- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Протеини - вредни ли са?
Колко часа се преработва храната?
Според зависи от храната и комбинацията,стига до 8-10 часа някъде.. Но това не е от никакво значение.
redbul2 Т'ва че гейнърите са най-безвредни е най-голямата глупост. За пример на фирмата Mutant гейнъра- Mutant Mass- преди време беше намерена съставка която влияе на потентността. Хората с проблеми от гейнъри са много повече от хората с проблеми от протеини.
Спести си гейнъри и просто се научи да ядеш.
Въглехидратите и протеина няма как да влияят на потентността. Дори могат да я засилят леко. А за другите съставки препоръчах категорично на момчето да взема протеин или гейнър без никакви други съставки.
Тъй че това което си писал е напълно излишно.
К'во било ? Въглехидратите и протеините влияят на потентността ? А сигурно от мазнините получаваш косопад и ти се смалява пишката.Хайде стига глупости.
Просто гейнърите са безмислено скъпи, тъй като за източник на въглехидрати ползват декстроза/фруктоза/малтодекстрин, които са по 2-3 лева килото. Резултата е омазняване и излишен разход..
Просто го дадох за пример как един привидно добър гейнър се оказва помия.
Чакам статистиката за хората с проблеми от геIнъри и протеIни на прах, за да видим кои са повече![]()
Ако не се заяде някой, не може да бъде... Т'ва е лично мое мнение изградено от оплакванията на познати. Не е подкрепено от изследване или нещо подобно. Просто мнение. Може ли да спрем да го обсъждаме това?
От хранителните добавки ти омекват мускулите, смалява ти се пишката и ти пада косата.....
Нищо им няма, суроватъчният протейн се извлича от СУРОВАТКА. Друг въпрос е дали има смисъл да го пиеш.....
Бърз въпрос - с колко милилитра течност да разреждам протеин - 250 или 450? Една лъжичка пише на опаковката но супена или чаена? Извинете за тъпите въпроси, но ми е тъмна индия.
В моята има една огромна чашкаМерси за отговора инак.
![]()
Убедена съм, просто ми се струва някаква нереално голяма тая лъжичка вътре. Треньорът ми ми каза да сипвам по една лъжица с връхче и 250 мл течност. Днес ще питам за уточнения.
не тролвам брат...не го казвам напразно за да тролвам...
Абсолютно информиран съм и що годе си знам.
Може би за нилдърите протеина е просто храна..е да ама не..Това е просто оправдание, не е далеч от мисълта, че нещо подпомагащо мускулния разстеж определено не е полезно. Има ограниченн количество белтъци, които могат да се усвоят от сърцето, за това вреди и засилва риска от рак.Също бъбреците не могат да усвоят голямо количество протеини в течността...и може би вредата от протеините, които определно "не са вредни" няма да се появи днес или утре, може би ще се появи след година, две и човек сам ще забележи...но и аз знам кво съм се навил да се обяснявам като некъв глупак, който иска да си взима...![]()
Как един белтък може да бъде усвоен от сърцето, моля те обясни? И т'ва което не ти трябва просто го изпикаваш или из**раш, в к'ви филми се вкарваш? А и бъбреците не случайно са част от отделителната система, работят за отделянето не усвояването на в-вата... И протеина е течен, за да може по-бързо да навлезе в системата ти, а не за да ти товари бъбреците?!