- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- Секс - преди или след връзката?
Въпросите ми бяха
Защо трябва да има двойни стандарти ?
и
Защо не може жената и мъжат да са с равни права ?
^^
Мисля, че човек е свободен да прави каквото реши. Никой не може да ти казва колко партньора трябва да имаш или не, преди определена възраст. Всичко е строго индивидуално и зависи от обстоятелствата в живота ти. Аз не обвинявам хората, които са имали множество сексуални връзки.
Няма значение дали си мъж или жена, всеки има различно мнение - за един може три бройки да му се струват ужасно много, а друг да го смята за нещо незначително. Какви двойни стандарти, такова нещо няма! Хората, които наистина имат много връзки не стоят във форумите да нищят дали са курви или женкари.
По темата: Не съм имала връзка, в която секса да даде старта й. Но мисля, че в демократично общество никой не би могъл да ти налага стандарти. Щом решиш правиш секс - започваш връзка, щом си традиционалист изчакваш.
Защото част от фундаменталните различния са биологично детерминирани.
Мъжът е по-силен физически, по-стабилен и хладнокръвен е в рискови ситуации, по-уравновесен е и т.н (наистина разлики много). Мъжът и жената имат различни социални роли.
Значи окей е да имате еднакви права с мъжете, обаче определени задължения и отговорности са "за мъжете" ?
Не само, че е лицемерно, ами и е парадоксално.
Примери за това мога да се измислят доста.
Никой не ви говори, че трябва да нямате право на собственост или нещо такова, не преекспонирахте нещата.
Двойните стандарти произлизат от гореспоменатите различия. Въпросът не е защо трябва да ги има, факт е, че ги има.
Аз не виждам нищо лошо в това мъжа да бъде мъж, а жената - жена.
Това най-общо, ако имате възражения, слушам ви...