.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 27

Разочарована...

Здравейте! Днес в училище си разменяхме подаръци, както много от вас, предполагам. Аз се паднах да подарявам на момиче, което не познавам много добре, но въпреки това, исках да я зарадвам. С класа се бяхме уговорили - около 20 лева да отделим. И така, с най-добрата приятелка на момичето, на което подарявах се уговорихме тя да я заведе по магазините и, като си хареса нещо - да ми каже. Тя си избра, и на следващия ден аз и приятелката й отидохме да я купим, цената му беше 20 лева точно. Днес, когато й давах подаръка, тя наистина се зарадва, като го видя и аз се почуствах щастлива, че съм я направила щастлива. Но малко след това на мен ми подариха нещо за около 3 лева и се почуствах супер гадно. (( Просто исках да споделя с някого. Благодаря за отделеното време!

black7
    Guest
    Да, настина е гадно. Не веднъж ми се е случвало и вече започнах да подарявам евтини подаръци. Изобщо не е честно.
    Но въпреки това ще ти кажа да не ти пука и да не мисли за това.

Мега фен Аватара на BlackEyedPeas
    Град
    Somewhere On East =]]
    Ей за това на непознати не се дава до 5 лв!
    ♥ 2PAC ♥
    Just be yourself! You don't live to impress all this motherfuckers out there! ;PP
    ----------------------------------Реалността е фалшива. Мечтите са истински. - 2Pac

Мега фен Аватара на xXxPETYAxXx
    Какви 20 лева за съученици бе, вие не сте добре. При нас подаръците винаги са били някакви символични за малка стойност. За подарък в учебно заведение никога не бих дала повече от 4-5 лева. Ако толкова искам да подаря нещо хубаво на някой съученик/чка, ще му/ѝ го купя отделно и ще го подаря извън училище.

Нормално да ти е гадно, но то е логично да не даваш много пари за такъв тип подаръци.

Аз преди подарих подарък за 20 и получих подарък за 20.
    Не виждам какъв ти е проблема? Може човека да няма пари и да може да си позволи само подарък за 3 лв.
    Имам усещането, че се опитваш да впечатлиш това момиче. Никой не би тръгнал да разпитва какво би искал някой. Купуваш някакъв сувенир и това е. Не е нужно такава драматизация.

xXxPETYAxXx е права

Повече от фен Аватара на DeHu
    Струва ми се,че не е хубаво подобно нещо да те разочарова толкова,че да пускаш тема във форума.

Пак започвате да се заяждате, както и повечето в тоя форум. А за това, че момичето може да е било бедно, друг път. Дрехите й ВИНАГИ са маркови и носи обувки за над 150 лева, така че тука не сте прави. И не, не съм се опитвала да впечатля другото момиче, защото не ми допада като приятелка, но това не пречи да бъде зарадвана! Петя, с класа сме се разбрали да си подаряваме за 20 лева, а не за пет. DeHu, имам право да пускам каквито и да било теми, без да ти искам разрешение.

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Похвално е, че наистина си искала да зарадваш съученичката ти.

Но реакцията ти към ситуацията е ужасна. И не говоря за разочарованието - нормално и човешко е да си го почувствала. Няма нищо срамно това. И аз съм изпадала в някакъв миличък момент, в който съм искала да зарадвам непознат/познат, въпреки цената. Мило е и това, че другите обсъждат колко просто и тъпо е било от твоя страна да го направиш за мен е глупаво.

Това, което обаче не е хубаво е фактът, че изтъкването ти на марковите и дрехи показва, че ти си го направила този жест със ясното (или не-толкова-ясното) съзнание, че и ти искаш нещо грандиозно в замяна. Да, разочаровала те е, но това не означава, че трябва да я нападнеш. Преглъщаш всичко и от тук насетне имаш две възможности - да престанеш да зарадваш хората или да продължиш да го правиш, въпреки крайният резултат.

В крайна сметка, ако искаш да бъдеш добър то трябва да бъдеш, защото наистина го искаш без да целиш някаква изгода, а не защото очакваш похвала.

Има голяма разлика между "порадъци ЗА 20лв." и "подаръци ДО 20лв.". Вие най-вероятно сте се разбрали второто и никой не е длъжен да дава максимума.
    Не знам как така отделяте повечко пари за подаръци на хора, които не ви допадат като приятели. Не можеш да я обвиняваш за дето ти е взела по-евтина вещ, самата ти казваш, че не се познавате добре а и май не се харесвате много.

Град
    София, България
    ^Защо не бива да дава толкова пари, въпреки че са и казали "до 20 лева"? Само защото някой не ми е приятел, не означава че не мога или пък не бих искала да го зарадвам. Авторката го е направила. Където е лошото в постъпката и? Защо я обвинявате? Защо никой не каза колко похвална е постъпката и?

Единственото кофти, което виждам аз тук е фактът, че обижда момичето, което и е дало подарък за 3 лева. Това не е хубаво. Не всички са като нея; постъпката е гадна, да, и е нормално авторката да се разочарова, но не и да почне да я обижда.

