- Форум
- По малко от всичко
- Пълнолетник
- За или против сватбата?
Ама ти вярно ли си набор 92? господин и госпожа Иванови, може, ама Иван Иванов...
Виж сега, то и ние не сме ви роби, ама правим неща за вас, нали? Не става въпрос за собственост, а за традиция и за това да си личи от километър, че сте семейство, а не просто двама човека, временно живеещи под един покрив...
Чувала съм го.
С фамилията ще си преценя като му стане времето, в момента още не съм решила. Но да ми се сърди някой, че нямало да взема неговата фамилия.... не.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
и аз съм го чувала... по американските филми
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Против. Ако двама души се обичат, могат да живеят заедно като семейство, без да са "вързани" с подписи и глупости. И като си омръзнат (защото това става в 99% от случаите), се разделят без съдилища и разправии.
Честно казано точно тогава стават съдилищата и разправиите, защото те за времето, което са били заедно, са инвестирали финансово в тая връзка, което после не е уредено по никакъв начин и могат да се скарат като цигани. Например живеем заедно в неговия апартамент, аз купувам печка, пералня и т.н., за да не живеем само на негови разноски, после той ме изхвърля. А ако имаме дете става още по-голямо мазало.
Освен това има мъже, които ако не са задължени по закон, няма да дадат и стотинка за детето си. Когато хората се разделят, понякога те толкова искат да наранят другия, че правят грозни неща - мъжът изхвърля жената без пари, жената не му дава да вижда детето ... всичко е възможно.
Не се опитвам да те убедя да се зажениш, просто казвам гледна точка и наблюдения.![]()
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
А аз трябва ли да го раздавам обидена, че освен фамилията си, той друго не може да ми предложи?
В апартамента на техните
JoLLiE92, то пък по закон едни кинти, едно чудо... 80 лева на месец
Аз преди време като написах, че и една кутия блажна боя няма да купя за у тях, ако нещата не са законово уредени, заподскачахте срещу мене... Ама дойдохте на мяра![]()
Последно редактирано от kalpazanka : 02-10-2014 на 08:27
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Те ако се разбираха, нямаше да се развеждат. Делото за развод не струва чак толкова много. По взаимно съгласие мисля, че е 300лв минимумът, тоест по 150 на човек. Повярвай, дори за година съвместен живот ще инвестираш повече от 150лв.
Калпазанке, аз съм съгласна, но пък и не бих могла да живея някъде без да направя нищичко.. аз обичам да купувам разни малки боклучета за вкъщи, обичам и да правя подаръци на човека до себе си. Аз не съм подскачала срещу теб, а съм точно на твоето мнение.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Минимумът не е в съда, а при съдия-изпълнител и е 180лв...това, че двама се разбират и общуват като нормални хора по никакъв начин не значи, че могат да са семейство...
Това е болест да съм влюбен в теб,
това е болест, вярвам на приятел.
Това е корист - целият живот,
това е грешка, но тя не се повтаря....
Маги, Инке - това е за вас.
/Може да ми викате по име - Наталия/Нати, по приятно е от ника ми.
Бях тръгнала да пиша роман, но няма да го направя.
Ще го карам по бързата процедура - ако смятам, че нямам бъдеще с този човек, изобщо няма да тръгвам да живея с него, а щом съм си помислила за брак, дори и деца, то тогава за себе си съм убедена, че щом едното го има, другото ще се появи като естествено продължение по някое време в бъдещето ни(зависи от обстоятелствата, но примерно ако е в близките 1-2 години, а аз съм студентка, няма да има деца, но до годеж, че и до брак бих стигнала, ако съм сметнала, че е правилно да постъпя така). Аз лично нямам желание детето ми да бъде извънбрачно - не ме интересува дали ще сме заедно или не по принцип (живот на "семейни начала"), но без брак -> няма деца.
Подчертавам, че това пак са си мои убеждения, някой да не тръгне да ме ръфа пак, че ми били "криви дефинициите". Мое си е мнението, не го налагам над вас.
*сън*
Оо, никой не е казал, че нямаш право да изразяваш мнението си или пък че го налагаш над някого. Опитах се да разбера логиката зад изказванията ти.
//трябва да се забрани да се използва следния "аргумент" - 'мое мнение е'. Проваля всякакви дискусии.
