- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- как да направя мускули без да ходя на фитнес
на 13 години съм тежа 82 кила и искам да направя мускули без да ходя на фитнес
Пробвай с лост, успоредка, лицеви опори, коремни преси, клекове, спринтове и гирички. Можеш и да ходиш на плуване.
има шанс, но зависи от гена и организма ти.пиши ми на скайп kanibala0201 и ще получиш помощ
Има изключително голямо разнообразие от упражнения със собствено тегло, които можеш да правиш. Просто този път е доста по-труден от фитнеса, особено ако си по-тежък и нетрениран. А ти май спадаш в тази категория. Защо не искаш да ходиш на фитнес?
А защо не тръгнеш на фитнес? Мислиш си че ще ти се подиграват ли? Напротив! Хората пият сумати химии за да имат маса и се тровят, пък ти я имаш. Почни да ходиш ако редовно ходиш ще станеш машина! Имам един познат който и той беше така почна да ходи и сега като го видиш не можеш позна че преди е бил по-така![]()
Без фитнес ще стане доста по бавно и по трудно..
фитнеса му е майката ...
Живей на ръба, в противен случай заемаш твърде много място!
КайзеН!
Код:Глезени/ Прасци Подскоци (заешки подскоци) С изправени крака скачай напред или само на едно място, така, че да скачаш максимално всеки път. Това заяква бързите мускулни влакна, нужни за експлозивна сила. Начало (начинаещ) - 50 / Напреднал – 100 Повдигане на пръсти Това заяква бавните мускули, нужни за издръжливост и цялостна сила на мускулните влакна. Намерете стена или някой неподвижен обект. Застанете пред него, колкото може по-прави, стегнати. Сега се изправете на пръсти възможно най-високо, като запазвате баланса. Пълно движение нагоре и надолу. Никакво лъжене! Петите до край нагоре и до край надолу! Начало (начинаещ) - 50 / Напреднал – 100 Колене! Много са важни! Клякания Клекнете докато бедрата са паралелни на земята и се изправете да изходната позиция. Внимавайте гърба да е прав, за да имате правилна стойка. Това подобрява формата ви при кацане и претъркулване. Начало (начинаещ) - 50 / Напреднал – 100 Клякания с подскоци Същото движение, само че със скок в края на всяко клякане. Скок след всяко една клякане, едно след друго Начало (начинаещ) - 25 / Напреднал – 50 Ядро / Коремни мускули 50 – 100 коремни преси 50 – 100 коремни преси, където съвсем леко се повдигате от пода 50 – 100 докосвания на петите – лежи по гръб и докосвай лявата и дясната пета една след друга 50 извъртащи се коремни преси Ръце, Фаланги (пръсти) 15 – 25 хендстенд лицеви опори 50 – 100 лицеви опори 25 – 50 подскачащи лицеви опори ( или с пляскане), като подскачаш максимално на всяка, като се опитваш гърба да ти е абсолютно прав при всяка. 1 минута стойка на ръце Пръсти – намери някой ръб, клон или лост, хвани го само с пръсти и просто си виси. Колкото можеш повече! Това е само върха на айсберга на физическата подготовка, нужна ни да станем супер-ефикасни, защотото никога не трябва да спираме да тренираме! Винаги трябва да се подобряваме! Never settle!
А някой ако ми каже кой е основния мускул на крака при удар на топка /футбол/ да знам да го тренирам повечко![]()
![]()
Молът е културна работа и там се срещат САМО интелигенти хора.
отиваш на лостовете в училището и почваш да се набираш .. първо тесен хват после широк зад врат , лицеви опори , коремни преси ... в залата е по-лесно отивай на залаПървоначално написано от oziris0
какво значи химия ?! H2O ?! Престанете с тея ТЪПИЗМИ като бавноразиващи сте.. само с тренировки ще стане бявно, затова може да вземе хранителни добавки, за да се възстановява и да направи по-бързо мускулна маса.а отностно CyberShot - преди да си наясно не пиши, че някой инструктор примерно ако ти чете поста ще се напикае от смях.прочети малко в нета поне преди да се правиш на голям разбирач !!!Първоначално написано от Cybershot
мисля че в случая ти си необразования. Тези всичките протеини и глупости са за натрупване на маса мойто дете. Човекът си има масата не му трябват химиите, пък се замисли за да станеш фитнес инструктор колко мозък ти трябва... колкото да си военен, нали знаеш когато бог раздавал мозъка чакал военните на един мост да им даде мозък, ама те правили учение как да преминават под мост, ако имаш малко сиво вещество, няма да отговаряш на този постПървоначално написано от Naik1
От тея 80 и кусур кила знаеш колко са ММ на тая възраст....
Протеинът НЕ е добавка за маса. И точно ТИ си необразования. Не искам да те обиждам. Просто прочети малко повече.
На това ниво обаче протеин на прах не му трябва. Без фитнес трудно може да се постигне такава интезивност, че да са му необходими добавки. Човекът трябва да се замисли за диета за понижаване на теглото. Тренировката не е от особено значение. Силовата такава. Добре е да бъде изградена само от базови упражнения, никакви машини, никакви изолиращи упражнения, само свободни тежести и то със съобразени за възрастта килограми. Мускули може би лесно ще направи ако гони саркоплазмена хипертрофия, но за изграждането на истинска мускулна тъкан се иска много търпение, познания и опит.