Аз не я обвинявам, просто казвам, че не е много изненадващ факта, че е получила по-евтин подарък. Постъпката на другото момиче не е въобще гадна, а напълно нормална.

Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от xXxPETYAxXx Виж мнението
    Постъпката на другото момиче не е въобще гадна, а напълно нормална.
    И точно това ни е проблемът в обществото.

Разочарована съм и аз. От мнения като тези.

С момичето сме просто познати, не се мразим! И дори сега не я мразя. Като ми даде подаръка се направих на удовлетворена, но само от уважение. Не съм я обиждала пред никого, дори и на ум!!! А и Петя, уговорката беше от 10 до 20 лева. Тези, които не могат да си позволят да отделят толкова пари, купуват нещо по-евтинко. DisappointedDreamer, ние не сме си подарявали една на друга :Д Или аз нещо не съм те разбрала :ДД

Град
    София, България
    Знам, че не сте. Няма значение.

Мега фен Аватара на babity
    Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    И точно това ни е проблемът в обществото.

Разочарована съм и аз. От мнения като тези.
    Какво му е на мнението? Длъжна ли съм да се старая за всеки? Длъжна ли съм да се харесам на всеки? Това така или иначе е задължение.

А няма да коментирам, че очевидно главните герои в случката са пълни тъпаци щом не могат с минимални средства да постигнат ефект.

Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от babity Виж мнението
    Какво му е на мнението? Длъжна ли съм да се старая за всеки? Длъжна ли съм да се харесам на всеки? Това така или иначе е задължение.
    Не ме разбрахте. Не сте длъжни изобщо. Но критикувате тези, които въпреки този факт избират да направят нещо. И това е глупаво.

Да, критикувам. Критикувам хората, които правят избор без да са подготвени за последствията от този избор.

Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от babity Виж мнението
    Да, критикувам. Критикувам хората, които правят избор без да са подготвени за последствията от този избор.
    Да. И това се нарича грешка. А грешки всички правим, включително и ти.

Разбира се, че греша. Работата е там, че с всяко взето решение, си оставям мъничка възможност да съм сгрешила. Независимо дали след това ще го призная или не, се старая да очаквам възможността изборът да е грешен.

Глупаво е да си създаваш очаквания. По принцип. Камо ли спрямо няк'ви полунепознати хора.

Аз също съм попадала в такава ситуация, дори тази година ми се случи. Според мен обаче, най-важен е жестът и това че си уважил конкретния човек. Моят съвет е догодина когато си подарявате подаръци и сложите толкова висок таван за цена (20лв) сложете и някакъв минимум - така бихте могли да избегнете неприятните и сконфузни ситуации като тази.

Следващият път вземи доза хероин.

Цитирай Първоначално написано от new_skater Виж мнението
    Здравейте! Днес в училище си разменяхме подаръци, както много от вас, предполагам. Аз се паднах да подарявам на момиче, което не познавам много добре, но въпреки това, исках да я зарадвам. С класа се бяхме уговорили - около 20 лева да отделим. И така, с най-добрата приятелка на момичето, на което подарявах се уговорихме тя да я заведе по магазините и, като си хареса нещо - да ми каже. Тя си избра, и на следващия ден аз и приятелката й отидохме да я купим, цената му беше 20 лева точно. Днес, когато й давах подаръка, тя наистина се зарадва, като го видя и аз се почуствах щастлива, че съм я направила щастлива. Но малко след това на мен ми подариха нещо за около 3 лева и се почуствах супер гадно. (( Просто исках да споделя с някого. Благодаря за отделеното време!
    Така е за съжаление.Винаги има тарикати.Да не ти пука все пак ваште ти дават парите.Важното е сега да се забавляваш и да не се ядосваш.

Супер фен Аватара на mayaaa
    А бе, какво толкова мрънкаш за подаръка. И за 50 лв подарък да беше получила пак можеше да не ти хареса. Сега не разбирам цената ли не ти харесва или това, че не са се постарали в избирането (ако не са). Защото, ако подаръкът е направен със старание, цената не е от значение! Просто не мрънкай за глупости...
    Харесвам те защото... Защото си ти. Прикрит от всички твои лъжи!!!

Моят сайт!

Повече от фен Аватара на Hidayet
    Какво я нападате, бе? Естествено, че ще е разочарована и ще се чувства гадно. Не е подарила хубав подарък, защото иска и на нея да й се върне по някакъв начин, но за Бога, тя не си е мечтала онова момиче да й подари нещо прекрасно.. Как да не се ядоса, при положение, че са си определили цена от 20 лв, и някаква тъпа путка й подхвърля нещо, ей така, колкото да не е без хич. Аз ли съм в грешка или просто вие давате много кухи мнения?

Повече от фен Аватара на DeHu
    Абе айде стига,на всеки се е случвало да не хареса подарък,особено пък с тия идиотски уговорки за коледни подаръци с класа.Става ти смотано,ще се издразниш на тоя дето не се е постарал,ама толкова да си афектиран,че да пуснеш тема във форума,аз това не разбирам.Авторке,аз разрешения не раздавам,просто съм учудена как е възможно да се засегнеш толкова много от нещо незначително.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си