- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Как приемате малко старомодните срещи
Нарича се стил.
Елементарно уважение към актьорите, които са репетирали до припадък поне няколко седмици. Като бях пети-шести клас и учителката ми по български ни водеше на театър (вярно, псувните и полуголото тяло на Асен Блатечки не бяха най-добрият избор вероятно, но пък ми разпали любовта към театъра... и към Асен :Д), винаги се кефех как по-възрастните дами около 50 се обличаха като за бал просто. Поли, излъскани обувки, тежки палта, грим... Така се прави.
Неслучайно едно време в Западна Европа на културните мероприятия не са се допускали бедно облечени хора, тъй като въпросните мероприятия са били предвидени за богатата прослойка на обществото. На театър се е ходело колкото заради самата постановка, толкова и за да си покажеш новия тоалет или новата любовница.
П.С. Сега очаквам някой да каже, че кецовете Найк/Пума/Адидас не са евтини.
Едит: ЕЙ, приходи ми се на театър!
Отдавна не бях чел такава интересна тема във форума , адмирации за автора. На опера съм ходил само 1 път - с родителите ми . Майка излъга мен и баща ми да отидем за рождения и ден. Часовете там си остават едни най-мрачните в живота ми . С бащата страдахме много заедно и имахме какво да си разказваме после , но втори път няма да има - цялата тази прекалена показност ми дойде повечко.
Виж , театърът е нещо съвсем различно. Особено сега , както съм в София , ходя на театър всеки месец. Малко са филмите , които могат да те накарат да се замислиш по начина , по който го прави една добра постановка. Идеята да заведеш приятелка на театър обаче ми е чужда - това вменява малко по-сериозни отношения, които не ми се нравят. Отделно е лоша идея да заведеш момиче на първа среща на гореспоменатите места, защото няма динамика , а тя и воденето на разговори са много важен елемент за първата среща. Преди години заведох тогавашната си приятелка на театър в Пловдив . Много и се искаше да гледаме "Магията на Ненчо" , но билети се намираха много трудно. Накарах баща ми да помогне . С нея останахме очаровани от представлението.
Последно редактирано от SpiritInBlack : 12-16-2013 на 09:57
Видях какво имаше предвид, но не съм изненадана, че масовият тийнеджър не разбира. Нищо лично, просто... наистина не е изненадващо.
За мен човек с усет към изкуството няма да си позволи да отиде с кецове на постановка. А аз изобщо, ама грам не съм човек на изкуството. Пълна сакътня съм и усетът ми за красивото се изчерпва с дрехи, грим и интериор.
О, то за първа среща ли става дума?
Категорично съм против освен ако не е съчетано с дълга разходка преди/след театъра, съответно разговор.
102, защо се правиш на интересен и неразбиращ при положение, че много добре знаеш за какво става въпрос?!
Нарича се етикет. И трябва да се спазва. Иначе е комично и жалко. Всеки трябва да проявява поне малко култура и общоприети норми.
Макар в ежедневието си да се нося с кецове и суитшърти, не бих си позволила да отида така на такъв тип мероприятие.
Вие да видите г-н и г-жа майка ми и баща ми как ходят на подобни събития .:Д
По темата- Ние обичаме да ходим но рядко имаме възможност . Относно облеклото това е мястото което трябва да си малко по- елегатно облечен . И няма значение дали си спортен или по елегантен тип има си места където си длъжен да се съобразяваш с етикета . Това е все едно като идеш на мач и да се барнеш с костюм .
Много бих се зарадвала за театъра. Малко за операта...по-скоро не ми допада идеята. Може би бих отишла от уважение към самата идея да разнообразим с нещо по-необичайно за нас, но едва ли ще ми хареса особено. За театъра обаче съм с двете ръце и двата крака ЗА.
П.П: Абе, каква първа среща ви гони?Въпросът е зададен "Дамите, как бихте реагирали ако приятеля ви, ви заведе на опера/театър? Ще ви е приятно ли гаджето ви да ви заведе на някоя постановка в театъра/операта или не би ви харесало?" Малко трудно да е за първа среща. Иначе съм съгласна, че по принцип за такава не става, защото ограничава разговорите.
Последно редактирано от xXxPETYAxXx : 12-16-2013 на 10:32
Не знам на кое пикаеш ама аз лично съм ставала свидетл на това как не пускат човек на една постановка само защото не беше спазил етикета .
По принцип е така, но сме в България. Тук хората ходещи на театър не се обличат както тези по телевизията, а с каквото по-елегантно си намерят в гарбероба. Ако отидеш на театър с костюм по-скоро ще предизвикаш присмех у околните(които ще са облечени не чак толкова добре), отколкото адмирации.
Толкова ще им е умственият багаж на тия хора ако се изсмеят за нещо подобно .
Е, аз като жена с костюм на театър ще съм смешна, да. Но един мъж... е друга бира.
Ениуей, пет пари не давам за това какво ще каже сульо и пульо, особено ако посочените два обекта са с дънки и тениски. Аз се обличам по-елегантно в символ на преклонение към изкуството и труда на актьорите, не за да впечатлявам хората
Даже като се замисля... дори с нашите не съм говорила на тая тема, тоест не са ми давали те акъл, че е добра идея, не го е правила и учителката. Просто още в пети-шести клас съм имала достатъчно умствен багаж да се възхитя на добре облечените по-възрастни дами, наслаждаващи се на изкуството и да сметна, че искам да им подражавам.
Баси умното лапе :дддд
Good one!
В Старозагорската опера почти всички се обличат строго официално. Много от мъжете са с костюми, а жените с вечерни рокли.
Както никой не ходи в планината с костюм или бална рокля, така и редно като влезеш в театъра да си облечен достатъчно представително. Защото все пак това не е кварталното кино където масата влиза, за да млати пуканки, да пие кока-кола и да им пищи телефона докато получават съобщения.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Абсурдно е да отидеш на театър или опера раздърпан. Изисква се по-официално и елегантно облекло. В Швеция никога не биха те пуснали, ако дойдеш с "кецки".
Усещате ли кви сте смотаняци като превръщате ходенето на театър в модно ревю ? Кажете някоя постановка, как ви е накарала да се почувствате, какви емоции е породила у вас, обсъждахте ли я дни след това....
Едното няма нищо общо с другото. Модно ревю ли е когато ти изискват в час по физическо да си със спортен екип?
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
^Не говорим за скъпи, блестящи рокли. Говорим за бяла официална риза и черен панталон/пола, с изискана черна, на нисък ток обувка. Има разлика.
Облеклото започнахме да обсъждаме, защото темата се повдигна на въпрос от потребител. За въпросите, които ти изброи има тема в раздел Наука и Изкуство (ако така изобщо се казва разделът).