.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 24 от общо 24

Държи се студено

Здравейте, имам един проблем. С приятеля ми ходим от много време, той е с 9 години по-голям от мен. Постоянно ме ревнува от всички около мен и не ми дава да правя почти нищо и не ми дава да ходя почти никъде, сърди ми се за най-малкото, ревнува от най-добрия ми приятел, нарича приятелките ми с различни имена, изобщо, да си нямаш връзка с такъв. Преди около месец той почти скъса с мен заради пълната глупост - писала съм си с момче (чатовете ни бяха съвсем безобидни, пращахме си песни, говорихме си за хобита, такива неща, нищо, в което да има дори намек за свалка или флирт), но той много се издразни и скъса с мен, аз му се молих и пак се събрахме, след това ми разгледа някакви други чатове, които са здрасти какво правиш и някакви такива, но той се издразни, защото някой ми бил казал сладка и някакви такива неща и пак почти скъсахме, като той ми каза, че вече съм му безразлична и едва ли не не му пука за мен, аз знам, че не е така, но пак ме заболя. От няколко месеца се държи студено с мен, а сега още повече, даже като направя нещо, което той смята за глупост, като например да изляза с приятели, той пак ми обяснява как му е все едно, аз му казвам как се чувствам спрямо него, той най-много да ми прати целувка или мече или да ми каже добре, държи се с мен сякаш съм нещо ненужно и нежелано и много ме наранява, много съм тъжна, почти постоянно ми се плаче защото го обичам до болка и наистина не искам да съм с друг. Искам да ви попитам как да си го върна, как да го накарам да покаже чувствата си и да спре да се отнася с мен по този начин. Няма да спре да ме ревнува толкова безумно, но поне искам да ме обича, моля ви, дайте ми съвет
    this is me

Мега фен Аватара на Lilanda
    Сядаш и говориш с него. Всичко, което изписа тук, отиваш и му го казваш на него. От-до. Ако трябва и темата му покажи.

Другият вариант е да започнеш и ти да се държиш по същия начин, но това може да доведе до кофти последици, така че не ти го препоръчвам.

И аз съм ревнив, ама чак пък толкова.. Както каза @Lilanda - седни и поговори с него. Кажи му, че няма смисъл от целия този фарс и, че си с него.

Говорила съм с него, но той продължава, иначе моля ви, дайте ми съвет за това как да си го върна, как да го накарам да ми каже, че ме обича отново и да покаже чувствата си
    this is me

Накарай го да се чувства все едно той е единствения за теб. Известно време прекарай само с него. Без други приятели, съученици и т.н.

Мега фен
    Ясно ми е, че ще игнорираш това, което ще ти кажа, но аз все пак ще ти сипя малко - на 16 си и ходиш с 25 годишен. И именно защото си на 16 не можеш и няма как да проумееш с що за стока си имаш работа.
    Съветвам те да се вземеш в ръце и да прекратиш взаимоотношенията си с въпросния. И с всякакви подобни (разбирай дърти) докато не завършиш гимназия.
    Минах ти набързо през мненията и виждам едно уплашено дете. Няма да ти свърши животът без него, дори напротив - ще можеш да правиш всичко, което ти се е искало, без да се отчиташ никому. Сама казваш, че пренебрегваш собствените си нужди. Няма да навлизам в някакви дискусии получаваш ли нещо в замяна или не - все тая е - на тези години работата ти е да учиш, да правиш приятели и да се забавляваш, а не да градиш бъдеще и да се въвличаш в сериозни връзки. Особено с дърти олигофрени.
    Като някой на сходна възраст, ако изобщо е от значение, мога с абсолютна убеденост да ти кажа, че човек на 20+ няма работа с хора още в училище - при условие, че веществото между ушите не проявява дефекти, де. Отново - няма да пикая срещу вятъра и да ти обяснявам какво и 'що - след някоя и друга годинка сама ще разбереш. Набий си го просто в главата, че имаш работа с инфантилен (ама в буквалния смисъл на думата), вероятно и психически нестабилен загубеняк. И следващия път като ти направи някоя драма гледай да си спомниш това и факта, че не в теб е вината. Защото е много лесно да се отплеснеш, да му заиграеш по свирката и да те вкара и теб във филма си - нещо, което вече е постигнал.

