- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Какви са скучените?
Реших, че ще си говорим за кучета.![]()
Обикновено харесвам много малко момчета дори и за обкръжението си, лесно намирам кусури () и съм претенциозна.
Това покрива някаква част:
Бих добавила прекалено циничните, прекалените сексисти, прекалените многознайковци, хората с ясно изразен диалект, консервативни относно музика (най-често това са заклетите металисти)...
Последно редактирано от PinkPan7her : 12-24-2013 на 15:57
Какво значи цокане? Явно е някакъв термин... :/
Напоследък всички са ми безинтересни и не срещам никои, които да ми спечели вниманието. Не знам дали просто все попадам на такива хора или просто аз съм в такъв период.
Но все пак - самовлюбените; комплексарите; несъобразителните; прекалено влияещите се от чуждо мнение за каквото и да било; запалени по нещо си(било то фитнес, игра или друго), които не могат да говорят на други теми; хора, които не проявяват креативност в нищо; хора, които постоянно се лигавят; хора, копиращи стила на американските лекенца; хора, които само обикалят дискотеките и са способни сутрин да слушат Азис... и т.н.
Ти колко "металисти" познаваш дето да са се клели, че са такива? Аз пък познавам доста хора, които слушат твърда музика (т.нар. от теб "металисти") и мога да ти кажа, че повечето от тях не са нито сексисти, нито цинични, нито многознайковци. Прощавай, ако факта, че хората не харесват чалгата, която явно слушаш, означава музикален консерватизъм!
М тя май имаше предвид, че метълистите са консервативни относно музиката. И аз слушам метъл (от хеви, през симфоничен, до блек/дет) и мога да го потвърдя като нещо реално. "А омг аз съм най-трю изреди ми номерата на социалните осигуровки на членовете на групата от тениската ти....аааа-баааа ти не знаеш, че тоя албум е от '85-та не от '86-та....Уууу тия скапани музики, само метАл, баткаааа, моШно...На к'ва дискотека ще дойда с теб, там пускат само бози, дай в метъл кръчмата"![]()
Не ме разбра правилно или аз не се изразих добре.
За металистите се отнасяше само последното - че са консервативни, не останалото
За диалектите бях съвсем буквална. Всякакви шопски, врачански, ясно изразени бургаско-варненски... хич не ми понасят. Наясно съм, че и аз говоря на диалект, но смея да твърдя, че е доста лек и приемам хората с леки диалекти. Обаче... просто имам чувствителни уши :д
-Извиньети, ама няма ли да спрьети?!
-Твърдо НЬЕ!
Welcome to the Jungle...
Скучни са ми хора без сериозни и постоянни хобита, които изискват научаване на нещо ново редовно.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
скучени са ми на първо място люде - "кариеристи", тъй да го наречем, макар че не е точно определение за тва, което иам предвид
е те такива, дето разговора винаги се върти около работата им, все едно вършат нещо изключително важно и релевантно; колко им е натоварващо и с какви невероятни проблеми се сблъскват всеки ден
а реално работата им е в кол център, евентуално някой бар/макдоналдс
Няма такова нещо.
Има един книжовен български език, който е валиден за цяла България. Няма "по-правилен" и "най-правилен".
И истината е, че най-много до него се доближава този в София, доколкото е възможно да се абстрахираме от сбирщината на всякакви видове диалекти от всякакви краища на България.
Преди да подхванете темата за шопите (предполагам, че някой ще я подхване, ужилен от моите "шопски брътвежи", не говоря за теб), за да ме се изложите, поразгледайте в гуугъл за шопите, вижте кои територии и райони обхващат, след това пак говорете.
Странно, но съм чувала как Велико Търново говорят най-добре и разбираемо. Имам наблюдения във Варна - не са чак толкова перфектни. За Бургас нямам наблюдения, нищо не мога да кажа.
Истината е, че в днешно време най-правилно се говори там, където се полагат най-много старания за изкореняване на "плевелите на езика", а това се случва на индивидуално ниво.
Никъде не се говори правилно, защото хората не четат достатъчно и не се стараят, дори много от журналистите не говорят правилно.
Няма да се задълбочавам, но да прочета, че във Варна и Бургас се говорело най-правилно...
Както казах и в София не се говори правилно, а лошото е, че поради 'великото преселение на народите' тук има всякакви диалекти и в добавка към гореспоменатите причини, това ще доведе до още по-неправилен говор вбъдеще.
Книжовен език и стандартен изговор. Позамислете се над тези понятия за домашно :v
Часът по БЕЛ свърши![]()
Нямам и един познат, който да говори на диалект във 'формална' ситуация. Ако някой си приказва на 'е', пропуска по 2 съгласни в дума или умишлено употребява диалектни форми не ми прави никакво впечатление. И аз го правя и то най-безцеремонно...оставяш впечатление на прост човек, което в ежедневни ситуации е плюс.
Това много просташко ще прозвучи, но прилично (като нито малко, нито много да се чете) контакти с хора от провинцията съм имал, било то от екскурзии, познати на роднини или роднини на познати, и до един като си отворят устите и ... някакво между смешно и дразнещо звучи. Съгласен, не особено интелигентни хора са били в болшинство, но въпросът е, че ако си изхождам от опита, несофия == мьйемьйе и ъъъъъъъъъ.
Съгласен съм с психопата, де. И тук го има това, но наистина си мисля, че е следствие от незаинтересованост.
А, и честита коледа на който празнува.
много е правилен софийския език , ето даже няколко примера да видите колко бил книжовен
искам - сакам
хляб - леб
в града - у градо![]()
мляко - млеко![]()
трябва - требе
звяр - дзвер
дясно - десно![]()
ляво - лево![]()
![]()
![]()
1.Ти защо реши, че си правя майтап?
2.От къде се взе, че да ми казваш дали да съм сериозен и какво ти дава това право? Аз като гледам във форума всички как са сериозни като надгробни камъни... Всяка втора тема е "да умреш от смях"-стил.
3:Това, че не разбираш какво имам предвид като пиша нещо, не означава, че пиша, колкото да не заспя. Може би на теб ти е време да лягаш - като ти гледам тия 9 500 мнения, май нямаш много време за сън.
darknesswillfall: "бургас и варна говорят най правилно " ---> бъзикаш ли сЪ Уа, лиЕк? Не може някой бургазлия да ми каже "изфърлИ тЪз кАмичка из канафкЪтъ" ("изхвърли този камък от канавката") и да ми твърдиш, че там говорят най-правилно... Освен, ако не е било ирония, ест.
Ами не се залюбваме, какво правим. :Д Така де, не може всеки да си пасва с всеки.
Май досега не ме е дразнил много нечий диалект. Може би в началото е малко странно, дори леко неприятно, но за отрицателно време човек свиква и не му прави впечатление. Поне на мен. В университета сме общо взето малко хора от София, повечето са от други градове и има различия в говора, но не са дразнещи.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()