- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- ИТ специалист?
Да, ама като идете на интервю за работа, ще ви искат диплома, няма да ви питат какво и колко знаете и как сте го научили ... една комшийка знае 5 езика перфектно, ама работи като продавачка, щото няма ни сертификати, ни дипломи.
Много сте се разгорещили. Евалата им правя на хората от Телерик, ами искаш да се научиш там е правилното място.
То това е ясно, отиде да си прави "софтуерен университет". Но Телерик и Наков, като ръководител на тая им дейност, са виновни за бълването на толкова много "code monkeys" и популяризирането на тая глупост - да пишеш шаблонно код, без да се интересуваш какво е информатиката като наука.
ОК, има нужда и от такива хора, но с безсмислените си приказки подвеждат другите.
то щото няма милион сайта из нета, в който да се образоваш ако ти е необходимо.
някой май се е минал и яко го е яд.![]()
щото по принцип правят нещо кой знае колко трудно и значимо. За жалост големите пари са в ИТ/програмирането или квото е сектора и всеки втори мърльо се натиска за там.
И в терелик колко се учи за биг(О) и т.н ?
ПП: аз под ИТ разбирам или сис админ или някой,който оправя компютри =/
Creative Technologie
Имайки предвид, че поне в България шансовете да си намериш работа като програмист (и в бъдеще софтуерен инженер) са в пъти по-големи ако си завършил Телерик пред това да си завършил ИТ/КН/КСТ.
Може да не знаеш какво е процесор, но със затворени очи ще можеш да пишеш код.
Точно сега има огромен недостиг на програмисти в България и всяка една фирма търси дори студенти 3+ курс без никакъв опит да ги обучава и да ги пуска на постоянна работа. Половината от курса ми работят това, а само 1/4 от тях можеха да програмират.
Хахахаха, неук тъпак.
Наясно ли си, че писането е най-слабо заплатената работа, наясно ли си, че 99% от софтуера се пише в Индия, която има сигурно десет милиона " програмисти "
Защо ли те питам, ти смяташ, че тия смешковци от Телерик давали някви големи шансове за реализация.
Тетрис бях направил още в 6 клас, преди много, много, много години. Пишеше се само на Бейсик, компютрите бяха Правец 8
Последно редактирано от papugai : 12-28-2013 на 22:42
ко са карати пак уе
И сигурно апетитът към тетриса ти на пазара е бил впечатляващ.
Училищните проектчета настрана, разликата между добра и много добра игра по днешните стандарти е колосална. Освен това да направиш някакъв продукт и да го продадеш също са две различни неща.
Програмирането на игри е като всяко друго занимание - винаги има място за развитие и винаги има как да вдигнеш летвата. Затова игрите са изиграли ключова роля за развитието на комерсиалния хардуер.
А за Телерик си мисля, че сертификатите им тежат само в Телерик и сами си разнесоха мълвата, че са много въврежни. От колегите ми обаче не познавам хора, които да са с добро мнение за академията, нито пък познавам хора, които да са се уредили заради сертификата си (сигурно има, просто не съм срещал още). Според мен самостоятелна работа и стаж във фирма са по-добрият избор.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.