- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Как да кажа на родителите си?
С едно момче се харесваме и мисля, че скоро ще се съберем. Проблемът е, че не знам как ще кажа на родителите си, тъй като той е от различна националност. За мен това не е проблем, но за тях ще е. Как да им кажа? Как да ги убедя, че националността е без значение?
Наистина ли имаш предвид националност или искаш да кажеш етнос? Има разлика.
окей, етнос![]()
Последно редактирано от Fading_star : 12-14-2013 на 21:50
Ами по принцип би трябвало да те разберат понеже за родителите е най-важно детето им да е щастливо пробвай като подхванеш темата по-отдалеко, за да видиш как ще реагират. Или им го кажи директно, защото това е все пак твой избор.
Значи е циганин или турчин.За второто си важи националност.
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
Както каза vali97, родителите наистина са хората, които би трябвало да те разберат, да гледат да си щастлива и само това да има значение за тях. Въпреки това обаче, ако един ден детето ми (без значение момче или момиче) ми докара някой/някоя черен сач в нас... Няма да остана очарован. Не за друго, а просто защото циганите и турците (и като цяло мюсюлманите) не са ми сред любимите опции за зет/снаха.
Още повече, че ако имам дъщеря, ще има Джихат, но няма да я дам! Там вече става въпрос за коренно различен начин на мислене. В началото ще е на почит, след това ще се отнасят с нея като с второ качество човек, защото е жена. + това до колкото знам, според Корана, тя трябва да смени вярата си, за да се омъжи. Не го разбирам това - ако бъдещият й съпруг я обича толкова, защо не смени той вярата си, за да се докаже пред нея (не пред мен!!), че я обича??
Както и да е... Според мен нямаш работа с турчин. Или поне не с такъв от Турция, което си е наистина голяма разлика! Това, дето го казах по-горе, ще е добре да го поосмислиш малко, преди да ми теглиш майните. В началото ще сте ок, после ще си курва, ако излезеш с приятел (само приятел!). Освен това няма да имаш много приятели освен неговите...
Ако е циганин... Не бих те посъветвал да казваш на родителите си. Бих те посъветвал изобщо да не се захващаш с него.
Защо изключвате евреи, арменци, руснаци и етц. 'етноси' по българските земи?
Аз викам първо да уточниш какъв е и после да чакаш съвет.
Ами защото в повечето случаи е проблем, когато гаджето е мургаво. Българите нямаме проблем с евреите и арменците. Приемаме ги нормално. За това заключих, че е или циганин или турчин, лично аз.
И да - авторке, кажи какъв е въпросният човек, няма да е зле.
Абе честно казано не си е работа щерка ти да е с евреин. Ако си има работа с такъв и сама ще го усети.
Не смятам обаче, че е нужно да обсъждаме всички етноси и националности поотделно. Нека да каже какъв е пича.
Или не се захващай с момчето или кажи на вашите. Ще е хубаво да проведете по-сериозен разговор, да знаеш дали го одобряват.
Аз имам приятелка, която е вече трета година с приятеля си, който е от различен етнос (турчин) и въпреки, че момчето е страшно умно, хубаво и добро, майката на моята приятелка никога не го е одобрявала, заради етноса му. Това е една от причините, той да не ходи и в нейната къща или поне не, когато майката е там. До колкото знам него малко го е бъз от нея. Общо взето е проблем, затова не е приятно, ако родителите ти имат негативно отношение към човека, който е с теб.![]()
*сън*
българка да си хареса турчин?
пича тряя да е 12-ка по десетобалната система
WE ARE NOT ANGELS!
Още не е сигурно дали е турчин. Авторката не иска да каже явно...
Ами ако тя е от друг етнос, а той българин? Имам една приятелка и при нея е точно така. Момчето няма нищо против, ходят си, но тя ми е казвала, че родителите й няма да го харесат.
Да, изцяло зависи от нагласата на родителите. Съгласен съм...
А защо въобще трябва да им казваш след като:
1. Все още не сте заедно.
2. Връзката ви (евентуалната) ще е още прясна-прясна и не се знае до кога ще продължи.
Ако мислиш, че вашите биха имали нещо против момче от различен етнос най-добре първо се увери, че нещата са по-сериозни и едва след това ги затормозявай с подобни неща.
http://vbox7.com/play:f64c99f309
Шофирай разумно - стигни жив!!!