Пак ще ти го напиша, че да ти се набие в главата - Бягай!. Ако си мислиш, че нещата ще се подобрят ; че можеш да оправиш всичко ; че това е любовта на живота ти... - ГРЕШИШ!. Ще става и по-зле. Просто го разкарай и не си хаби живота в обречени каузи. Не е проблемът връзката ви, не нея трябва да оправяш - той е за оправяне.

А съветът на Lilanda горещо ти препоръчвам да игнорираш. Ако все пак и мен решиш да не послушаш направи си седмица почивка от него като компромисен вариант и виж как е - вероятно ще ти хареса.

Успех...и си намери компания. Жалка работа е това твоето на тия години.

Не мога да го оставя, благодарна съм му за много неща, привързана съм към него и го обичам супер много. Знам, че звучи много глупаво, защото съм на 16 и се отнася така и нямам свобода и така нататък, но наистина искам да е до мен. За много неща е прав и много ми е помагал, даже има хора, с които се радвам, че не ме оставя да излизам, защото видях какви са станали и как са щели да ми повлияят. Наистина се чувствам много гадно заради ревността му и понякога си мисля, че си пропилявам времето с него, но не мога да не съм с него, просто без него наистина ще съм супер изгубена и няма да се чувствам свободна и както трябва. Аз много пъти съм си казвала БЯГАЙ, но не мога да го направя. Просто знам, че с него чувствам невидими окови, но без него ще съм много по-зле. Просто искам да ме обича, да покаже чувствата си към мен и да ми покаже, че все-още му пука, това ще компенсира за недостатъците му и ще ме направи щастлива
    this is me

Разлика от 9 години на твоята възраст си е доста голяма. След време може и да не личи толкова но сега и двамата сте или поне би трябвало да сте на различно ниво. Знам, че когато си на 15-16 се смята за голяма газария да се хванеш с някой батко и си мислиш, че си ударила 6ца от тотото, понеже виждаш ли той е "много по-развит и знае как да се държи с теб, прави те щастлива. Видял е доста за годините си и ти помага с взимането на трудно решения" Да ама не, той ако е наистина толкова напреднал, няма да се хване с момиче в 10ти клас. Мислиш, че ти е помагал доста, а всъшност той просто си те контролира, ти от твоя страна си свикнала да правиш каквото ти казва и след това каквито и да са последствията си мислиш, че това е възможно най-доброто решение на проблема, следователно си му благодарна. Да не говорим и че м/у любов и привързаност има голяма разлика. Не казвам, че си малка да обичаш, просто да обичаш някой който просто те контролира и не ти дава нищо в замяна, дори и мили думи, е губене на време. Можеш без него и това го знаеш, просто те е страх, че ще си дадеш малко почивка и ще ти хареса. Наумила си си, че той е правилният и за това не искаш да късаш с него.
    Освен това ревността е болест, за която лек не съществува. С времето ще става все по-зле, няма да се оправи. Сега не ти дава да излизаш с приятели и приятелки, след време недай си боже се съберете заедно, той и със семейството ти няма да дава да се събираш. И тогава ли ще мислиш, че е прав? Ти си му приятелка, а не даденост, не някаква негова си вещ, за която той може да решава кога и как да стои. Auriss е много прав за нещата, които ти каза, бягай докато не е станало по-сериозно и не си се оплела още повече с този човек.
    Последно редактирано от HollyGolightly : 12-27-2013 на 01:18