Зависи. Преди да сключа брак, искам да поживея с даденият човек известно време, за да знам какво харесва и какво не, и да знам как да реагирам в някоя по-завъртяна ситуация. Никакъв смисъл няма от брак, без да си знаете малко картите. Иначе за сватба съм 50:50.
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=220394
една велика тема
Боже,който си на небето,върни ни 2pac и си вземи Джъстин Бийбър!!!!
Брака винаги съм възприемала като зряла , грандиозна и отговорна стъпка , която е за големите , и ще предприема "като порасна"Да, ама пораснах достатъчно , че да живея на семейни начала от повече от 3 години , и има много хора на моята възраст които се женят , и въпреки това цялата идея ми е много абстрактна и съвсем я отхвърлям за себе си. Много ми е странна нагласата. Пак ще го мисля "като порасна".
Аз много се чудя за фамилията. Преди бях стигнала със себе си до консенсуса, ако се оженя преди да завърша, да взема неговата фамилия, а ако ли не - да си остана с моята. Вижда ми се, че ще е кофти за бизнеса, особено ако си бачкам сама, на единия ден да идват при д-р Х, а от понеделник при д-р У, та май ми е вариант т'ва с двойната фамилия. Макар, че моята е тоооолкова дълга, че отсега трудно се събирам в стандартните графи по документи, та камо ли ако е двойна.![]()
И аз имам няк'ви такива смесени чувства по темата и не го изключвам като вариант..
Но на тоя етап по-скоро неща и да помислям за такова нещо, след като тийн годините ми минаха в преживяване на тежките последици от комбинацията ши*ан брак + ши*аната безучастна държава и съд и т.н...както и да е
Дано има човек, който да промени нагласата ми, когато му дойде време.
Последно редактирано от Punisherrr : 02-23-2014 на 20:52
и накрая всичко опира до материалното жалко наистина
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Здравейте!Аз съм нова,казвам се Мария на 27 години съм.Изчетах дискусиите по темата няма да коментирам нищо конкретно,защото всеки един от вас е прав.Никой не може да каже, че моята истина е действителната истина.Само ще споделя с Иван сме заедно от първия ден на нашето запознанство.На 4-я месец заживяхме заедно,след година и малко от запознанството ни забременях,беше планувано,искахме го и двамата,вече 7 години сме заедно,детето и той са с една фамилия аз съм си с бащината.Документа за признаването на детето става точно за 10 минути при нотариус,никога не е било проблем че не нося фамилията му.Моите родители ми подариха апартамент,който моментално се превърна в наш,нищо че нямаме брак,парите които изкарваме винаги са били накуп независимо кой изкарва повече или по малко.Аз го наричам мой мъж и той мен негова жена,ние сме семейство,защото се обичаме,подкрепяме и уважаваме имаме общо дете, което осмисля живота и на двама ни.Не се чувствам унизена че имам дете без да имаме брак или че не нося фамилията му.Това няма да промени чувсвата нито отношението ни един към друг.Приятелите и родителите ни,хората около нас са свидетели на чувствата ни,радват се на разбирателството ни.Детето е плода на нашата любов.Бих слючила едиствено църковен брак някой ден,но за съжаление за сега това е невъзможно в България все още,закона е такъв.
А защо не би сключила граждански?
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Ами не бих защото сме го обсъждали и за двама ни гражданския брак не е никакъв приоритет по никакъв начин.Но ако той или аз някой ден по някаква причина си променим мнението ще го направим.Защото ако примерно той реши че иска сватба или просто да подпишем,аз ще се съглася щом за него това е важно,защо да не го направя,както и той би го направил за мен.Подписа нищо няма да промени,ако има любов и разбирателство нищо друго не е от такова голямо значение.Не мисля че подпис върху един лист ще допринесе за по добро хармонично съжителство.Обичайте се това е най важното ,правете това което ви прави щастливи,ако желаете сватба направете я,изтанцувйте най-дивите танци,изиграйте най-хубавите хора,направете много снимки,просто създайте хубави спомени.И бременна по време на сватбата или не все тая,това няма да промени радостта от самия факт че се жените/омъжвате или че носите живот в себе си.Всеки човек,всяко семейство има трудни периоди,важна е подкрепата и компромисите.Задължително е чувството за хумор.