На опера никога не съм ходила и би ми било много интересно.
Не приемам тези места за старомодни, просто не са за всеки човек. Едно време театъра и операта са били едни от основните места за развлечение, сега те са изместени от киното, клубовете, баровете, дискотеките и т.н.
С приятелят ми сме ходили на театър 4-5 пъти. Той не си пада много по това, а честно казано и аз. Един-единствен път и двамата останахме без ума и дума, когато гледахме Стоянка Мутафова. 10 минути след края, аз не можех да се изправя на краката си, направо се бях разтопила. Почти се разпали любовта ми към театъра, но бързо изгасна, най-вече защото рядко постановките са до такава степен въздействащи и оставящи без дъх.
Зачетох се в коментарите ви за облеклото. Веднъж станахме свидетели как една лелка се кара на момче, седящо до нея, че е с дънки и тениска, а отпред му висят и слушалки. Супер глупаво ми изглеждаше отстрани (като не вземам предвид факта, че и ние не бяхме много по-различни облечени) някой да налива 'акъл' на друг за такива неща. Нормите винаги са ми били на мен лично, страшно непонятни и винаги наблягам повече на това как аз се чувствам удобно и как аз разбирам нещата, а не какви разбирания са се наложили от минали поколения и времена. След постановката се разбра, че въпросното момче, което отнесе конското, е също актьор, който заради нараняване не е играл същата вечер, а също е и един от организаторите на тези културни събития в града. Много приятно ми стана да видя, че има поне още един човек, който не изразява уважението, респекта, мнението и страстта си чрез дрехите, а по съвсем друг начин.