Супер фен Аватара на Tsukuda_Hiroshi
    Цитирай Първоначално написано от ger4i7y Виж мнението
    Здравейте, имам един проблем. С приятеля ми ходим от много време, той е с 9 години по-голям от мен. Постоянно ме ревнува от всички около мен и не ми дава да правя почти нищо и не ми дава да ходя почти никъде, сърди ми се за най-малкото, ревнува от най-добрия ми приятел, нарича приятелките ми с различни имена, изобщо, да си нямаш връзка с такъв. Преди около месец той почти скъса с мен заради пълната глупост - писала съм си с момче (чатовете ни бяха съвсем безобидни, пращахме си песни, говорихме си за хобита, такива неща, нищо, в което да има дори намек за свалка или флирт), но той много се издразни и скъса с мен, аз му се молих и пак се събрахме, след това ми разгледа някакви други чатове, които са здрасти какво правиш и някакви такива, но той се издразни, защото някой ми бил казал сладка и някакви такива неща и пак почти скъсахме, като той ми каза, че вече съм му безразлична и едва ли не не му пука за мен, аз знам, че не е така, но пак ме заболя. От няколко месеца се държи студено с мен, а сега още повече, даже като направя нещо, което той смята за глупост, като например да изляза с приятели, той пак ми обяснява как му е все едно, аз му казвам как се чувствам спрямо него, той най-много да ми прати целувка или мече или да ми каже добре, държи се с мен сякаш съм нещо ненужно и нежелано и много ме наранява, много съм тъжна, почти постоянно ми се плаче защото го обичам до болка и наистина не искам да съм с друг. Искам да ви попитам как да си го върна, как да го накарам да покаже чувствата си и да спре да се отнася с мен по този начин. Няма да спре да ме ревнува толкова безумно, но поне искам да ме обича, моля ви, дайте ми съвет
    Ти сама си си отговорила какво трябва да се направи...

Повече от фен Аватара на DeHu
    Добре де,аз не виждам какво толкова може да е направил или да прави за теб,за да компенсира идиотското му поведение.Предполагам,че ти е бил първия и си се привързала прекалено много.Освен това най-вероятно се чувстваш защитена по някакъв начин,понеже е по-голям и ти се струва,че ще направи всичко за теб.Само дето истината е друга и той очевидно те има за някакво притежание,с което може да прави каквото пожелае.Работата е там,че ако беше наистина зрял(както изглежда в твоите очи),то той щеше да се занимава с истински жени(пак без да се обиждаш,но ти тепърва ще ставаш такава),но те имат някакви очаквания,а и все пак се очаква в едни зрели отношения партньорите да имат равни права.Това него не до удовлетворява,понеже изглежда е малоумник и затова се е хванал с момиче 9 години по-малко от него,защото просто ти си наивна и може да те 'възпитава' както на него му е удобно.Със сигурност си привързана към него,може би го смяташ за първата си голяма любов,но истината е,че просто не си попаднала на подходящия.Обърни внимание на коментарите на всички и си направи съответните изводи,защото тук има хора от всякакви възрасти и с различен опит и всеки дава обективно мнение.Сама виждаш,че има голям проблем,но единственото решение е да се разделите и да прекратите ВСЯКАКЪВ контакт,защото по-добре няма да стане,наистина.
    Освен всичко,забелязвам,че много се подценяваш.Казваш,че не можеш без него,че ако не беше той щеше да си пропаднала и нямаше да има смисъл в живота ти.Вярвай ми,не е така и приеми факта,че самият той е пропаднал,за да се стига дотам да излиза с момиче 9 години по-малко от него.

Мега фен Аватара на 3oPuTy
    Град
    в сърцето на едно момче ... (sun)
    Говорила съм с него, но той продължава, иначе моля ви, дайте ми съвет за това как да си го върна, как да го накарам да ми каже, че ме обича отново и да покаже чувствата си
    А замисляла ли си се, че той може вече да няма чувства към теб и да не те обича, а да продължава да е с теб заради привързаността и сигурността ...
    http://vbox7.com/play:f64c99f309
    Шофирай разумно - стигни жив!!!

