са ме делили от сестра ми на принципа на осиновено-родно дете. Няма да са тия, които ми прощават всичко, щото съм осиновена, етц. Лирическо отклонение - една позната като разбра на около 16, че е осиновена, реши да прави техните луди калинки, защото ги заплашваше при всяка караница, че ако не й дават да прави нещо, ще си тръгне. В момента е на 20 и... да кажем, че й се носи славата.
Осиновяването като действие или скриването на този факт е нямал последствия.
Впрочем... примерът ти далеч не е добър. Има съществена разлика при мотивите за скриването на факта.
Просто не ми трябва много време, за да прочета 10 реда, в които още докато ги чета виждам как ти не разбираш какво аз говоря, а не аз теб. Много добре разбрах какво имаш предвид, но не съм съгласна, защото моите лични разбирания тук се различават с твоите на съвсем друго ниво. Както казах за мен е важно доверието и искам да знам. Не разбирам стремежа ти да се налагаш да се съглася, че ако няма някакво катаклизмично последствие върху връзката една изневяра не е big deal. Съжалявам, имам си своите причини да предпочитам една обида, пред една мила, но неискрена, дума.
100% истина. Ако чуеш 100% истина, ще си го зарязала на следващия ден.
Или кво, ще ме убедиш, че той няма начин да си представя случайната суперяка мацка на улицата на задна, щото много те обича? Айде, бе.
Или ще ме убедиш, че ти ще си признаеш, когато направиш същото с онзи убийствен екземпляр от съседния клас блок? Не го правиш, защото го обичаш много и някак потискаш инстинктите си?
Всеки има нужда от своите малки лични нещица. Ако твърдиш, че подобни случайни мисли трябва да бъдат споделяни, за да си на 100% искрен... не знам откъде падаш и какви връзки си имала.
Пак казвам, аз съм изключително искрена. Случвало се е два дни по-късно да му кажа, че всъщност неумишлено съм го излъгала за песента, която съм слушала в таксито. Случвало се е да влезе мацка в стаята, той да я изгледа в деколтето, защото е солидничко така, да ми срещне погледа и да ми се ухили, щото знае, че аз съм погледнала на същото място по същото време. Дори за такава искреност и единомислие говорим.
Виоленца, кое обратното, че се обърках :д
Точно това се питам. Защо е проблем?
Търся рационален отговор на нещо ирационално, знам :д
И аз бих избесняла, сърдила, цупила, ревала като магарица... но си давам сметка в какъв случай бих се почувствала предадена и измамена и в какъв случай просто ще се сърдя, цупя и трия сол на главата.
Последно редактирано от PinkPan7her : 12-13-2013 на 15:49
същото е
скриваш истината, за да не нараниш/изгубиш човека до себе си
и за какво ми е да знае рождения ми ден, годишнината и не знам си още какво, като е предпочел да изчука някоя друга
аз не съм ли му достатъчна?
защо трябва да ме наранява, какъв е смисъла да продължава това, след като той е минал встрани?
напълно съм съгласна с Азория и много добре разбирам какво иска да каже
не знам защо и другите не хващат :Д
Ти казваш, че може да се изневери и без да има проблем в една връзка, с което аз абсолютно се съгласявам. Но това, че Х (не уточнявам пол) е изневерил единствено заради нагона си, без да има никакво намерение за раздяла и иска да запази същите отношения с У, не значи, че У ще е съгласен с това, защото за У може именно този акт да е проблем.
Не трябва да те наранява, затова не ти казва.
Не си наранена, ако не знаеш.
Викаш, нали... кво като знае хиляди малки неща за теб, като е оправил някаква, дето сигурно и фамилното й име не е запомнил. Жалко е да обвързваш любов и секс до тооооолкова тясна взаимовръзка. Доста си противоречи с теориите "сексът не е най-важното", "ако ме обича, ще ме изчака", "не ми пречи, ако по някаква здравословна причина не може да прави секс половин година". Прочетете пак цитатите на Маги от книгата на Хорхе Букай.
Поне ОПИТАЙТЕ да мислите.
Виоленца, напълно съм съгласна! Все пак говорим за емоционална, тоест ирационална реакция от страна на партньор Y. Тя не може да се сложи в рамка.
Моята теория - ако изневериш и отсрещната страна е толкова невероятно добра и благосклонна да ти прости, има един период, в който буквално на колене ще лазиш и ще събираш небето и земята, за да докажеш, че си готов да се раздадеш на 120% в тази връзка.
Последно редактирано от PinkPan7her : 12-13-2013 на 15:57
Това, че няма да ми каже как иска да оправя някоя, не значи, че няма да иска, нали? Нямам проблем да го чуя. Много съм си мислила по тази тема и когато се умисля така в нещо то си ме гложди, независимо, че е родено в моята глава преди малко. Така че със същия успех ще си ме погложди и като го чуя, но дори смятам, че ако ми казва всеки път когато подобно нещо му мине наум ще е по-малко и по-леко от това, което си представям, че е.
И ми е много забавно как набирате скорост и се палите да спорите и се хващате за всяка думичка като удавник за сламка, макар твърденията ви, че всеки си има право на гледна точка. Явно ви е скучно вече в този форум...
Тоест, за теб не е проблем всеки път като види някоя, която би оправил (а това със сигурност няма да се случва рядко) да си ти каже "леле, мило, на тая как бих й пръснал..."? Или пък да е още по-искрен рано сутрин, когато ти каже "мило, отиди се среши, че не мясаш на човек... И по-бързо си измий зъбите, че не се диша около теб"?
И престани да мрънкаш нечленоразделно. Като си пуснала тема би следвало да ти е било ясно, че спорове ще има.
В тая тема се замесиха его, житейски/морални обстоятелства, любовни и сексуални разбирания/взаимоотношения и стана манджа с грозде. Изневярата си е сложен казус, продиктуван от различни фактори, съответно е трудно да се даде еднозначен отговор, тъй като има прекалено много неизвестни. Бил съм и от двете страни на барикадата и знам, че около нея се пораждат много комплицирани ситуации. Още повече, че не всеки човек умее да си потиска съвестта.
Welcome to the Jungle...
Violenza ,темата си е моя и ще пиша каквото си искам. Въобще не мрънкам, вече с насмешка ви чета постовете. Толкова убедено ми изкарвате някакво твърдение и след малко сами си противоречите. А теб никога не съм те отразявала да те чета и сега виждам и че не съм изпуснала. Относно останалото изобщо нямам намерение да ти се обяснявам повече.![]()
Защото не искам. Не изпитвам желание да седна да ти обяснявам защо това и оново. Аз го казах около поне 3 пъти, че предпочитам 100% истина, ти продължаваш като невменяема да ме питаш с най-различни примери същото нещо... еми шанс.![]()
всичко е въпрос до нагласата на отделния човек
много грозно изглежда отстрани как се обиждате
аз много добре разбирам Азория и мненията ни напълно се припокриват, но това не означава, че не разбирам какво се опитват другите да кажат
просто за мен е изключено да гледам така на нещата, както и на авторката предполагам
Нарича се различни разбирания. Някои хора не могат да преглътнат, че не всички разсъждават като тях.
Права е Виоленца подобни изказвания които тя даде за пример са отвратителни . Нямам против да си запазва подобни мисли за себе си .
На мен поне би ми станало ужасон обидно ако гаджето ми почне да ми разправя как би ..... някоя моя приятелка . За мене това не е прикриване и неискреност а зачитане на другият(не се сещам аз по подходяща дума ).