- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Не мога без нея ...
Аз съм съгласна с мнението на xXxPETYAxXx като цяло.
Логично е било да ѝ обясниш какъв си и що си, след като сте били близки. И аз бих се притеснила, ако отида в нечия къща и ме посрещнат коренно различни привички, да не говорим за религия.
Така или иначе, станалото - станало. Спри да я търсиш и да се занимаваш с нея и за следващия път просто обясни на момичето ситуацията, в която си.
За това съм съгласна, ама мога ли да съдя човека, като виждам предразсъдъците около мен?
И аз да бях, и аз нямаше да си призная без бой.
Малко офтопик - на едно парти един турчин си беше харесал моя приятелка. По-светъл от мен, рус и синеок, роден в Турция, ама живеещ в Германия от години. Толкова мюсюлманин, колкото аз съм християнка - тоест по документи само. Кусурът му беше, че е нисък, не че е турчин :д
Сега... за разни съмнителни обекти с гнусни мустаци не говорим![]()
Т'ва са много, много стари предразсъдъци. С мустаците имам предвид. Имам мега много колеги турци и тря'а да кажа, че са много възпитани момчета до един. Ня'а шанс да се държи грубо или да те отмине. И като цяло повечето са много отдадени на връзките си.
Че кой го съди? Ние просто казахме, че подобна реакция не е непредвидима, а напротив. И по тази логика(на мнозинството писали) какво - дори да се съберат, пък чак след това тя да разбере, че не знае всичко - не би трябвало да има проблем, така ли?
Иначе, голяма част от турците, които аз познавам са много красиви и поддържани момчета(и момичетата де). Знам и, че ако имат приятелки са доста по-сериозни и се грижат добре за момичетата си, но просто, като знам, че е такъв не бих се занимавала.
Един познат веднъж беше се забил с едно момиче в една дискотека, обаче мацката му казала, че се казва...да речем Иванка(българско име). След време я чакаме да се запознаем с нея компанията, тя идва и се оказва, че я познавам и никаква Иванка не е, а е с турско име. Ей, това момче побесня в него момент, после обаче момчетата го успокояваха, че не било голяма работа, а иначе момичето си е доста красиво. Та мина му на следващия ден и пак се виждаха за кратък период, така че, може и момичето от темата да омекне, знам ли. Зависи колко е важно за нея и какво по-точно търси.
Виж, може проблема да не е в теб и в това как си й сервирал цялата история. Въпреки че според мен наистина е било шокиращо за нея да влезе и да разбере, че си турчин, да види майка ти със забрадка...
Помисли и друго - може тя просто да мрази турците или мюсюлманите (ако прави разлика между 2те). Просто да не си го знаел. Все пак 500 години си казват думата...![]()
А дали техните не са крайни националисти и да й забраняват да се вижда с теб?
Последно редактирано от Vivitu483 : 01-02-2014 на 17:28 Причина: правописни грешки ;дд
Според мен има защо да критикуваме мацката. Вярно, че не биваше да премълчава тези неща, но ако тя държи истински на него не мисля, че това е нещо което би я отказало от него.
момче, кво им се обясняваш на тия? да не мислиш, че ще им влезе нещо в главата? Мохамед Али дали се е отчитал и ревал на всеки за нещата от живота? не естествено. виждам че си му фен, така че не му засрамвай името. А псевдо-националистчетата ги пращай да протестират срещу дпс.
WE ARE NOT ANGELS!
От една страна е трябвало да я предупредиш. Аз на нейно място сигурно ще се шашна, ама едва ли ще си променя толкова драстично държанието към теб.
Имах един приятел, 8 години голямо приятелство, а аз късно разбрах, че не се казва, както се казва и както се е запознал с мен. И тва ме шокира първоначално. Просто не си обяснявах защо не ми е казал, но това не попречи на приятелството ни. Други неща попречиха и то нямаше нищо общо с това ква му е религията, обрязан ли е, къв е.
Иначе... не мога да си представя каква злоба и омраза цари в семейството й по този въпрос, щото едва ли мнението й е базирано на лични преживявания. Щом не те приема такъв, какъвто си, не те заслужава. Не заслужава даже приятелството ти.
А вие, турците сте различни и зависи от средата ви, доколкото знам. Не всички са супер религиозни, дори има и такива, които си хапват свинско и не спазват някои остарели традиции. Сигурно е гадно едната религия да отблъсква някои хора от теб, за това ти съчувствам. Просто мисля, че нямаме много реална преценка за традициите ви, за това и много момичета, включително и аз (колкото и да съм толерантна и да имам много приятели турци), не знам дали бих се "престрашила" да имам връзка с турчин. На много от момичетата ни се насажда, че заробвате жените, така да го кажем. Много от родителите ни от това се страхуват. Да не сме робини и да не участваме в харем.
Бих казала, че не сме запознати кое е остаряла и умряла традиция и кое се спазва стриктно и безотказно.
Първоначално написано от antifashionshit