Мога да ви кажа, че за всички тези неща, които ми казахте си има причина. Той не искаше да тръгва с мен точно заради това, че съм малка, но аз настоях да опитаме, не защото е батко, а защото е едно от малкото свестни момчета, които познавам, а те ми се броят на пръстите на ЕДНАТА ръка, да, обича ме, доказал ми го е по МНОГО начини, наистина ако не беше той сега щях да съм много зле и да съм се набъркала в много неприятности, просто заради него се отдалечих от хора, с които не е трябвало и да започвам да излизам, в началото на връзката ни го лъжех и той сега си мисли, че пак е така, а всъщност не е, аз ви попитах едно, не съм ви попитала дали да късам с него, а ви попитах как да си го върна, с ревността му ще се оправя, просто исках да ми помогнете как да го накарам да си покаже чувствата, но явно ще ми кажете неща, които знам и за които съм преценила, че ще мога да ги търпя
    this is me

Разликата в годините няма значение

Аз лично не бих търпяла такова студено че и на всичкоот отгоре ревниво поведение от странна на човек който уж ми е гадже .

Щом той те игнорира въобще не се занимавай с него .

Голям фен Аватара на Котка.
    В една връзка доверието е най - важното.

Помисли си върху това.

Мега фен Аватара на xXxPETYAxXx
    Няма как да постигнеш това, за което питаш. Решението е край на връзката и друго няма.

Мега фен Аватара на Баща Ти
    Цитирай Първоначално написано от girlwithblueeyes Виж мнението
    Разликата в годините няма значение
    Глупости... Само от първите два реда разбирам колко е зле пича.
    Не може да си намери някаква колкото него и се хваща с 9(!) години по-малка. Ти представяш ли си на какъв акъл е това момче, още повече, че я ревнува от всички.

Прав си че пича е зле . Но това не е от възраста а от самият него .

Не виждам нищо лошо в разликата им в годините но лошото е че държението му спрямо нея е като на пълен боклук .

Мога да ви кажа, че за всички тези неща, които ми казахте си има причина. Той не искаше да тръгва с мен точно заради това, че съм малка, но аз настоях да опитаме, не защото е батко, а защото е едно от малкото свестни момчета, които познавам, а те ми се броят на пръстите на ЕДНАТА ръка, да, обича ме, доказал ми го е по МНОГО начини, наистина ако не беше той сега щях да съм много зле и да съм се набъркала в много неприятности, просто заради него се отдалечих от хора, с които не е трябвало и да започвам да излизам, в началото на връзката ни го лъжех и той сега си мисли, че пак е така, а всъщност не е, аз ви попитах едно, не съм ви попитала дали да късам с него, а ви попитах как да си го върна, с ревността му ще се оправя, просто исках да ми помогнете как да го накарам да си покаже чувствата, но явно ще ми кажете неща, които знам и за които съм преценила, че ще мога да ги търпя
    Ти сега направо си противоречиш, до преди малко други неща говореше. Като искаш стой си с него, ти питаш, ние ти отговаряме, но няма да дойдем да скъсаме с него. След като е толкова свестен, радвай му се на гадното държание и на студенината му. Някой ден ти ще съжаляваш, освен ако не стане чудо и той не се промени от раз.
    Той и се дъпал, но тя го накарала

Супер фен Аватара на tireheb
    е не схванахте, че с чичаци работата нема как да се получи
    както и да го сучеш, разлика от 10 години не се преодолява
    не и когато си на 15, а той на 25

BadBlueTroll Мега фен Аватара на psychopath
    Град
    София
    Да ви сера на момчетата, в които сте влюбени, пък и на вас. : )

Мега фен Аватара на baby_baby
    Говори с него или просто не се занимавай

Супер фен Аватара на Wednesday666
    Мнението на Auriss за мен е най-правилно.

Проблемът не се корени толкова много в годините ( не, че не са фактор в случая, напротив ), колкото в инфантилното държание на този 25 годишен мъж. Но и ти си си виновна, как ще позволиш на някой да те третира като собственост?
    Ти да не си парцал?

Но, тъй като съм сигурна, че няма да ме послушаш, прави каквото сметнеш за добре.
    Аз бих бягала с 200 от такъв човек.

