.
Резултати от 1 до 13 от общо 13

Threaded View

Супер фен

//заливане с въпроси

Напоследък се замислих върху някои наблюдения, които имам сравнително отдавна, и реших да ви залея с въпроси (очертава се да са доста разпокъсани) . Смятам, че въпреки катастрофалната ми организация би се получило нещо интересно.

Улавяте ли повечето неповърхностни сигнали, излъчвани от хората? Какво е най-честото първо впечатление, което оставяте? Доколко можете да обясните собствените си и чуждите реакции? Вашето схващане за 'силен характер'...?
    Как се развива емоционалната адекватност?
    И бонус, имащ общо точно с психологическото, макар да не е в пряка връзка с горните питания:
    повечето тук сме далеч от позицията на родители и няма никаква гаранция, че след време ще мислим както сега //пък и в някои отношения би било притеснително, хах//, но любопитството ми остава. Та... кои черти на характера искате да си запазите и мислите, че ще ви бъдат от полза при разбирането на хлапето? Какви нови трябва да придобиете, за да се справите успешно със 'задачата'? Характерни проявления, които сте забелязали при малките...? Аз например чак наскоро осъзнах супер простия факт, че колкото повече внимание и загриженост получават децата, толкова повече се стараят да ги привлекат. Когато дяволът е болен и някой притеснено му проверява през 5 минути температурата и му угажда всякак, той, разбира се, ще продължи да лежи още дълго. Но в случай че родителите не го глезят, а просто му дават редовно лекарствата, като същевременно се закачат с него и 'организират' (невиждано!!) бой със снежни топки, грипът някак чудодейно ще си замине, ако разбирате какво казвам.
    Понеже точно преди малко намесих притеснението, не мога да не вмъкна и нещо толкова мощно като страха в темата. Та... какво ви е страх да не погълне хлапето? Как възнамерявате да избегнете опасните развития? Стандартни отговори от типа на 'наркотици, престъпления, лоша компания, изнасилване, тотален срив в училище' и пр. не се приемат. Питането ми се отнася по-скоро към... да кажем невъзможността за справяне в определени ситуации и към черти на характера, блокиращи пълноценния живот. Кои са основните предпоставки за изграждането на една магнетична и балансирана личност?
    *имам и още въпроси, които евентуално ще напиша по-късно като коментар
    Последно редактирано от Ssummerjam : 06-22-2014 на 11:25
    Ако искаш да си щастлив - бъди.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си