- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Гаджето или семейството е по-важно за вас?
гаджето
семейството
Кое за вас е на първо място?
Семейството по принцип ама зависи и от гаджето.
Въобще не бива да съществува такава дилема, в противен случай нещо много сериозно куца в отношенията към едната страна. Винаги идва моментът, в който с някого решавате да създадете семейство и съответно родителите остават на по-заден план, неизбежно е. Това далеч не се случва в тийнейджърските години обаче, колкото и да си мислите, че сегашната ви любов е най-голямата възможна.
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
^ Именно.
Ако връзката ти е достатъчно сериозна, гаджето е "бъдещото ти семейство", тоест изборът става безсмислен.
На тези години нормалното е семейството да е на първо място, докато ти не създадеш свое. Тва е момента, в който птичето излита от гнездото, НО тва не означава, че родителите стават по-малко важни.
Първоначално написано от antifashionshit
'Ми ако някой мо'е ми обясни къде са допирните точки на двете неща и защо аджеба ми се налага да избирам.... Наш'те са пичо'и!
А, айде и аз да питам същото!
За ситуации от рода на: с кого да празнувам Нова Година и с кого ще ида на басейн, нашите са наясно, че си грабвам гаджето и отиваме, не виждам защо да има обидени. Това ли е изборът?
Много обичате в тоя форум да задавате някакви хипотетични ситуации като тази и "ако майка ти ,баща ти, стринка ти и племенника на дядо ти са в горяща къща, кой ще спасиш", които на пръв поглед са дълбокомислени и уж "глътка свеж въздух" на фона на всички глупави теми, обаче... всъщност са абсолютно безпредметни. Както ситуацията едва ли ще се случи някога, така и отговорът, който ще даде запитаният човек, рядко би се потвърдил.
За много малко такива случаи се сещам, например една приятелка наскоро си хвана багажа и замина за Англия с гаджето си, като каза на майка си в деня на заминаването. Ама колко такива има?
Продължавам да си искам отговор на въпроса.
Мисля, че е глупаво да си поставен или да поставиш някого в такава ситуация, в която да се налага да избираш.
Естествено, че и двете са важни.
До един определен епат семейството е по-важно от каквото и да било. Обаче идва момента когато с гаджето ти сте в сериозна и стабилна връзка и нещата започват да вървят към семейство. Аз също не намирам повод за разделение, поне докато автора не даде конкретна ситуация.
Всяка следваща минута е нов шанс да преобърнеш живота си! (:
не мога да повярвам че има двама гласували гаджето пред семейството , кръвта вода не става има една приказка
всички гаджета са до едно време , къде има отдаване в една връзка доживотпонеже семейството е доживот
много сбъркани хора има тук![]()
Ми, аз нямам допирни точки със семейството си. Баща ми е мъртъв алкохолик, а майка ми има психични проблеми.
Всеки път като майка ми смята, че приятелят ми иска да открадне котката ни ли да заставам на нейна страна и да се караме с него?
Или пък баба ми (с разбирания ала средновековието) като ми каже "а тоя с който си от 4 години те направи курва, защото ти е отнел девствеността, той само секс иска, сигурно е сводник", а че й е плащал сметките за тока,водата и да не изреждам какво няма да се сети...
Ма, кръвта вода не ставала... Ще се връзвам аз на тяхната лудост, защото така е обществено прието...
Не бих позвлила да им се случи нещо лошо (заради приятелят ми), но връзките са ми на първо място.
Не всичко е черно и бяло...К'во се възмущавате, че някой не би избрал семейството си при положение, че не знаете какъв е филма там.
Въпросът е тъп, защото връзката може да ти е семейството или част от него.
Неутрален.![]()
Не съм близка със семейството си никак даже . Винаги е имало интриги и лъжи
Избирам приятелят си .
Семейството никога не са ми били на първо място. Особено като стигнем до "Ти мен уваж'ааш ли ме" за роднини до девето коляно.
С майка си и баща си нямам намерение да живея докато се пенсионирам.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
В тийн годините е естесътвено да кажат семейството, на малко по зряла възраст обаче е нормално да си избереш гаджето, щото мама и тате не са длъжни да ти бършат задника постоянно и е време да се оправяш сам/а.
А ако смисъла на въпроса е "кого обичам повече" просто ще го подмина с насмешка.
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Трудно ми е на мен, пък.
Не визирам родителите си - тях отдавна съм напуснала. Визирам брат близнакът си, с който съм била абсолютно винаги заедно през 17-те ни години живот. Няма да сме винаги заедно, не. Но мисля, че винаги ще съм много по-близка с него, отколкото с когото и да е било друг. Може да не споделям с него, може дори да не си говорим, но пък знам, че е там и това ми е достатъчно.
Вярно е, че с приятелят ми ще градя семейство и той ще е част от моето, ама и брат ми ще гради свое и колкото и да не ни се иска, няма да се виждаме често или разбираме толкова добре. Наблюдавала съм баща ми и сестра близначката му, и той в едно 80% от случаите е поставял нея на първо място. Е, има си и специфична причина, поради това, но фактът си остава факт. Та, в тоя ред на мисли, ако съм само аз и съпругът ми (дъ фък :Д) в семейството, без деца на фронта, бих избрала брат си.
//и аз не съм харесвала никога такива въпроси
edit: като казвам "избрала брат си" нямам предвид избрала да го спася от горяща къщаами, бих го подкрепила в каквото иска и с каквото се нуждае.
Аз.
Изгубиш ли ме, губиш всичко!! ;]
Priceless .. <3