.
Отговор в тема
Страница 4 от 6 ПървиПърви 123456 ПоследнаПърви
Резултати от 76 до 100 от общо 129
    Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    Хмм, това определено за твое съжаление не значи "Аз съм умен", това означава "Аз имам достатъчно богат опит, а ти не си се качвал на автоматик". Ето сега ще ти отговоря в твоя стил, защото скромността не краси човека, макар тук дори да не става дума за това дали краси или не, а за това че трябва другите да те оценят.

Тук:

Виж сега, аз съм доста интелигентен човек със завидни способности за научаване и възприемана на разнообразна информация. Вероятността нещо, което ти възприемаш за ден, аз да възприема за часове е около 90%. Имам завидно стабилно образование и възпитание в среда на лекари, инженери, доценти и т.н. Имам доста богат поглед около бизнеса и работата с хора. Имам умението да преценявам доста бързо човека който седи срещу мен и ми доставя сравнително голямо удоволствие да се забавлявам с тия които се мислят за много умни.

Ето ти едно нескромно мнение, как ти звучи ? Добре ли изглежда от страни, от хора които не те познават ? Вярваш ли ми ? Нали за теб съм глупав, че наскоро и смешен вече ? Нали няма на какво да те науча ?

Запомни едно, жалък е човек който трябва непрекъснато да се самоизтъква. Налага ли ти се да обясняваш, че си интелигентен, то вероятността да не си е огромна.
    Значи все пак е разбрала, че се смяташ за умен и мнението ти е иронично/саркастично/смешно, така че не виждам за какво спориш с нея. Начинът, по който тя показва, че има самочуствие чрез това, което каза в тази тема, далеч се различава от начина, по който се описа ти и чрез който се опитваш да и "покажеш", че едва ли не това, което прави, е грешно.

Иначе по темата, мен никога никой от родителите ми не ме е бутал да правя каквото и да е. Всичко си зависи до конкретния човек - има сумати случаи, в които супер амбициозни родители по скоро пречат на децата си чрез постоянните натяквания и т.н. Може да пробваш едно, две, три неща, с които да насочиш детето си в посоката, която смяташ, че е правилна, но ако не се получава е по-добре да оставиш нещата да вървят от само себе си. Естествено се изключват случаите, в които трябва човек да се намеси по-брутално - наркотици, алкохол и т.н.
    Например авторката в момента твърди, че едва ли не това да имаш добър външен вид (особено за момиче) и да се омъжи за осигурен финансово мъж е маловажно, т.е. майка и я е накарала самата тя да твърди, че това е маловажно, което на някакъв етап от живота и би могло да я накара да се омъжи за някакъв безделник, за да прави напук на майка си.

Мега фен Аватара на draid
    Всъщност не до там различно, ако се зачетеш в първият и пост, а и не само. Тук просто обръщам внимание на "скромността" която тя нарича глупост, но явно няма представа какво представлява всъщност тя. За справка може да прочетеш последният ми абзац от мнението което си цитирал. Разбираш ли свръх голямото и самочувствие което тя сее навсякъде по темите е безпочвено, предвид че винаги е на базата на нейната си самооценка, а не на другите. Много по ценно е 2-ма човка да кажат за теб, че си интелигентен/сериозен/отговорен, отколкото ти да го повториш и 200 пъти.
    Последно редактирано от draid : 01-03-2014 на 19:02

Повече от фен Аватара на Aleksandra_93
    Да, родитилите ми са много амбециозни.

Разликата, поне за мен, е, че като чета нейното мнение от него излиза позитивизъм и с това си мнение не цели да унижи някого. Тя казва, че според нея родителите и са възпитали умен и кадърен човек, не казва, че е най-умната и кадърната, напротив даже казва, че понякога се чувства глупава и недостатъчно добра. Не ми харесва, че нарича някои от децата посредствени, тъй като никой не си избира родителите и роднините, но бих го преживял. Различно е, защото в твоето мнение ти директно и конкретно заявяваш, че тя срещу теб е едва ли не бавна, което прави мнението ти няколко нотки по ... не нескромно, а гадно.
    Щом ги пише тези неща в поста си явно иска да е такава, в което не виждам нищо лошо, затова и я защитих. Щом за нея е важно да бъде умна и кадърна и се стреми към това значи един ден ще бъде такава, поне за нея си. Друг е вече въпросът какво значи умен и кадърен за един и какво значи умен и кадърен за друг.
    Съгласен съм с това, че е по-важно другите да те оценят какъв си, но това не означава, че ти не трябва да се самооценяваш високо. Тя никъде не е казала обратното.

