- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- За изневярата...
Секс, приятелство, връзка, това са три различни неща.
Съответно, не обичам да ги мешам, или ако ги мешам, гледам да не си пречат.
Фън е, че когато имах страхотен секс и страхотно приятелство, връзката ни не вървеше, защото се ревнувахме зверски конкурирахме още повече
Сега, като нямаме връзка и като не правим секс, сме си много добри другарчета.
Понякога имаш връзката- загриженост, любов, - приятелството - чудни взаимоотношения , общи интереси - но тръпката от това да забиеш нещо в бара - няма как да се появи, а някои хора си имат нужда от нея.
Иначе, изневерявала съм поради липса на тръпка. В следствие на това не съм си разваляла отношенията, всичко е било както преди, разделяли сме се по други причини ( в дветедълги връзки, в които съм кръшвала ) . Не знам дали са ми изневерявали, а и не ме интересува - ако имаме други уговорки, загриженост, любов, бла бла, и да не е 100 % верен сексуално - ако искам да сме заедно, първо ще дам всичко от себе си да изглеждам добре и да го разбирам добре.
Защото последните две са честа причина за изневяра - половинката не те цени, не ти обръща същото внимание и не те кара да се чувстваш як - и половинката не се старае да изглежда добре, а за последното няма нито едно оправдание.
Инак, съм все от 3тата страна, защото се е видло, че съм голям чишит, докато си харесам някого за по-сериозно.
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
иди заповядвай на въображаемото ти гаджеще се обеснявам където си реша
ако не ти харесва се изнеси
браво, браво
продължаваш да ме изумяваш
каква връзка е това тогава..(това не е въпрос)
какво самоуважение ще ти е останало...(това също не е въпрос)
ти как би постъпил, ако разбереш, че жена ти, с която си живял много години, ти е изневерила?
не мислите ли, че това със скриването и появяване в последствие на истината, не отнема свободното право на избор на другия, дали да продължи с този човек или не
имам предвид, че примерно мъжът ми изневерява с друга и аз разбирам за това едва след 5 години
аз се познавам какъв човек съм и знам, че ще го зачеркна от живота ми не основно, защото ми е изневерил, ами и защото го е криел толкова време от мен
изгубила съм цели 5 години с този човек, а може би съм могла да бъда щастлива някъде другаде и с някой друг
когато си обвързан с някой, ти се съобразяваш с доста неща и правиш доста компромиси, отказваш се от нещо, за да угодиш на другия иии..накрая разбираш, че той те е мамил
от тук стигам до извода, че е възможно да се прости изневяра, но тя трябва да се признае веднага, но когато си бил лъган години...- не
от тук пък стигам до другия извод, че това, което казвахте със скриването на истината, че ви било по-добре да не знаете са булшитс, защото в крайна сметка може би някъде другаде те е чакал човек, който не би те излъгал и не би ти изневерил, но но си бил в заблуда цели 5 години и си се отдавал на нещо, което няма никаква стойност, защото това не е благородна лъжа...
отивам да изневерявам![]()
Все теми с интересни заглавия стигат до 10 + страници . Много бисери са се ляли назад , като гледам кой е коментирал. Проблемите във взаимоотношенията винаги се дължат на двама. Изневерявата е грешка само на единия. Аз на сериозна приятелка не съм изневерявал и сериозна приятелка на мен не ми е изневерявала .
Струва ми се, че проблемът се интерпретира по грешен начин. Много познати, които са изневерявали на приятелките си вечер след вечер, в момента , в който разберат , че са направени рогоносци , започват едни скандали , едни псувни , страшна работа. Проблемът е не в мимолетното залитане и наранени чувства , а наранено его.
Абсолютно съм съгласна.
Това е чиста наглост, а наглите хора живи ги изяждам.
Абе, все коментираме какво правим, ако другият изневери. А какво правим, ако ние изневерим? Признаваме ли си или не? При какви условия? Как, в каква ситуация си признаваме, в каква ситуация буквално изплюваме думите и какви думи?
Моля за вдълбоченост и мисъл, а не автоматичното "Никога не бих изневерила, а ако бих, ще си призная веднага".
Жокер: Лично аз дори не съм сигурна дали бих казала, ако близък негов приятел ме сваля или ми налети.
Последно редактирано от PinkPan7her : 12-14-2013 на 22:00
тази дискусия (радвам се, че не мога да я нарека спор), беше много полезна за мен
дадох си отговор на много важни въпроси, за които дори не се бях замисляла преди
ПейнМонополи, ъмм, говорех в множествено число
към те конкретно беше един единствен въпрос, на който не отговори
интересна ми е и мъжката гледна точка
Пантерке, хмм, интересно
утре ще се включа, защото сега съм като труп и не мога да мисля :Д
само ще кажа, че няма да го скрия..
Тези дни ми разказаха история как един кретен изневерил на приятелката си с градската мастия. А гаджето му го познавам и е доста симпатично и свястно момиче, обича го много и е супер отдадена на него, каквото е поискал от нея, го е получил, вкл. и в секса. Онази от своя страна е доста нелицеприятна и който не си е поискал, той не я е минал. Подобно нещо не мога да си го обясня. Прекалено грозно ми идва.