И пак казвам, протеинът на прах е винаги добър вариант, просто мисля, че като за начало ще е излишен и ще разсея човека от изграждането на добър хранителен режим. Просто психологията на начинаещия е да се доверява много на прахчетата и да изпуска най-същественото - храна и почивка. След това е тренировката и накрая добавките.
единственото свястно мнение в цялата тема...как никой не се сети че момчето е само на 13 и фитнеса не е подходяща алтернатива за него,а всички му викате "тръгвай на фитнес",а за тва че ставите му не са развити още и че самата му мускулатура все още не е в състояние да се справи с такъв вид тренировка?Ще остава на "разбирачите" да отговорят на този въпрос.Моя съвет е да почнеш да тичаш за да свалиш малко килца,под малко разбирай че трябва да станеш поне 70 кг да не казвам по-малко(то си зависи и от телосложението де),успоредно с това прави упражнения със свободна тежест...лостове,лицеви,кор мни и т.н така малко или много ще се пооформиш,а за да станеш нацепен батка трябва време и постоянство,на тея години ти е много рано да искаш каквато и да е мускулатура.И все пак ако случайно решиш да послушаш невещите и да тръгнеш на фитнес слушай колегата с горния пост....малко килограми,без да се напъваш и да се правиш на як пред аверите...като станеш на 16 17 тогава може да мислиш за по-сериозни тренировкиПървоначално написано от Myrth
успехи
![]()
с Чикия, чикията изгражда мускула, чикията изгражда характер, чикията изгражда въображението. Чикията ще ти помогне!
pitonia каза : как никой не се сети че момчето е само на 13 и фитнеса не е подходяща алтернатива за него,а всички му викате "тръгвай на фитнес",а за тва че ставите му не са развити още и че самата му мускулатура все още не е в състояние да се справи с такъв вид тренировка?
Защо да не е подходящ фитнеса ? Аз започнах на 13 и след 5 месеца имах добър резултат, а формата ми беше къде къде по занемърена от неговата.Зависи от организма, зависи и от това как ще тренира.Ако не натоварва много и прави упражненията перфектно няма да има проблеми.Поне аз нямах.По едно време ме болеше лявата китка, но си взех ластик и като я стягах тренировката пак си ставаше много добра.
Нищо няма да му стане, стига инструктора му да е професионалист и да го насочи към правилните програма, упражнения и добавки(ако момчето желае).
Апък в по-горните постове прочетах издънката "протеинът не е хранителна добавка за маса".Аз не казвам че съм много образован, но това ми го е казвал световен шампион по натурален културизъм, който ми е и 1ния тренер.Само че вие чули недочули взехте да се правите на най-големите раззбирачи и почнахте "не си образован" ; "нямаш достатъчно сиво вещество" и тн.Препоръчах му го за да изгради МУСКУЛНА маса.Знам че си има маса, защото бях доста по-нагоре с килата от него преди време, но сланинката (при него не са само мазнини) няма да стане мускул.Щеше да стане, ако мазнините му бяха малко и разпределени, каквито са при бодибилдърите, когато трупат маса.
П.С.Аз вземам суроватъчен 100 процентов протеин за мускулна маса и имам доста добър ефект.
Приятелю,
протеинът не е добавка за покачване на мускулна маса. Не ме разбирай погрешно, мускулните влакна са си изградени от протеин и така той е важен компонент за покачването на мускулната маса. Но ако трябва да разделим добавките в категории, то портеинът отива в категория ''възстановяване'', а гейнърите - в ''покачване на тегло''. Естествено, че когато качваш маса, приемът на протеин на прах е от голяма полза, но той има и други приложения.
Масата идва с храненето и положителния калориен баланс, протеинът е нещо от първа необходимост, но сам по себе си НЕ спомага за покачване на килограми.
Едно хубаво мнение, ходя сериозно точно от 2 години и 2 месеца, а общо имам към малко, по - малко от 3 години, не са много, но чета форуми за ББ и слушам какво си говорят хората с по - голям опит, и мога да ти кажа, че съм виждал във фитнеса хора на твоята възраст, ако те е срам да ходиш, няма нищо срамно, никой не е отишъл и е почнал веднага със 100 кг.Първоначално написано от Myrth
Хубаво е да почнеш да ходиш на фитнес. ТИ си в такава възраст, в която тялото ти започва да създава засилено хормони. След 2-3 години ще имаш добри мускули. Първо трябва да свалиш тези килограми. Отиди във фитнес залата и помоли инструктура да ти направи тренировачна програма. Най-важно е храненето. Спри тестените продукти, свинското месо. Може да си хапваш пилешко, риба, яйца, но варени. Рибата е добър източник на протеини. Сутрин може да закусваш с овесени ядки, варен ориз- тва са растителни въглехидрати и ще ти дават енергия за тренировката, а и при самата тренировка бързо ще ги изгориш.
Може да си купиш и Ел карнитин, Фат бърнар- помагат за изгарянето на мазнините. Взимай протеини и аминокисилини.
Вечер гледай да вечеряш до 8-8.30.. след тези часове метаболизмът се забавя и се пълнее. Спри пърженото, яж варено и печено. Вечер преди лягане може да изпиеш един протеин.
За мускулите е най-важно храненето, тренировката и възстановяването. Гледай да се наспиваш добре.
Надявам се с нещо да съм ти помогнал![]()
Това че се отделят хормони не значи че му е време да дига маса..
13 както и да го гледаш не му е време да трупа маса..
И все пак ти трябва малко фитнес, поне 2 пъти седмично ходи, там не ядът хора ; )