- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- СПЕШНО ! ПРОТИВОЗАЧАТЪЧНИ И АНТИБИОТИК !!!
Здравейте пия Логест от 5 месеца и за сега ми върши перфектна работа , проблема е , че преди 3 дена ми се наложи да пия антибиотик и аз не знаех , че може да повлияе на ефикасността на хапчетата . Когато започнах антибиотика имах полов контакт и сега ме е страх от ежентуална бременност ! Моля ви за бърз отговор , антибиотика е аугментин .
Не се притеснявай но полови акт задължително с кондом защото аугментина е широкоспектърен антибиотик и може да повлияе на защитата от нежелана бременност през това време ако се появи зачервяване спри логеста! Все пак ако се притесняваш си направи тест за бременност!
Благодаря днес ще си направя тест , наистина съм много притеснена защото съм на 17 и последното нещо , което искам ще е да правя аборт .
Ако хапчетата са на принципа потискане на овулацията, не мисля че има проблем. Шанса да забременееш докато не си в овулация е малко над нулата, защото когато яйцеклетката се отдели живее най-много 24 часа.
И да си направиш тест, няма да отчете правилно, минали са само 3 дни от тогава. Обади се на доктора си или просто го/я посети и се консултирай с него/нея. В листовката на самите противозачатъчни си пише, че не трябва да се смесват антибиотици с тях, ако я беше прочела, щеше да знаеш.
бтв една от моето даскало преди 2 години именно така стана мама, не ми говорете, че било невъзможно.
Ей смешници не съм писала темата за да искам имена . Като сте тъпи и ограничени недейте да пишете нищо.
И не можеше да споменеш на лекаря си, че пиеш противозачатъчни, защотоооо... ? Имам предвид поне би те успокоил.
Понеже бях с много висока температура и майка ми ми го даде , прочела съм листовката но си мислех , че този антибиотик не е към тези групи.