- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Поколението ни
Здравейте хора!
Аз съм момиче на 13. Напоследък почнах да размислям над бъдещето си. Чудя се как ли ще живеем ние след 7-8 години в България. Поколението ни е трагедия навсякъде наркомани, курви и изнасилвачи. Отчаяна съм. Приема се вече за нормално едно момиче на 12 години да пуши, да не е девствена и да си слага по 10 тона фон-дьо-тен на лицето. Защо сме такива. Образователната ни система и тя е срината. Не учим не ни се учи нямаме никаква мотивация за учим. Защо да учим? Още от сега чувам за хора които учат по 4 години медицина (примерно), завършват с отличен успех и после не могат да си намерят работа в нашата скапана държава. И после всички се питат защо младото поколение бягало в чужбина, ами защото тук нямат бъдеще. Живеем в бедност. Има хора които заспиват гладни. Аз много обичам България и се гордея, че живея в страна която е изстрадала толкова много и е оцеляла. Това е доказателство, че можем да бъдем много единни и силни! По онова време е имало и хора които са загърбвали всичко - семейство, деца, бъдеще и са дали живота си за да може ние сега да сме свободни. И за какво са дали живота си толкова много хора? Еми за това сега да говорим и пишем на БЪЛГАРСКИ, а не на турски и да живеем в спокойствие. И да отбележа - НЕ съм расистка, нямам нищо против турците! А някои от днешното ни поколение дори не знаят кой е Васил Левски... Страшно много се ядосвам на ценностната система на някои хора. Някои момичета си мислят че да имаш последен модел IPhone е най-важното нещо. Не е така ! За мен най важни са семейството ми и приятелите ми! Всичко друго е повърхностно. Да не говоря, че повечето българи спряха да пишат на Кирилица. Абе хора ние сме БЪЛГАРИ не американци. Защо по всичко трябва да подражаваме на Америка? Изключително много се радвам когато видя успял млад човек с амбиции и мечти. За жалост тези хора са един на милион....
Това е просто исках да споделя мнение.Извинявам се ако има грешки. А според вас защо е такова поколението ни ?
Лек ден.
Много терзания за 13 годишно момичеТова хубаво
Първо, не ги слушай тея псевдопатриотични, плиткоумни идеологии, че България нещо кой-знае какво. Всичко е породено от дълбоките ни комплекси. Това да оцеляваш на прага на изчезването и мизерията НЕ Е СИЛА, нито заслужава уважение, хора!!!![]()
Трябва да ни е СРАМ. Какво е станало, след като сме се освободили? Нека ти кажа, след като българина се е напил и наял на спокойствие, че турците няма да изчукат дъщеря му пак е продължил да живее стария, скотски начин на живот до ден днешен. Да, били сме на 3 морето преди няколко милиона века.. и какво?
Както и да е, отклоних се малко, за да адресирам въпросните патриотични аргументи, които всеки си вади от задника.
Ето моя съвет: седи си мирно, учи си уроците и се сприятелявай с хора, които смяташ, че ти отговарят на нивото. Ако отнасяш подигравки, то никога не забравяй как тези хора сами се обричат да си живеят в свинщина, да хвърлят салфетки по чалготеките и да живеят един примитивен, скотски и позорен начин на живот. Следвай си ценностите, учи (не само в училище, развивай си интересите, възползвай се от интернета - можеш много неща да научиш, за да придобиеш много голяма преднина в бъдеще) развивай се НЕПРЕСТАННО, защото това най-доброто нещо, което можеш да направиш за себе си. Работата върху себе си, върху ума и тялото си е най-висшата форма на грижа за себе си и проява на любов към самия теб. А не да си направиш педикюр, за съжаление поп културата това налага.
Дерзай!
цунки, до скоро:*
Последно редактирано от KumchoValcho : 12-21-2013 на 12:43
Всички се чудим същото...
Последно редактирано от Djenka : 12-21-2013 на 13:47
Че имаме проблеми, то е ясно. Според мен, обаче, не може да твърдите, че България е най-ужасната страна за живеене едва ли не в целия свят. Навсякъде има проблеми от различни естества. Кипър фалира, Исландия също.
Както и да е, темата е "Поколението ни", а то не е виновно за проблемите на света и финансовите кризи. Та, ясно е, че "деградирала младеж" наистина е деградирала, но и от времето на родителите ми са обяснявали как тогавашното поколение е било най-лошото и до никъде няма да стигне. Светът просто се променя, преди време момиче да отиде с накъдрена коса на училище е било наказуемо, сега си е абсолютно нормално, нали? Съгласна съм, че поради незнайна причина родителите не си вършат работата както подобава и 12-годишни хлапета се мислят за богове. Положението е такова В ЦЕЛИЯ СВЯТ, не само в България. Имам наблюдения за САЩ, тъй като имам роднини там - учители. Първо образованието им е на много много по-ниско ниво от нашето (имам предвид учебния план и материалът, който се усвоява). В гимназия в час по литература се четат списания и се отговаря на въпроси, свързани със статията. Няма да коментирам математиката и природните науки. 50% от завършилите гимназия не могат да напишат есе - това продължава да се учи в колежа.