Мега фен Аватара на Mary_Jane_69
    Каквото и да се лаете оттам нататък, подкрепям draid

Мега фен Аватара на therichbitch
    Град
    Sofia
    Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    Ето сега ще ти отговоря в твоя стил, защото скромността не краси човека
    Checksum, прочети това.
    Не го е посял ей така от небето още в началото на темата.

Мега фен Аватара на 102
    Цитирай Първоначално написано от Aleksandra_93 Виж мнението
    Да, родитилите ми са много амбециозни.
    mi da ta научат на четмо и писмо освен ?

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от therichbitch Виж мнението
    Да. За съжаление има доста хора, които го правят, по- устати са, някак убедителни, увличащи, ако щете, и успяват да се издигнат в очите на слепите (разбира се , ако аудиторията е съставена от още по- глупави, които да им се връзват)

Аз не съм съгласна със Сиси. Мисля, че почти представяш като еквивалентни 'да смачкаш детето си и самочувствието му' и 'да го свалиш на земята, за да не си повярва много', или поне отиваш в тази посока. Аз лично във второто не виждам нищо лошо. Защото повярва ли си, а няма данните, става доста неприятно. Както са казали хората, няма нищо по- страшно от амбициозния глупак.
    Е, нямам в предвид да му казваш, че се справя чудесно, ако не е така, но не мисля, че и обратното е свръх необходимо. Аз бих си затраяла кротко. Ако успее да развие умения въпреки, че му е трудно, идеално. Ако не успее, ще усети само.

Впрочем, аз се замислих за друго. А защо пък родителите винаги да знаят по-добре кое ще се отдава на детето им? Не важи в 100% от случаите. Например, когато бях малка ме записаха на спортни танци - имаше кръжок към училището, защото ми казваха, че фигурата ми е тамън за тях и учителката беше убедена на 100%, че ще се справям блестящо. Е да, ама не. :Д Така и не ми се отдаде и се отписах след няколко седмици. Същевременно майка ми винаги е била убедена, че не бих се справяла със спортове като катеренето, даже много пъти ми е казвала, че е безсмислено да се захващам в неща, които ни ги няма в гените и да не се занимавам, а аз винаги съм имала интерес. Преди 3 месеца някъде ме водиха на катерене за пръв път на реален терен, не на стена, бях убедена, че нищо няма да излезе, а то се оказа, че ми се получава доста добре особено като за начинаещ. Сега, блестяща катерачка не съм и може и да не стана, но си усещам, че ми се отдава и ми доставя наистина голямо удоволствие. Та, понякога родителите могат да сбъркат за това в кое точно са добри децата им.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Цитирай Първоначално написано от Checksum Виж мнението
    Друг е вече въпросът какво значи умен и кадърен за един и какво значи умен и кадърен за друг.
    Ей тука си дойдохме на думата. На някои хора им е изключително трудно да се примирят с мисълта, че в нечии очи винаги ще бъдат некадърни глупаци.

Checksum, прочети това.
    Това пък нямаше нищо общо с нейните изказвания.
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

Checksum, прочети това.
    Прочел съм го щом съм написал коментар по темата.
    Сега прочети моя първи коментар пак като наблегнеш на Начинът, по който тя показва, че има самочуствие чрез това, което каза в тази тема, далеч се различава от начина, по който се описа ти и чрез който се опитваш да и "покажеш", че едва ли не това, което прави, е грешно.
    Казал съм "начина, по който се описа ти", което не виждам каква връзка има с това дали той просто е искал да отговори в "нейния стил" или (това, което ти си мислиш) едва ли не аз си мисля, че той би говорил така за себе си, ако не се беше представил в "нейния стил".
    Да го чета ли пак?

