.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 36 от общо 36
    Супер фен Аватара на shmatarok
    Аз съм съгласна с мнението на xXxPETYAxXx като цяло.
    Логично е било да ѝ обясниш какъв си и що си, след като сте били близки. И аз бих се притеснила, ако отида в нечия къща и ме посрещнат коренно различни привички, да не говорим за религия.

Така или иначе, станалото - станало. Спри да я търсиш и да се занимаваш с нея и за следващия път просто обясни на момичето ситуацията, в която си.

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от xXxPETYAxXx Виж мнението
    Дори като изключим предразсъдъците относно нациалността, самия факт, че разбираш за нещо толкова важно толкова късно е достатъчно отблъскващ.
    За това съм съгласна, ама мога ли да съдя човека, като виждам предразсъдъците около мен?
    И аз да бях, и аз нямаше да си призная без бой.

Малко офтопик - на едно парти един турчин си беше харесал моя приятелка. По-светъл от мен, рус и синеок, роден в Турция, ама живеещ в Германия от години. Толкова мюсюлманин, колкото аз съм християнка - тоест по документи само. Кусурът му беше, че е нисък, не че е турчин :д
    Сега... за разни съмнителни обекти с гнусни мустаци не говорим

Мега фен Аватара на babity
    Т'ва са много, много стари предразсъдъци. С мустаците имам предвид. Имам мега много колеги турци и тря'а да кажа, че са много възпитани момчета до един. Ня'а шанс да се държи грубо или да те отмине. И като цяло повечето са много отдадени на връзките си.

Мега фен Аватара на xXxPETYAxXx
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    За това съм съгласна, ама мога ли да съдя човека, като виждам предразсъдъците около мен?
    И аз да бях, и аз нямаше да си призная без бой.
    Че кой го съди? Ние просто казахме, че подобна реакция не е непредвидима, а напротив. И по тази логика(на мнозинството писали) какво - дори да се съберат, пък чак след това тя да разбере, че не знае всичко - не би трябвало да има проблем, така ли?

Иначе, голяма част от турците, които аз познавам са много красиви и поддържани момчета(и момичетата де). Знам и, че ако имат приятелки са доста по-сериозни и се грижат добре за момичетата си, но просто, като знам, че е такъв не бих се занимавала.

Един познат веднъж беше се забил с едно момиче в една дискотека, обаче мацката му казала, че се казва...да речем Иванка(българско име). След време я чакаме да се запознаем с нея компанията, тя идва и се оказва, че я познавам и никаква Иванка не е, а е с турско име. Ей, това момче побесня в него момент, после обаче момчетата го успокояваха, че не било голяма работа, а иначе момичето си е доста красиво. Та мина му на следващия ден и пак се виждаха за кратък период, така че, може и момичето от темата да омекне, знам ли. Зависи колко е важно за нея и какво по-точно търси.

Супер фен Аватара на Tsukuda_Hiroshi
    Цитирай Първоначално написано от cassiusclay98 Виж мнението
    Добре прави сте, че съм бил некоректен както ви казах притеснявах се от този момент в който тя ще разбере заради такива реакции. Да спазваме религията си но не сме някакво строго консервативно семейство все пак живеем в България. Щом до сега не е имало проблем с приятелството ни и по нататък нямаше да има. Нито щях да я карам да прави нещо на сила изобщо даже не ми е минавало през ума да и говоря за религия или нещо подобно, не съм сектант. По думите, които тя ми казваче обаче имам чувството, че ме презира точно заради националноста и религията. Не знам дали ще ме разберете това чувство е различно не е като да се е отдръпнала или да се страхува, тя направо ме мрази и презира .. а аз не мога да се откажа от нея.
    Виж, може проблема да не е в теб и в това как си й сервирал цялата история. Въпреки че според мен наистина е било шокиращо за нея да влезе и да разбере, че си турчин, да види майка ти със забрадка...
    Помисли и друго - може тя просто да мрази турците или мюсюлманите (ако прави разлика между 2те). Просто да не си го знаел. Все пак 500 години си казват думата...

Голям фен Аватара на Vivitu483
    А дали техните не са крайни националисти и да й забраняват да се вижда с теб?
    Последно редактирано от Vivitu483 : 01-02-2014 на 17:28 Причина: правописни грешки ;дд

Добре е направила! Жалко,че повечето българки не са така...

Голям фен Аватара на sramejlivkaa
    Според мен има защо да критикуваме мацката. Вярно, че не биваше да премълчава тези неща, но ако тя държи истински на него не мисля, че това е нещо което би я отказало от него.

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от xXxPETYAxXx Виж мнението
    Че кой го съди?

но просто, като знам, че е такъв не бих се занимавала.
    Аха.

Голям фен Аватара на s0b1esk1
    Град
    Измерение София
    момче, кво им се обясняваш на тия? да не мислиш, че ще им влезе нещо в главата? Мохамед Али дали се е отчитал и ревал на всеки за нещата от живота? не естествено. виждам че си му фен, така че не му засрамвай името. А псевдо-националистчетата ги пращай да протестират срещу дпс.
    WE ARE NOT ANGELS!

Супер фен Аватара на djipsito
    От една страна е трябвало да я предупредиш. Аз на нейно място сигурно ще се шашна, ама едва ли ще си променя толкова драстично държанието към теб.

Имах един приятел, 8 години голямо приятелство, а аз късно разбрах, че не се казва, както се казва и както се е запознал с мен. И тва ме шокира първоначално. Просто не си обяснявах защо не ми е казал, но това не попречи на приятелството ни. Други неща попречиха и то нямаше нищо общо с това ква му е религията, обрязан ли е, къв е.

Иначе... не мога да си представя каква злоба и омраза цари в семейството й по този въпрос, щото едва ли мнението й е базирано на лични преживявания. Щом не те приема такъв, какъвто си, не те заслужава. Не заслужава даже приятелството ти.

А вие, турците сте различни и зависи от средата ви, доколкото знам. Не всички са супер религиозни, дори има и такива, които си хапват свинско и не спазват някои остарели традиции. Сигурно е гадно едната религия да отблъсква някои хора от теб, за това ти съчувствам. Просто мисля, че нямаме много реална преценка за традициите ви, за това и много момичета, включително и аз (колкото и да съм толерантна и да имам много приятели турци), не знам дали бих се "престрашила" да имам връзка с турчин. На много от момичетата ни се насажда, че заробвате жените, така да го кажем. Много от родителите ни от това се страхуват. Да не сме робини и да не участваме в харем.

Бих казала, че не сме запознати кое е остаряла и умряла традиция и кое се спазва стриктно и безотказно.
    Цитирай Първоначално написано от antifashionshit
    всеки може да придаде какъвто смисъл желае на живота си, за да направи по-поносимо това, че колкото повече мислиш, толкова по-малко смисъл и посока намираш.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си