Цитирай Първоначално написано от MonicaR Виж мнението
Че имаме проблеми, то е ясно. Според мен, обаче, не може да твърдите, че България е най-ужасната страна за живеене едва ли не в целия свят. Навсякъде има проблеми от различни естества. Кипър фалира, Исландия също.
Както и да е, темата е "Поколението ни", а то не е виновно за проблемите на света и финансовите кризи. Та, ясно е, че "деградирала младеж" наистина е деградирала, но и от времето на родителите ми са обяснявали как тогавашното поколение е било най-лошото и до никъде няма да стигне. Света просто се променя, преди време момиче да отиде с накъдрена коса на училище е било наказуемо, сега си е абсолютно нормално, нали? Съгласна съм, че поради незнайна причина родителите не си вършат работата както подобава и 12-годишни хлапета се мислят за богове. Положението е такова В ЦЕЛИЯ СВЯТ, не само в България. Имам наблюдения за САЩ, тъй като имам роднини там - учители. Първо образованието им е на много много по-ниско ниво от нашето (имам предвид учебния план и материала, който се усвоява). В гимназия в час по литература се четат списания и се отговаря на въпроси, свързани със статията. Няма да коментирам математиката и природните науки. 50% от завършилите гимназия не могат да напишат есе - това продължава да се учи в колежа.
Мога още много да говоря, но мисля, че същественият проблем е следният: българите се оплакват от всичко, както правим и в момента, но на никого не му стиска да направи нещо истинско. Чакаме последния момент, търпим всякакви глупости, дори и протестите ни не са протести. Искате България да се оправи - стойте тук. Това е. Няма кой да ни помогне, ако сами не искаме да го направим. Ако имах години и живеех в София щях да съм на протестите всеки ден.
Държа да отбележа, че подкрепям студентите, които учат в чужбина и не ги смятам за предатели по никакъв начин. Идеята ми е, че учиш на по-добро място, с по-добри условия и се връщаш в България да приложиш наученото. Виждам го като вид дълг към родината. От нас зависи всичко, с негативизъм няма да стигнем до никъде.
+1