Трябва ли да се обвинявате? В никакъв случай не трябва да се обвиняват един-друг защото това не носи никаква полза, освен допълнително изостряне на ситуацията. Трябва обаче да винят самите себе си, защото това е градивно.

Винаги ли имат вина и двамата? Не, според мен в повечето случаи отговорността е в ръцете на мъжа. Той трябва да изчиства пречките пред връзката, изпълнявайки правилно ролята си на водач във връзката, но има и случаи, когато вината е и в жената. Или пък в това, че не си пасват, като хора. (което е "вина" и на двамата)

А редно ли е да приключиш без да прегледаш щателно и собствената си паничка? Човек трябва да потърси вината първо в себе си, преди да я търси в другия.

Краят ли е моментът, в който казваш всичко, което те е наранило или по-скоро трябва да запазиш само хубавото? Винаги съм гледал на връзката, като на средство за усъвършенстване, средство тя да ме направи по-добър човек, нещо градивно. От тая гледна точка гледам от аспекта на "да запазиш хубавото", иначе каква е ползата от обратното?