От една страна е трябвало да я предупредиш. Аз на нейно място сигурно ще се шашна, ама едва ли ще си променя толкова драстично държанието към теб.

Имах един приятел, 8 години голямо приятелство, а аз късно разбрах, че не се казва, както се казва и както се е запознал с мен. И тва ме шокира първоначално. Просто не си обяснявах защо не ми е казал, но това не попречи на приятелството ни. Други неща попречиха и то нямаше нищо общо с това ква му е религията, обрязан ли е, къв е.

Иначе... не мога да си представя каква злоба и омраза цари в семейството й по този въпрос, щото едва ли мнението й е базирано на лични преживявания. Щом не те приема такъв, какъвто си, не те заслужава. Не заслужава даже приятелството ти.

А вие, турците сте различни и зависи от средата ви, доколкото знам. Не всички са супер религиозни, дори има и такива, които си хапват свинско и не спазват някои остарели традиции. Сигурно е гадно едната религия да отблъсква някои хора от теб, за това ти съчувствам. Просто мисля, че нямаме много реална преценка за традициите ви, за това и много момичета, включително и аз (колкото и да съм толерантна и да имам много приятели турци), не знам дали бих се "престрашила" да имам връзка с турчин. На много от момичетата ни се насажда, че заробвате жените, така да го кажем. Много от родителите ни от това се страхуват. Да не сме робини и да не участваме в харем.

Бих казала, че не сме запознати кое е остаряла и умряла традиция и кое се спазва стриктно и безотказно.