- Форум
- По малко от всичко
- Пълнолетник
- За или против сватбата?
Каката не е надула сама корема.
И не е унизително. По-унизително е да се правиш на обидена, че ти предлага постфактум, вместо да приемеш, че щом изобщо ти е предложил, значи го е грижа за теб и детето. Мъжете са егоисти. Не си мисли, че ако не ги е грижа, биха се нагърбили с брак.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Така поставено... мда, хич не би ми харесал и тоя вариант. Като цяло мисля, че Лейди Ди е права, но тъй като познавам хора, които са се навили на тая стъпка, а очевидно не са били готови, бая ще трябва да ме убеди, че наистина го иска. Малко его бууст така, че и аз съм важна, не само бъдещото отроче.
Ти си майката на бъдещото отроче, естествено, че си важна. И самият факт, че се е навил на тази стъпка (както казах) би означавало, че му дреме, че иска да ти даде сигурност и бъдеще. Друг е въпросът дали ти виждаш тези неща с него.
За мен по-унизително би било да приеме, че ще го гледаме разделени, без дори да бъде обсъдена възможността за брак. Аз да не съм инкубатор на наследника му?
Много весела тема, аз в ролята си на бъдещ младоженец се изказвам в полза на брака, защото за мен това е начина да покажеш на партньора си и своите сериозни намерения спрямо този човек, защото при съвместното съжителство си има една несигурност. Сватбата е друг въпрос - всеки си я прави както иска.
А да, жена ми ме хареса и придърпа докато си бях скъсаняче, а и нямаше как да предвиди, че ще стана виден хилярдер, то това е и ебаси притеснението, че някоя ще ви вземе парите. Много по-лесно е да не сключите брак, а тя да ви роди дете и тогава да ви изпие кръвчицата и паричките.
Тук няма две мнения. Тотално съгласна съм.
Ама не ми е присърце идеята булката в седмия месец да го играе девствена, пък младоженецът да се преструва на щастлив. Присъствала съм на сватба, каката беше в напреднала бременност... Ми, не бих си го причинила.
Олекна ми да го прочета![]()
Последно редактирано от kalpazanka : 02-05-2014 на 09:48
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Не че искам да ти играя контра, но знаем колко са ни различни мненията по въпроса с брака.
Булка в седмия месец никога не го играе девствена, а ако младоженецът се преструва на щастлив, значи мама и тати са виновни за сватбата и решението не е негово. Трябва да си унизена, че изобщо си си отворила краката пред такъв човек.
Никой не те кара да вдигаш сватба, докато си в напреднала бременност. Ако искате брак - подпишете се. Направете сватбата след раждането, когато си върнеш фигурата и самочувствието.
Твърде крайна си. Неприемливо крайна за мен, но не искам да обобщавам.
Брак-за. Въпреки, че смятам, че бракът не е критерии за здравината на една връзка.
Що се отнася до сватбата не съм съвсем сигурна. Радва ме когато чуя, че някой е имал страхотна сватба и без наличието на мазни чалги и селски истории. За сватбите в тесен семеен кръг съм.![]()
Сватбата е просто един празник на това, че двама хора се обичат много и всичко зависи от тях. Не мога да разбера защо има такова негативно отношение спрямо самото празнуване - никой не е задължил никой да има чалгии или глупости, освен ако той самия не го иска естествено.
Процедурата всъщност е много проста. Веднага след раждането, бащата подписва декларация, че припознава детето. Заверява я нотариално и я дава в болницата, от където по служебен път си пращат данните в общината, за да се даде ЕГН на новороденото и да се издаде акта за раждане.
edit: Забравих да кажа, че това е случаят, когато майката не е била омъжена никога преди това или от развода ѝ с друг мъж са изтекли 300 дни. В противен случай, детето се записва на името на бившия ѝ съпруг и биологичният баща трябва да води дело за бащинство.
Последно редактирано от LadyDi : 02-05-2014 на 11:57
Еми, на мен и двете ми се виждат унизителни, а второто - откровено абсурдно.
Защо да е унизително?
Не мога да ви разбера идеята за унизяване...
Какво пък му е унизителното на признаването на дете?
едит: Лейди ме е изпреварила с въпроса.
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
Този, дето е правил детето, да ходи да подписва декларации, да ги заверява, пък не знам си какво... Мне, не ми харесва.
А в родата имахме един случай, в който майката нарочно писа в акта за раждане на детето "баща: неизвестен", за да получава помощи и когато срокът, в който можеше да ги получава, изтече, изведнъж бащата се появи и призна детето. Смени му се фамилията съответно. Е, такива цигански номера... не, мерси.
Че тя процедурата и в двата случая е еднаква, да не говорим, че и майката подписва декларации, защото има срок, в който може да реши името й да не бъде вписано в акта на детето.
А останалите номера са си съвсем друга бира, която няма нищо общо.
Няма нищо унизително да подпишеш декларация и да я завериш нотариално, все пак ти заявяваш официално, че си го правил това дете и си негов баща, държавата няма как да знае, че ти си го правил все пак.
Що? Щото съм на мнение, че нещо или се прави както трябва, или не се прави изобщо?
И да си лишавам детето от дрешки и пособия, за да спестявам за рокля, оркестър и ресторант? Абсурд!
ПиУе, като не ще брак, поне да не ми слага прът в колелото, признавайки детето /щото примерно аз пък може да искам сватба и да търся подходящия, или да искам да емигрирам с детето, а той да не подпише декларацията. Ей такива ми ти битовизми/
Последно редактирано от kalpazanka : 02-05-2014 на 14:03
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Аз също бих искала да имам дете след сватбата, и то бих искала да сме известно време женени само двамата и да се радваме един на друг. Това в идеалните ми представи.Ако се случи да забременея преди сватбата, което за мен също е леко унизително, не се сърдете и не мога да обясня защо, ако се случи все пак, вероятно бихме изчакали да си върна формата - тоест аз бих искала.
Този ден би трябвало да е лек, романтичен, да става въпрос за любовта ни .... не да не мога да се помръдна на стола докато някой размахва варена кокошка над главата ми. Може би съм леко егоистична, но не искам никакъв помен от бебета на сватбения ми ден. Разбира се, че искам да съм майка, но когато съм готова за това.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Е аз говоря за случая, в който и двамата си искат детето и си живеят на семейни начала по взаимно съгласие. Сега, ако става дума за "не искане" на детето от едната страна, процедурата би изглеждала по съвсем друг начин. Но изначално екзистенциални за връзката въпроси като за/против брака би следвало да са изгладени на много по-ранен етап.
Не засягам въпроса с искане/неискане на бебе, а припознаването и сватбата.![]()
Едно е да го правиш както трябва, друго е процедурата да бъде унизителна.
Какво означава "да лишавам"? Човек се простира според чергата си. И според приоритетите си.
Пиуе, дете се прави от двама. Или си правите уговорката в началото, че това дете е само твое и си го гледаш сама както можеш. Или приемаш помощта на бащата. Но да казваш, че като припознае собственото си дете, ти слага "прът в колелото" е мега-егоистично.