- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Протеини - вредни ли са?
При глюкоза от 6 лева и захар от 1,65 е безумие да давам такива пари за захар (основното на гейнъра).
Останалото разбира се се пише за маркетинг,че иначе кой ще излъже ,не може за 30 лева да си направи гейнър от суроватъчен протеин и глюкоза,ами ще си купува за 100 лева някакъв скъп гейнър..
Глюкозата е въглехидрата с възможно най-високия гликемичен индекс, свръхбърз въглехидрат. Неподходящ за вземане освен веднага след тренировката. Гейнърите с поне средно качество съдържат смес от бързи и бавни въглехидрати с продължително усвояване от организма. Ти можеш сам да си сглобиш от части телевизор,но си купуваш готов и скъп,нали?
А то няма храни богати на комплексни въглехидрати,че ще ги купуваш на прах.
Колко часа се преработва храната?
Според зависи от храната и комбинацията,стига до 8-10 часа някъде.. Но това не е от никакво значение.
redbul2 Т'ва че гейнърите са най-безвредни е най-голямата глупост. За пример на фирмата Mutant гейнъра- Mutant Mass- преди време беше намерена съставка която влияе на потентността. Хората с проблеми от гейнъри са много повече от хората с проблеми от протеини.
Спести си гейнъри и просто се научи да ядеш.
Тъй че това което си писал е напълно излишно.
Въглехидратите и протеина няма как да влияят на потентността. Дори могат да я засилят леко. А за другите съставки препоръчах категорично на момчето да взема протеин или гейнър без никакви други съставки.
К'во било ? Въглехидратите и протеините влияят на потентността ? А сигурно от мазнините получаваш косопад и ти се смалява пишката.Хайде стига глупости.
Просто гейнърите са безмислено скъпи, тъй като за източник на въглехидрати ползват декстроза/фруктоза/малтодекстрин, които са по 2-3 лева килото. Резултата е омазняване и излишен разход..
Просто го дадох за пример как един привидно добър гейнър се оказва помия.
Чакам статистиката за хората с проблеми от геIнъри и протеIни на прах, за да видим кои са повече![]()
Ако не се заяде някой, не може да бъде... Т'ва е лично мое мнение изградено от оплакванията на познати. Не е подкрепено от изследване или нещо подобно. Просто мнение. Може ли да спрем да го обсъждаме това?
От хранителните добавки ти омекват мускулите, смалява ти се пишката и ти пада косата.....
Нищо им няма, суроватъчният протейн се извлича от СУРОВАТКА. Друг въпрос е дали има смисъл да го пиеш.....
Бърз въпрос - с колко милилитра течност да разреждам протеин - 250 или 450? Една лъжичка пише на опаковката но супена или чаена? Извинете за тъпите въпроси, но ми е тъмна индия.
В моята има една огромна чашкаМерси за отговора инак.
![]()
Убедена съм, просто ми се струва някаква нереално голяма тая лъжичка вътре. Треньорът ми ми каза да сипвам по една лъжица с връхче и 250 мл течност. Днес ще питам за уточнения.
Как един белтък може да бъде усвоен от сърцето, моля те обясни? И т'ва което не ти трябва просто го изпикаваш или из**раш, в к'ви филми се вкарваш? А и бъбреците не случайно са част от отделителната система, работят за отделянето не усвояването на в-вата... И протеина е течен, за да може по-бързо да навлезе в системата ти, а не за да ти товари бъбреците?!