Здравейте хора!
Аз съм момиче на 13. Напоследък почнах да размислям над бъдещето си. Чудя се как ли ще живеем ние след 7-8 години в България. Поколението ни е трагедия навсякъде наркомани, курви и изнасилвачи. Отчаяна съм. Приема се вече за нормално едно момиче на 12 години да пуши, да не е девствена и да си слага по 10 тона фон-дьо-тен на лицето. Защо сме такива. Образователната ни система и тя е срината. Не учим не ни се учи нямаме никаква мотивация за учим. Защо да учим? Още от сега чувам за хора които учат по 4 години медицина (примерно), завършват с отличен успех и после не могат да си намерят работа в нашата скапана държава. И после всички се питат защо младото поколение бягало в чужбина, ами защото тук нямат бъдеще. Живеем в бедност. Има хора които заспиват гладни. Аз много обичам България и се гордея, че живея в страна която е изстрадала толкова много и е оцеляла. Това е доказателство, че можем да бъдем много единни и силни! По онова време е имало и хора които са загърбвали всичко - семейство, деца, бъдеще и са дали живота си за да може ние сега да сме свободни. И за какво са дали живота си толкова много хора? Еми за това сега да говорим и пишем на БЪЛГАРСКИ, а не на турски и да живеем в спокойствие. И да отбележа - НЕ съм расистка, нямам нищо против турците! А някои от днешното ни поколение дори не знаят кой е Васил Левски... Страшно много се ядосвам на ценностната система на някои хора. Някои момичета си мислят че да имаш последен модел IPhone е най-важното нещо. Не е така ! За мен най важни са семейството ми и приятелите ми! Всичко друго е повърхностно. Да не говоря, че повечето българи спряха да пишат на Кирилица. Абе хора ние сме БЪЛГАРИ не американци. Защо по всичко трябва да подражаваме на Америка? Изключително много се радвам когато видя успял млад човек с амбиции и мечти. За жалост тези хора са един на милион....
Това е просто исках да споделя мнение. Извинявам се ако има грешки. А според вас защо е такова поколението ни ?
Лек ден.