Мога още много да говоря, но мисля, че същественият проблем е следният: българите се оплакват от всичко, както правим и в момента, но на никого не му стиска да направи нещо истинско. Чакаме последния момент, търпим всякакви глупости, дори и протестите ни не са протести. Искате България да се оправи - стойте тук. Това е. Няма кой да ни помогне, ако сами не искаме да го направим. Ако имах години и живеех в София щях да съм на протестите всеки ден.
Държа да отбележа, че подкрепям студентите, които учат в чужбина и не ги смятам за предатели по никакъв начин. Идеята ми е, че учиш на по-добро място, с по-добри условия и се връщаш в България да приложиш наученото. Виждам го като вид дълг към родината. От нас зависи всичко, с негативизъм няма да стигнем до никъде.
Последно редактирано от MonicaR : 12-21-2013 на 16:14
Като допълнение към отговора си искам да споделя един проблем в образователната система - учителите. Съжалявам, но комунистическите методи и разбирания на 60+ годишните ми учители няма как да дадат резултат. Смешно е да караш учениците си да са с вързани коси и без грим в часа ти - да им виждаш очите. Зубрим учебниците наизуст, помолим ли ги да обяснят нещо получаваме отговор от сорта на "Няма да обяснявам едно и също нещо 100 пъти". Това са хора, чиято работа е да те научат на нещо, което ще ти остане за цял живот. Вместо това влизаме в час и 45 мин ни обясняват колко сме неграмотни, как от нас няма да излезе нищо и дори как учителите са класи над нас и не искат да си губят времето с "такива" хора. Очаквам да ни наказват с ръцете горе в ъгъла, а може и с люти чушки при грешен отговор.
Друга ситуация: Ходихме на балет с класа. Класният ни ръководител ни "похвали" със следното: "От много източници научих, че сте се държали добре, а не като животни. Браво, очаквах друго". Това като комплимент ли да го приемем?
Дори и да искаш да се развиваш винаги ще има някой некадърен даскал, който за 40 год. трудов стаж не е научил никого на нищо, но има самочувствието на Бог. Хайде, няма нужда.
Всичко е направено така, че народът да е тъп, ограничен и да ни управляват по-лесно...
Дрън, дрън. Пак някой друг ви е виновен.
Всичко се свежда до индивидуалната, лична отговорност към себе си. Повечето българи я нямат. Ако я имаха щяха да се развиват, да преодоляват всичките малоумни манипулации, да си изключат ТЕЛЕВИЗОРА, да четат и да бъдат добри един с друг.
Много си тъп ако мислиш така. Държавата е всеки един от нас. Да, съгласен съм, че диктатура ще ни се отрази добре, ама е много неприложимо в днешно време. Знам, че сме много специални снежинки ние българите, ама щом другите страни не са на дъното на мизерията без диктатури, значи и ние можем.
Просто всеки трябва да преоткрие нов мироглед в себе си, ама не може да се очаква от безполезни лайноподобни мекотели, каквито са българите. Тук всеки гледа да мине на далавера, да се наяде и да се напие, всеки гледа да прецака другия. Много, много жалко. И жалко за България, че скоро ще изгуби човек като мен, с моите възгледи и възможности, и капацитет. Цун
България е такава каквато ние сами сме си я направили. Вината е 80% в нас самите.
А ти погледна ли си текста? Разбра ли, че не можеш да свържеш три думи в изречение? Не знаеш къде да слагаш запетайки. Я, се стегни. Това, че има курви, наркомани и изнасилвачи, далеч не означава, че всички сме такива. Какво става, да не би да е нова мода тринайсетгодишни да плюят тринайетгодишни?! Не ставате по-интересни и по-различни като плюете съучениците си.
А омг стена от текст за някакви общи неща дето ги има от средновековието насам. Яко. Или изнасилвачите, курвите, наркотиците и секс с/между малолетни е нещо от вчера?![]()
Айде бе, тази мода да не е от вчера, а?Просто са млади и тъпи. Омръзна ми да го обяснявам, но ще се самоцитирам:
ta taka deca vie ste srednointeligentni i ot vas nqma da stane nishto (v nai dobr slucai shte ste posredstweni recepcionistki)
:ППП завиждайте ми
Кое им е лошото на рецепционистките? Бая часове практика съм изкарала зад рецепцията, бих казала, че е доста сладка работа. Само езици ти трябват и минимална компютърна грамотност. Лесно е, мързеливо даже.
Това означава че вече няма живот в България и няма и да има така че учете някой език и отивай да си живееш живота.Както са казали единствения изход от кризата е терминал 1 и 2.!))