- Форум
- По малко от всичко
- Пълнолетник
- Колко пари трябва да имате, за да си купите кола за 50-60к?
е?
Имам в предвид с колко пари трябва да разполагате, за да си купите кола за толкова пари с чиста съвест?
Имам предвид, например - "трябва да разполагам с поне 300к, за да дам 50-60к за кола"
Съмнявам се, че ако някой има 50-60к ще ги даде за кола?
Последно редактирано от Checksum : 01-11-2014 на 10:22
Ще я купя на лизинг с около 10-15 хиляди първоначална вноска.
Je7 е дал много точен отговор. Аз имам възможност да карам доста по-скъпа кола от притежаваната, или поне да имам само една. Но съм уплашен до смърт от мисълта, че ще съм дал повече пари, само за да губя време (което е пари), за да я карам на контролни прегледи, да плащам безумно каско, да чакам пътна помощ всеки път, когато бордовият компютър реши. А качеството на новите автомобили е друга голяма тема.
Зависи от човека. Материално осигурен съм изцяло и държа да имам класен автомобил. Така че , защо не ?
Както вече казах, защото това вече не гарантира по-малко проблеми или по-надеждно придвижване, напротив. Ще губиш много време за сервиз, дори да го губи шофьорът ти, колата няма да е достъпна. И после пак има да си чакаш в средата на нищото със свален минус на акумулатора, за да ти се изчисти някоя грешка от компютъра. Срещнах един такъв Лексус наскоро. Колата наистина трябва да е надеждна и сигурна, голяма и тежка, защото може да ти спаси живота при катастрофа, но няма смисъл от изхвърляния.
Преди време карах Джета 2, 1.6 Пирбург. Изостави ме веднъж, оказа се, че била с много антична бобина от Лада. Минавала е откъде ли не, товарена е с поне 1 тон. Накрая катастрофирах челно с близо 100 км/ч сумарна скорост на колите, роговете обраха целия удар, без никаква деформация на купето. Нямах и драскотина. Едната полуоска се счупи, но въпреки това се движеше с натегнат волан в другата посока.
Мой близък загина в кола с въздушна възглавница, просто защото същата реши да не се отвори.
П. С. http://automedia.investor.bg/a/0-nac...a-na-golf-gti/
Последно редактирано от ZloboMiR : 01-28-2014 на 04:35