Много интересно, очаквах постът ми да бъде ясен като крайна точка, на великия ви спор.
    Е....... разочаровах се, отивам да си долея малко уиски и да запаля една пура, за да смекчи разочарованието, което ми насяхте.

Цитирай Първоначално написано от Checksum Виж мнението
    Разликата, поне за мен, е, че като чета нейното мнение от него излиза позитивизъм и с това си мнение не цели да унижи някого. Тя казва, че според нея родителите и са възпитали умен и кадърен човек, не казва, че е най-умната и кадърната, напротив даже казва, че понякога се чувства глупава и недостатъчно добра. Не ми харесва, че нарича някои от децата посредствени, тъй като никой не си избира родителите и роднините, но бих го преживял. Различно е, защото в твоето мнение ти директно и конкретно заявяваш, че тя срещу теб е едва ли не бавна, което прави мнението ти няколко нотки по ... не нескромно, а гадно.
    Щом ги пише тези неща в поста си явно иска да е такава, в което не виждам нищо лошо, затова и я защитих. Щом за нея е важно да бъде умна и кадърна и се стреми към това значи един ден ще бъде такава, поне за нея си. Друг е вече въпросът какво значи умен и кадърен за един и какво значи умен и кадърен за друг.
    Съгласен съм с това, че е по-важно другите да те оценят какъв си, но това не означава, че ти не трябва да се самооценяваш високо. Тя никъде не е казала обратното.
    Има истина и в твоите думи. Харесва ми как мислиш. Но все пак аз не целя да я унижа, ако исках такова нещо, то щях да го направя на живо, където мога да докажа думите си, а чак след това бих коментирал случилото се. Едно от най-силните оръжия на човек е да не знаеш на какво е способен, тогава винаги можеш да се поставиш в неловкото положение и да се направиш на много умен, пред човек далеч по умен от теб, за това правилното мислене е не да си развяваш знанията наляво и надясно и да смяташ, че скромността е за загубеняци, а да анализираш хората около теб, да успееш да прецениш кой колко струва. Тя тепърва ще страда от начина по който се държи, сега не го осъзнава но е така. Споменах, че имам поглед върху хора които търсят работа при даден работодател и се представят по някакъв начин пред него. Виждал съм не малко хора със сходно мислене и не е приятна гледката. Просто предполагам, че нямаш по-голям поглед върху нейното държание, за това и не може да ми хванеш напълно логиката на изказването, но няма проблем.

Аз ще уча туризъм... нищо, че не искам...

Мега фен Аватара на SHPAIdURmeN
    Цитирай Първоначално написано от BonyBunny^.^ Виж мнението
    Неееееее не започвай нов спор , скивай ся , как всички ще започнат "няма опълчи се, ще си учиш това което искаш и тн. "
    *GET TO KNOW*
    THE UNKNOWN

Цитирай Първоначално написано от BonyBunny^.^ Виж мнението
    И аз завърших средно с туризъм: Мениджмънт в хотелиерството, това далеч не те задължава след това да продължиш с туризъм.

Цитирай Първоначално написано от SHPAIdURmeN Виж мнението
    Неееееее не започвай нов спор , скивай ся , как всички ще започнат "няма опълчи се, ще си учиш това което искаш и тн. "
    хехехе...

Мега фен Аватара на mimsssssss
    Град
    у нас...
    Някой хора много летят. Давам наред, каквото си спомням, няма да цитирам никой.
    Пантерката и изказванията и за самочувствието и скромността. Колко на Запад си била, та говориш за Запада?
    Виоленца - според теб ако баща удря четиринадесет годишната си дъщеря със шамар дали може да и счупи носа? Може да не ми отговаряш - давам ти отговор аз - може. Спри с малоумните си коментари за детското насилие. Щото родителия може да го щипе, плюе и заключва на терасата като е - 15, и пак да не се нарече бой, нали?
    Сиси - напълно поркрепям изказването за това с родителите и как не им е място да ти казват какво можеш и какво не можеш, защото се случва да грешат. Много по-важно е да те подкрепят, че искаш да се изградиш като личност, да си тренираш уменията и да си усъвършенстваш знанията.

