- Форум
- По малко от всичко
- Пълнолетник
- Психиатър, психотерапевт или просто добъри приятели !!!!
Здравеите.
От доста време разсъждавам над темата и почвам да си мисля че мобже би вече ми триябва някои по квалифициран с които да поприказвам. Годините си минават а аз така и не оспявам да се справя с така наречените демони които ме преследват, нямам намерение да ви занимавам и вас с това сигурен съм че сте се начели на такива теми. Въпроса ми е някои имал ли е вземане даване с психотерапевти и психиатри и може ли да препоръча някой за региона на Варна.
Всичко на този свят върви по двоики - ин и ян, добро и зло... Какво е удоволствието без болката?
Вече 4-ти месец психиатър ме тъпче с антидепресанти и може би се чувствам по-добре и вече не искам да си тегля ножа, но все още не съм щастлива, не изпитвам удоволствие от нищо.![]()
По-добре отиди при психолог..или поговори с приятели ( ако имаш такива ).
Само ще ти кажа за твоя проблем(прочетох ти другата тема), че се нуждаеш от Психолог, а не от психиатър (моля ви не ги обърквайте).
*GET TO KNOW*
THE UNKNOWN
Психологът се занимава с растройства на личността, а психиатърът с патологични разтройства на психиката. Смятам, че имаш нужда от психотерапия, която да се извърши от квалифициран психотерапевт по нормативите на Българската асоциация по психотерапия. Повече за нея тук http://www.psychotherapy-bg.org/ и какво точно представлява психотерапията, също можеш да откриеш там. Има също списък на лицензираните терапевти на територията на Р. България и графа за контакти. Ако те интересува нещо, питай, ще помогна с каквото мога. (Студентка по психология трети курс съм.)
И аз мисля, че се нуждаеш от психо-терапевт, отделно от добрите приятели. Двете заедно са чудесна комбинация. Имала съм "вземане даване" с психотерапия, лично на мен ми помага
П.П.- Димитрина Митрева- изключително добър и лицензиран специалист![]()