- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- За изневярата...
Предположих, но видях и този въпрос като опит да ме въвлечеш в дискусия на етиката. А аз не искам да се впускам в такава, защото темата не е формулирана така (не се и съмнявам, че отдавна сте я сменили и разводнили, не съм чел).
Мога да ти кажа какво мисля сега: ако жена ми ми изневери, ѝ бия шута. Не защото се е чукала с друг, а защото ме е лъгала системно. Няма такова нещо като да лъжеш случайно, без да искаш, ако си склонен да лъжеш, ще излъжеш, а излъжеш ли, ще го направиш пак. Как да имам доверие на такъв човек? А каква връзка ще градя без доверие? Освен това имам лични предпочитания към хора, на които на 100% може да се разчита и никога не правят лекомислени и импулсивни неща и винаги мислят за последствията.
Но както казах, не винаги е толкова просто. Не мога да знам как ще реагирам точно и какво ще направя ако ми се случи (защото досега не са ми изневерявали). Като съм наблюдавал други изневери, винаги е било сложна ситуация, където не може директно да се даде рецепта. Всеки може да каже нещо крайно "ооо ма той ако ми изневери, няма да ме види повече", но колкото повече опит трупа човек, толкова повече осъзнава, че никога не е толкова просто и сега знам че ако ми се случи ще трябва да взема доста премерено решение.
Понякога е така, понякога не, примерно връзката ви продължава х години, свикнали сте един с друг и ви е обзела някаква рутина. Той има нужда от разнообразие и всяко момиче може да му го осигури, просто защото не е теб.
Това става въпрос за връзките с някъкъв проблем, поне аз така си обяснявам нещата.