Относно моя отговор по темата - много бях спирана за всякакви неща главно от страх и защото съм била непредсказуема. Никога няма да си простя, че не успях да запиша в езикова с английски, още повече след това че учих икономика, просто защото нямаше друго какво в моя град. Поне от 16 нататък поех контрол над нещата и всичко ми се отплати така или иначе.

anonymous895156
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от mimsssssss Виж мнението
    Някой хора
    stopped reading here

Някой хора много летят. Давам наред, каквото си спомням, няма да цитирам никой.
    Пантерката и изказванията и за самочувствието и скромността. Колко на Запад си била, та говориш за Запада?
    Виоленца - според теб ако баща удря четиринадесет годишната си дъщеря със шамар дали може да и счупи носа? Може да не ми отговаряш - давам ти отговор аз - може. Спри с малоумните си коментари за детското насилие. Щото родителия може да го щипе, плюе и заключва на терасата като е - 15, и пак да не се нарече бой, нали?
    Сиси - напълно поркрепям изказването за това с родителите и как не им е място да ти казват какво можеш и какво не можеш, защото се случва да грешат. Много по-важно е да те подкрепят, че искаш да се изградиш като личност, да си тренираш уменията и да си усъвършенстваш знанията.
    Ами за мен цитатче, няма ли да има ??

П.С. виж 3стр.
    Последно редактирано от SHPAIdURmeN : 01-03-2014 на 20:44
    *GET TO KNOW*
    THE UNKNOWN

Град
    у нас...
    Цитирай Първоначално написано от dimitar., Виж мнението
    stopped reading here
    ти сериозно ли :д при положение че имам пропуснати запейтаки, правописни грешни и някоя още диалекта форма... недей така грубо :Д

Град
    у нас...
    Цитирай Първоначално написано от SHPAIdURmeN Виж мнението
    PinkPan7her, като дете да си била дъщеря на богаташки родители, че за да можеш така свободно да коментираш богаташките деца все едно всички ги познаваш ?!
    Като набереш скорост еша си нямаш !

Ама задръстено мнение...

По темата : Разбира сe бих, "полагал" една ръка над тях само за да не се отклонят към лошият път, иначе сами ще ги оставя да се борят с вълците, а там където определено сами няма да могат да се справят ще им помогна. Разбира се, няма да съм сам и жена ми ще ми помогне . Иначе няма да бъде болно амбициозен баща, понеже вече съм го изтърпял, *ужсТ* xD. И равномерно(балансирано) глезене
    И за тебе коментар, да не ми се сърдиш Коментирам, че съм съгласна с изказването ти :Д най-вече последните две изречения

.
    Последно редактирано от SHPAIdURmeN : 01-03-2014 на 20:51
    *GET TO KNOW*
    THE UNKNOWN

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Анатема вече. Поредната чела-недочела с мнение.

Абсолютно подкрепям детското насилие, при това под всяка възможна форма, това казах и на предната страница. Бийте децата без свян и повод! То е за здраве и каляване!
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

Цитирай Първоначално написано от Violenza Виж мнението

Абсолютно подкрепям детското насилие, при това под всяка възможна форма, това казах и на предната страница. Бийте децата без свян и повод! То е за здраве и каляване!
    Точно така да живее ЗДРАВИЯТ ЧЕРВЕН ЮМРУК НА КОМУНИЗМА #БЕЗСМЪРТНИсме !!!!
    *GET TO KNOW*
    THE UNKNOWN

А така, мечтите ми като един напълно удоволетворен и развит седем годишен хлапак бяха да имам малка човешка-кукла, която да малтретирам, но и да се грижа за нея!
    И с децата така!
    Явно това е било показно за фетишите ми днес, обърнете се към терапевт! Психологията е важна наука, правя призив за всеки, неосъзнат хюмън бийнг, просто намерете себе си, в кътчето неотъпкан морал и възгледи, които не са напоени от телевизията, политиката, чалгата, и картофите! Да, специално картофите!
    Домати също тхо.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си