аз ви попитах едно, не съм ви попитала дали да късам с него, а ви попитах как да си го върна,
    Човекът не е вещ, следователно не може да бъде употребяван като вещ. Не можеш да го местиш от едно място на друго. Човекът има известни права върху собствената си личност, включително и върху изборите, които прави. В твоя власт е отношението ти към случващото се. Единственото, което остава е да поработиш върху своите чувства, а не да мислиш как да го върнеш. Решил е да те остави, радвай се, че вече няма да те манипулира.

* * *

Ще си послужа с един цитат на Монтен, един от великите френски мислители. Размишлявайки върху проблема за любовта, той пише: „Нека да обичаме един или друг, но да не се привързваме към него така, както към себе си.“

Сама виждаш, че си сторила обратното. Привързала си се към него до такава степен, че без него си „без себе си“. Чувстваш празнота и имаш усещане, че животът се изпразва от стойност и смисъл. Не живееш, а блуждаеш и скиташ по миналото, макар че това, което търсиш — да бъдеш щастлива, се намира в теб. Разбери, че нищо не свършва с края на една връзка!

* * *
    държи се с мен сякаш съм нещо ненужно и нежелано и много ме наранява, много съм тъжна, почти постоянно ми се плаче защото го обичам до болка и наистина не искам да съм с друг.(...)

да, обича ме, доказал ми го е по МНОГО начини, наистина ако не беше той сега щях да съм много зле и да съм се набъркала в много неприятности, просто заради него се отдалечих от хора, с които не е трябвало и да започвам да излизам,
    От това, което си написала, започвам да мисля, че характерът ти е мазохистичен. Ще ти кажа защо го обичаш до болка, въпреки грубото му отношение към теб. При теб страданието не се явява действителна цел, а по-скоро средство, което има за цел да унищожи собствения ти Аз. Това е несъзнаван стремеж да се приобщиш към голям и силен човек, защото сама си заложила вярвания(несъзнавани), че не можеш да се справиш с живота сама. Несъзнавано се отричаш от собствената си свобода, но придобиваш увереност и гордост в своята причастност към него(твоят приятел). Понеже смяташ себе си за уязвима и слаба, ти имаш нужда да придърпаш към себе си такъв, който е в състояние да те освободи от вземането на решения. Сама казваш: „Ако не беше той сега щях да съм много зле и да съм се набъркала в доста неприятности...“ Това е същото като да кажеш: Да, аз съм глупава, наивна, ранима, слаба..., но я вижте какъв човек имам на своя страна — силен и умен, смел и добър. Такъв, който се грижи за мен.

* * *

Момиче, приятелски те съветвам да насочиш усилията си в посока придобиване на увереност, себеуважение и себеотстояване. Има много книги на подобна тематика, с които е добре да се запознаеш. Пиши на лично, разбира се, ако решиш, че искаш четеш подобни книги, за да ти препоръчам няколко.

Супер фен Аватара на Tsukuda_Hiroshi
    Оф, Гергано! Не само, че не можеш да си оправиш връзката, ами и нас обвинияваш като ти казваме, че едва ли не самата ти връзка е била грешка... Като искаш - това дето го пишеш тука на някакви непознати (т.е. на нас), кажи му го на него, белким се трогне! Ако не - както ти казаха - край на връзката и нов. Това, че преди време си движела с някакви обитаци и заради него си спряла:
    1: Щяло е да стане, ако тръгнеш с който и да е, дето е различен от въпросните обитаци;
    2: Говори зле за теб, след като не си виждала с какви боклуци си се ставИла;
    3: Не е и нужно да се връщаш в старата си компания, ако не искаш в случай, че скъсаш с тоз "младеж";
    4: Откъснал те е от боклуците, ОК. Сега е време да смениш приятеля си и да продължиш напред и нагоре. Не си длъжна да си с него заради това, че в миналото е направил нещо за теб, а сега му е през кура за Ваша Милост!

'Щото му е точно през там, мен ако питаш...

Етикети за тази тема

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си