- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Как приемате малко старомодните срещи
А в църквата кой го изисква да си с "прилични" дрехи? Защото са ми отказвали да ме пуснат в катедрала-музей, защото съм била с къси панталони. Просто е така.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Въпрос на добро възпитание и вкус е да се облечеш елегантно за театър/опера.
Никой не ти го налага, няма фейсконтрол на входа. Но аз се чувствам тъпо с дънки и тениска, когато хората около мен са изтупани. Има някои норми, които обществото налага. Въпрос на лична преценка е дали ще ги спазваме или ще сме от онези дето "не плащат данък обществено мнение, щото ги боли х*я кво мислят другите за тях".
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Първо, на първа среща театъра със сигурност не е най-добрата идея и не случайно написах бихте ли ходили/завели гаджето.
Второ, тъй като беше късно (когато обикновено ми хрумват такива теми) не се уточних. Идеята на театъра, операта, оперетата е точно това. Да се откъснеш от "нормалния" свят и да навлезеш в малко по-"снобарския" свят. Дънки, тениска и кецове носиш всеки ден, за това да си облечеш костюм и да заведеш приятелката си, облечена в една елегантна рокля, ще е нещо което ще ви откъсне от нормалния ви живот и ще е много приятно преживяване. Същото се отнася и за някой скъп ресторант ( въпреки че дори не знам къде тука има подобен ) , да накараш приятелката ти да се чувства като кралица и да си спомня за това винаги с усмивка. Това със сигурност не бих го направил на първа среща, защото е нещо с което показваш силна привързаност и може да го направиш само с човек, който наистина харесваш.
>>DjBelev<<
Аз си падам по старомодните срещи. Не за първи път, защото ще ми се стори като "натягане". Но в даден момент нямам нищо против да се почувствам специална, да се накипря и да ме заведат я на театър, я на по-изискан ресторант. Харесва ми идеята, макар да не държа задължително да е нещо снобарско - можем и да си разделим сметката накрая. Въпросът е в атмосферата. Харесва ми да ми подарят цветя, когато идват да ме вземат, да ми отворят вратата и т.н., и т.н.
*въздиш*
![]()
Аз си падам по масажите с щастлив край. Чувствам се някакси специален.
сигурна съм, че ще намериш кой да те обслужи
Защо да съм вулгарна? Ти си симпатично момче, сигурна съм, че има кой да те ощастливи.
Исках просто да ти вдъхна надежда
![]()
Тренираш си флирта ли ? Получава ти се. (още си в играта)![]()
ОБЕЗУМЯВАМ!
Аман от тъпи лапета. То да се оправдаваш, че мама и тати не са си свършили работата - добре, ама до каква възраст? На 18 е малко жалко вече. Светещи телефони, приказки нон-стоп, ядене на Макдоналдс (В Пловдив Макдоналдс е точно до театъра). За пуканки специално ни бяха предупредили да не сме посмели.
Ах, как ще отида на театър, като се прибера, само да има нещо хубаво!
Wonders never cease! Имало и образовани модераторки от женски пол . Пък аз смятах , че ви искат снимки по/без бански . Има места , където не е прието да си облечен като за плаж - театър , опера , университет , но никой няма да ти забрани да влезеш. Не смятам , че е проява на неуважение да отида на гореспоменатите места облечен елегантно ( панталон + риза ) , а не официално ( костюм ) . Лошото е , че в България се прилага по псевдо начин. На изпит в униерситета с много с-та накрая , момче беше с 3/4 панталон и му забраниха да се яви на изпит. Същевременно обаче имаше колежка с къса пола, под която и се виждаха прашките , и деколте , което беше по-скоро аксесоар към това , което трябваше да прикрива. Елементарна проява не етикет е да се съобразяваш с обстановката и да си облечен подходящо , когато ситуацията го изисква. Спомням си , че като бях малък баща ми ме взе в БМФ и бях с къси панталонки. Охраната не посмя нищо да каже , обаче баща ми се усети и ме помоли да " пазя охраната " докато си свърши работата.
Никой не говори дали панталон и риза е подходящо (където ризата не е фермерска, дайте да се уточним). Ясно е, че е направо супер за повода.
А за изпити - аз съм научена, че на изпит се ходи спретнато и елегантно. Ако може и с нещо ново даже, ей така за късмет :д
По-добре не ги говорете тея работи пред Андрей Слабаков.
На опера никога не съм ходила и би ми било много интересно.
Не приемам тези места за старомодни, просто не са за всеки човек. Едно време театъра и операта са били едни от основните места за развлечение, сега те са изместени от киното, клубовете, баровете, дискотеките и т.н.
С приятелят ми сме ходили на театър 4-5 пъти. Той не си пада много по това, а честно казано и аз. Един-единствен път и двамата останахме без ума и дума, когато гледахме Стоянка Мутафова. 10 минути след края, аз не можех да се изправя на краката си, направо се бях разтопила. Почти се разпали любовта ми към театъра, но бързо изгасна, най-вече защото рядко постановките са до такава степен въздействащи и оставящи без дъх.
Зачетох се в коментарите ви за облеклото. Веднъж станахме свидетели как една лелка се кара на момче, седящо до нея, че е с дънки и тениска, а отпред му висят и слушалки. Супер глупаво ми изглеждаше отстрани (като не вземам предвид факта, че и ние не бяхме много по-различни облечени) някой да налива 'акъл' на друг за такива неща. Нормите винаги са ми били на мен лично, страшно непонятни и винаги наблягам повече на това как аз се чувствам удобно и как аз разбирам нещата, а не какви разбирания са се наложили от минали поколения и времена. След постановката се разбра, че въпросното момче, което отнесе конското, е също актьор, който заради нараняване не е играл същата вечер, а също е и един от организаторите на тези културни събития в града. Много приятно ми стана да видя, че има поне още един човек, който не изразява уважението, респекта, мнението и страстта си чрез дрехите, а по съвсем друг начин.
Това с среща в театъра е много тъпо , аз трябва да съм пълен цървул да заведа момиче там. Бих го направил само в 2 случая , или ако искам да я отегча от скука и тя да избяга , или ако искам да ме помисли за гей
баба ми обича театъра а тя е на 82 , смятаи![]()
само бабките се кефят на такиа раоти , и псевдо аристократите дето искат да се направят на умни и изискани
То и вие не ходите на театър.. само са прайте.. тъпи селски пръчки.