- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Родителска амбиция
Мери, новата ти същност ми харесва![]()
Checksum
Не съм казвала че външният вид няма значение . За съжалание точно заради майка ми в момента съм болестно суетна . За мен ад изглеждам зле е равно на това да съм смъртно болна . Ужасно мнго държа на външният си вид и ми е фикс идея да изглеждам добре . Самокритична съм дори когато имам гънка на дрехата да речем . И жестоко критикувам хората които не полагат грижи за себе си .
Относно другото какво знач ако не е богаташ ще е безделник далеч не всички хора от средната класа за безделници . Дете съм на богати родилите и съм свикнала на лукс но това не значи че си търся богат прител да ме издържа . Не ме интересува дали е милионер или човек от среднат класа не гледам на тези неща от високо за да не падна .
Казваш, че не си казала, че външният вид няма значение за теб, като в същото време говориш за това, че си болестно суетна и в тона на темата оставам с впечатлението, че Да в момента важно е да изглеждаш добре, но това по-скоро е станало така заради майка ти, а не заради самата теб. Заради това аз поне оставам с впечатлението, че за теб външният вид е маловажен.
Относно другото, не съм казал богаташ, а финансово осигурен мъж и не съм казал безделник от средната класа, а безделник. Няма как да знам какво значи за теб богаташ и какво значи човек от средната класа, но ми би било интересно да разбера.
Казваш, че не си търсиш приятел да те издържа, но не си търсиш и приятел, койти ти би издържала, т.е. такъв, който предполагам за теб, не е нито от средната класа, нито богаташ. В това не виждам нищо лошо.
Последно редактирано от Checksum : 01-04-2014 на 07:06
Точно.
Все смятам, че интелигентният читател на поста ми ще го разбере по тоя начин...
Аз пиша, че често се чувствам глупава в компания на определени хора, ама пак излизам надута, бе. Хах.
А Дрейд дори не спори за същността на казаното, а за начина, по който се поднася, което те прави... ами, лицемер.
Също така... хайде да не говорим за работодатели и представяне, щото точно за такова ни "програмират" в университета. Не си единственият в добра среда.
Моята представа за скромност е много по-различна от вашата и в този ред на мисли съм доста по-скромна отколкото изглеждам. Няма да се хабя да обяснявам защо, но това, че не си държа езика зад зъбите не значи, че не съм скромна. Което значи, че уменията ти да преценяш хората... не са особено добри. Примерно.
Което пак няма да се хабя да доказвам.
Както и да е. Повече няма какво да кажа.
Последно редактирано от PinkPan7her : 01-06-2014 на 09:47
Че то да си държиш езика зад зъбите е едно от най-ценните неща, ама много малко жени могат да го направят.
Разлика между това да си траеш от страх да не станеш за резил и това да осъзнаваш кога изобщо има смисъл да говориш има доволно.
За момент си помислих, че е вдигнала левъл Пантерката и затова не отговаря в темата, ама тя реши да ме разочарова. Т_Т
Checksum
Не не си разбрал правилно . Майка ми само е допринесла още повече за тази суета . За мен самата външноста е важна както и за всяко нормално момиче .
Когато човек има знания в дадена област или постижения . Когато човек се гордее с това което е защо пък да не се похвали . Скромността е хубаво качество стига да не става прекалена и да подтиска човек да доказва какво може .
Страшно тъжно е млади и кадърни хора да не си признават какво могат само защото някой им е набил в главата че трябва да са скромни . На мен хората които само скромничат и не показват какъв капацитет имат са ми ужасно лицемерни .
Да. Нашите искат да стана "бизнесмен"...И това и уча...Уж щях да уча каквото искам, но ето, че не е точно така. Те са сигурни, че аз и костюма ще се разберем, ама аз не го виждам все още това![]()
Относно скромността. Трябва човек да знае за какво да е скромен и за какво да не е скромен.
Не трябва да си скромен относно някакви общи понятия пред непознати относно: умен, кадърен, добър, готин и т.н. Най-малкото нямам как да го проверят. Не е ясно какво значи да си умен, поне на мен не ми е. Или добър.
Трябва да си скромен, когато говориш за нещо конкретно или за някаква конкретно свършена работа, тъй като, ако не си със сигурност най-добрия, 100% може някой да те хване на тясно. И хване ли те, 100% ще изглеждаш смешно и нелепо. Трябва да си достатъчно умен, за да прецениш в каква среда се намираш точно в момента и да си сигурен, че няма по от теб. Лично аз, за свършена работа не скромнича едва след като са минали няколко месеца, откакто е завършена.
Много си е ясно даже, че седне ли някой да се хвали със завиден умствен капацитет, може би той ще да е нещото, което най-сериозно му липсва. То това е като онази приказка за властта - наложи ли ти се да обясняваш, че имаш, най-вероятно нямаш.
Че то за да си сигурен в това, трябва максимум да си седнал пред 2ра А група на детска градина Малина да се обясняваш...
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
Относно скромността... Ако човек, с когото се запознавам, ми заяви "Аз съм (много) интелигентен" и не го казва хумористично, директно ще го игнорирам, защото или е твърде самонадеян, или уменията му да общува са под нулата.
Но постът на пантерата не звучеше по такъв начин, друг е въпросът, че едни и същи хора използват всяка втора тема, за да водят вечните си спорове, хващайки се за малоумни неща.
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."