- Форум
- По малко от всичко
- Пълнолетник
- За или против сватбата?
Имаш ли брак, можеш да си тръгнеш точно толкова лесно, колкото и без него. Единствената разлика е, че СЪС брак последствията при евентуален край са по-уредени. Иначе е въпрос на личен избор. Някои си представят сватба от малки и намират съжителство без брак за противоестествено, докато за други бракът е задушаващ свободата. Важното е просто да имате едно мнение с партньора, иначе няма "по-добро" решение на въпроса, всеки си преценява. Стига сте се опитвали да пробутвате мнението си.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
По-уредени ? За кой за жената може би ? Особено ако имате дете. Като се оженя със сигурност преди това ще подпишем брачен договор и няма да вземе нищо освен ако аз не искам да го вземе, защото прекалено много жени злоупотребяват с правата си.
Последно редактирано от draid : 05-31-2014 на 08:10
Като цяло по-уредени, щото иначе може да стане много грозно - "апартаментът е мой, изнасяй се", "хубаво, ама аз купих пералнята и си я взимам"... грозна работа.
Не знам къде ги виждате тия жени, около мен една камара хора се изпоразведоха, никой от тях нямаше предбрачен договор и частта с имотите беше най-малкият проблем. В единия случай апартаментите се приписаха на децата (което аз лично намирам за глупаво решение и много бих се възпротивила срещу подобна ситуация, ако нашите тръгнат да се развеждат), в другия случай мъжът даже беше пракалено щедър по мое мнение, но като цяло нещата се случиха мирно и тихо.
Нормалното е жилището да върви в комплект с децата... Който се грижи за тях да получи и жилището докато децата навършат пълнолетие. Един роднина се разведе и решението на съда беше точно такова. И, ако бащата иска децата и има условията, има равен шанс да се бори за тях, това са глупости..
Тук една местна бръмчалка я хванаха в крачка, а мъжа й има доста прилични финанси и тая му вика няма ли да ми оставиш джипа поне? Ами вземай го, има още 2 години лизинг, по 2000лв. на месец.
И такива ти работи. Мой роднина се разведе и жена му също искаше колата, същата история, докато чуе, че има още лизинг по колата и се отказа.
n00bs
http://www.teenproblem.net/teenid/skatew
I know God is higher than we are, but not higher than we are, get it? (:
who’s gonna stop the war when the same ones who start the war
are the ones who profiteer when they shoot a rocket there it fills up their pockets here
who’s gonna try and stop the diseases when the stockmarket value increases
on their patented medication the vatican’s miseducation turn this planet into patients
who is gonna lead us the right way when all our leaders gone a stray
how long we’re gonna wait for our bright day when it already feels too late...
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Смешна работа е. Никога няма да се оженя без договор, ако не иска да подписва да си гледа работата. Имате деца и след това при развод не стига, че въпреки по закон да имаш равно право да получиш децата, съда винаги ги дава на жената и понеже горката жена (в повечето случаи адски злата кучка дето ти идва да удушиш и да лежиш, защото злобата им се проявява след раздяла често) взема децата, и къщата и колата понеже много и трябва къщата за децата и колата за да ги вози горките до училище след като изгони мъжа на квартира го съди и за издръжка. Примери бол. И докато мъжете нямат равни права да получат децата, а в същото време жените пищят за еманципация нон стоп, аз на жена ми няма да позволя да вземе нищо което аз съм купил след евентуален развод.
^:ДДДДДДД
в моя идеален свят аз и мъжът ми ще имаме по една лична сметка за личните боклуци (разбирай обувки и козметика, в неговия случай техника и кола) и една обща, в която ще влагаме равни суми и която ще се ползва за домакински разходи:Д
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Е, ще видим колко ще е така някой ден.
А, нямало да вземе нещо, което ти си купил, м? А докато ти си вадил пари, за да го купиш, кой е гледал деца, примерно? Че нейният принос може да е intangible, ъъъ... нематериален, невидим, но не е по-малко важен от твоя.
Не очаквам от голям човек да видя такъв фундаментален пропуск в логиката.
Честно, познаваш ли такива примери или просто си говориш наизуст?
Ха, Лейди, това не го знаех!
Толкова много примери с познати които са страдали от от жени които стават тотални кучки след развода имам, че просто не ми се изреждат. Жена която уж е добричка като я вземеш, после се оказва същинско въплъщение на злобата. Включително такива които те предизвикват да ги удариш по брутален начин опитвайки се да наранят човек който в момента обичаш само и само за да могат да си изкарат ограничителна заповед и да те лишат от възможността да виждаш децата. Жени които след като вземат децата, постоянно ги настройват срещу баща им от малки. И повярвай аз съм доста разумен човек, който рядко прави пропуски. Ако аз се оженя, то ще бъде по начин който да минимизира всякакви такива възможни проблеми при развод. Това не значи, че няма да получи и жената неща които е заслужила, но в никакъв случай няма да я оставя да злоупотребява със закона който е меко казано глупав в момента.
Човече, утре може някой да те убия на пътя, защо излизаш? Може и върху къщата ти да падне самолет докато спиш, що спиш у вас? Що не живееш в някое подземие за най-сигурно?
Можело да се окаже кучка... Ми, може, няма гаранции, както няма гаранции и че предбрачния договор ще бъде спазен... Някак не си представям как сядаш да обмисляш развода преди да си се оженил...
Сватбата като цяло ми е малко излишен разход. Окей - нещата са по-уредени и така нататък, но да си купувам спокойствието, при това на цена, приличаща на телефонен номер... Ми не ми се хранят роднини до девето коляно, които никой от двамата не познава, ще извинявате. Много по-приемливо ми се струва само подпис в гражданското със кумовете и после вечеря със семействата и на двамата. Всичките тия пари за расторанти, църкви и тям подобни могат да отидат за общото жилище, кола и детето. Предбрачен договор не бих подписала. Защо да мисля за развода още преди да съм се оженила?
Чакай сега, ако ще си вадим само кирливите ризи, аз също знам за бащи, които в един момент им писва и си хващат дърмите на някъде без въобще да ги интересуват жена и деца. Познавам двама, които дори от Интерпол ги търсеха, защото бяха изтекли някакви разрешителни и без техния подпис децата не можеха да излизат в чужбина.
За това не се жениш за първия срещнат.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en