Welcome to the Jungle...
Защото много хора не изневеряват, защото "видях мега яката мацка и не можах да си го държа в гащите", а защото нещо от връзката им липсва. С кого ще изневерят не е от значение.
Не знам, аз се афектирах, щото момичето е свестно и знам колко усилия е положила, за да върви връзката им, а сега се чувства предадена и почва да си набива некви гадни депресивни филми. Още повече, че онзи и преди е въртял некви, уж само по FB, ама не се знае дали и тогава не го е топил насам-натам.
Welcome to the Jungle...
Нормално, не им знам отношенията, но онзи е постъпил тъпо.
Тъкмо на теб ше ти се отвори парашута, кво мрънкаш...?
Това да ебеш градската мастия е все едно да ходиш да сереш в някой тотално омазан в кафево сифилистичен градски нужник.
Welcome to the Jungle...
E, в това просто няма логика. Не би ли следвало да търсиш нещото, което ти липсва? Или просто ти липсва и се примиряваш? Ама ако се примиряваш, няма да търсиш трети човек... ох, няма логика просто.
Примерно... ако приятелят ти не отбелязва как изглеждаш, независимо дали си се гримирала 2 часа и си си сложила нова рокля или се мъкнеш в стара тениска и мазна коса три дни, ако не ти прави женския гъдел, ако само му ходиш след гъза да му прибираш нещата и т.н., та, ако изневериш, би следвало да е защото си търсила точно това. Тоест, логично е да залитнеш по някой, който ти е направил въпросния гъдел.
Предположих, но видях и този въпрос като опит да ме въвлечеш в дискусия на етиката. А аз не искам да се впускам в такава, защото темата не е формулирана така (не се и съмнявам, че отдавна сте я сменили и разводнили, не съм чел).
Мога да ти кажа какво мисля сега: ако жена ми ми изневери, ѝ бия шута. Не защото се е чукала с друг, а защото ме е лъгала системно. Няма такова нещо като да лъжеш случайно, без да искаш, ако си склонен да лъжеш, ще излъжеш, а излъжеш ли, ще го направиш пак. Как да имам доверие на такъв човек? А каква връзка ще градя без доверие? Освен това имам лични предпочитания към хора, на които на 100% може да се разчита и никога не правят лекомислени и импулсивни неща и винаги мислят за последствията.
Но както казах, не винаги е толкова просто. Не мога да знам как ще реагирам точно и какво ще направя ако ми се случи (защото досега не са ми изневерявали). Като съм наблюдавал други изневери, винаги е било сложна ситуация, където не може директно да се даде рецепта. Всеки може да каже нещо крайно "ооо ма той ако ми изневери, няма да ме види повече", но колкото повече опит трупа човек, толкова повече осъзнава, че никога не е толкова просто и сега знам че ако ми се случи ще трябва да взема доста премерено решение.
Понякога е така, понякога не, примерно връзката ви продължава х години, свикнали сте един с друг и ви е обзела някаква рутина. Той има нужда от разнообразие и всяко момиче може да му го осигури, просто защото не е теб.
Това става въпрос за връзките с някъкъв проблем, поне аз така си обяснявам нещата.
Темата е много готина, не съм чел коментарите по нея, но ще изкажа мнението си по това, което е писала авторката.
За наблюдението, че мъжете изневеряват повече от жените - да, вярно е. Просто ни е биологически заложено.
Както и повечето мъжки млекопитаещи, мъжът е трябвало да еволюира добре екипиран с няколко неща, които да му осигурят успех в оцеляването на вида. Първо, желанието му за секс трябвало да бъде направо умопомрачително (буквално), дотолкова, че нищо да не го разсейва. По пътя на еволюцията това позволявало на мъжа да опложда почти при всякакви обстоятелства, дори в присъствието на потенциално заплашващи го врагове, и навсякъде, където му се предоставела такава възможност. Налагало се също така той да пръска семето си колкото се може по-нашироко и колкото се може по-често. Учените от американския институт „Кинси“ — световен лидер в изследванията на човешката сексуалност — докладват, че ако ги нямаше наложените, от обществото правила за нравствено поведение, то според проучванията им почти всички мъже щели да водят безразборен полов живот, както е било при 80% от всички човешки общности през цялата история на човешкото съществуване. Но след настъпването на ерата на моногамията, биологично обусловената жажда на мъжете за колкото се може повече секс става причина за вечни скандали в двойките, които се опитват да изградят стабилна връзка и е водещата причина за съвременните проблеми във взаимоотношенията между живеещите заедно мъж и жена. А защо жените са по-малко склони да изневеряват? Хипоталамусът на жената е много по-малък от този на мъжа и освен това в нейния организъм има много по-малко тестостерон, който да го активира. Ето защо, като цяло, жените имат значително по-слабо желание за секс и са по-малко агресивни в това отношение.
Като цяло, когато става дума за секс, жената има нужда от причина, мъжът — от място.
Има и една теория "Ефектът на петела".
Петелът е много страстна мъжка птица, която може да опложда кокошките почти непрекъснато, над шестдесет пъти при едно съвкупление. Но затова пък му е просто невъзможно да се съвкупли с една и съща кокошка повече от пет пъти дневно. Някъде на шестия път петелът обикновено губи всякакъв интерес към нея и „просто не му става“, но ако в същия момент пред него се яви нова кокошка, той ще й се качи със същия ентусиазъм, както се е качвал и на първата в началото. Това явление е познато като „Ефект на петела“.
След седмото съвкупление с една и съща крава, бикът губи интерес към нея, но отново се възпламенява при вида на нова крава. И при десетата нова крава той все още се изявява доста внушително.
Нерезът не се качва на една и съща свиня повече от пет пъти, но неуморно и със страхотно усърдие ще погне всяка нова свиня, изпречила се пред погледа му. Любопитното е, че дори когато след петото съвкупление предишните му партньорки бъдат маскирани с парфюм или с чувал върху главата, нерезът пак няма да прояви интерес към тях. Просто няма начин да го излъжете. Така природата си подсигурява колкото се може по-широкото разпръскване на мъжкото семе, за да допринесе за възможно най-голям брой зачатия, които пък да гарантират оцеляването на вида. За младия здрав мъж броят последователни съвкупления с една и съща жена също е около пет. За един ден той може да люби пет пъти една и съща жена, като е повече от вероятно, че на шестия няма да успее. Но ако в същия момент в леглото му се появи нова жена, неговият сексуален интерес — също като при петлите и биковете — веднага много бързо ще нарасне (ведно с друга част от анатомията му).
На другия въпрос: "Вярвате ли във вечната и всъщност по-важното - вярната любов?", който всъщност се припокрива и с всички останали: "На какво смятате, че се дължат изневерите? Изключвам случаите когато става дума за... курвосване, с извинение. Става дума за сериозните връзки, за брака, за хората, които твърдят, че се обичат и не могат един без друг, но всъщност си изневеряват." и "Цинично ли е, че смятам, че на определен етап от връзката между двама души, било то през първите години, било след 20 години заедно или след 50, изневярата неизбежно се случва?".
Изневярата в повечето случаи е вследствие на някаква неутолена нужда. Дали ще е непълноценен секс, неразбирателство (караници), НЕсподелянето, НЕизслушването и всички останали елементи отдалечаващи единия човек от другия във връзката. Това са все фактори да се появи трети човек, който може да осигури един или повече от липсващите елементи на пълноценната връзка и да "утоли жаждата".
А до съществуването на пълноценна връзка - аз вярвам. Всъщност това си е цяла наука и ако се поинтересувате ще откриете доста полезни неща. Казано възможно най-сбито: За да има пълноценна връзка трябва и партньорите в нея да са наясно с различията по между си (разликата между мъжа и жената е огромна, като се започне от устройството на мозъка и се стигне до начина на мислене, нуждите и разбиранията) и ако са наясно с това ще се разбират в пъти по-добре, ще знаят от какво имат и от какво нямат нужда, какво им пречи и какво им помага при комуникацията помежду им. Това е първата важна част от условието за добра връзка. Втората е работа единствено на мъжа. Второто условие е мъжът и жената да си знаят ролите във връзката. Задължение на мъжа е да води връзката и да се грижи за стабилността й, използвайки логически устроения си мозък, докато ролята на жената е да го подкрепя с чувствата си, използвайки емоционално устроения си мозък. И това си е цяла наука за това няма да се впускам с подробности, щото и без това изписах 500000 км пост.
Тъжното е, че и мъжете и жените се оплакват от некачествените си връзки, а всъщност не правят нищо по въпроса, за да ги подобрят. Не се интересуват, не се учат и не прилагат наученото (от личен опит или от четене) на практика и нещата си завършват винаги по един и същи начин. Стягайте си задниците и започнете да се интересувате от всичко, което се случва около вас, вместо само да се оплаквате. (Отнася се главно към тези от мъжкия пол).
След изписаното в първата част на поста другата част с " ако са наясно с това ще се разбират в пъти по-добре, ще знаят от какво имат и от какво нямат нужда, какво им пречи и какво им помага при комуникацията помежду им." прозвуча леко цинично, но да кажем, че няма да издребнявам.
Хубаво са написани и обяснени нещата. Проблемът е, че доста малко мъже знаят какво значи да водят една връзка и желанието за това избива в чисто командорене, налагане на мнение за някакви глупости, но не и поемане на инициатива за наистина важни неща. Съответно, жената поема ролята и тогава или се стига до скандали и мерене на его, или до тотален матриархат, или до раздяла. Доста малко двойки намират баланса. Поне по мое мнение.
Това като лирично отклонение да се има предвид.
Последно редактирано от PinkPan7her : 12-14-2013 на 23:56