.
Резултати от 1 до 25 от общо 716

Threaded View

Супер фен Аватара на JDeel
    Цитирай Първоначално написано от LadyDi Виж мнението
    Бракът от време онó си е договор. Договор и обещание един пред друг и пред държавата, че двама души ще създадат семейство и ще отгледат деца.
    Бракът е традиция. И аз обичам мъжа си и бих го обичала и без брак, бих му родила децата и без брак, но усещането да нося фамилията му и на вратата ми да пише "семейство Едикоиси", вместо "Иван Иванов, Мария Георгиева и Иванчо Иванов" някак си ми доставя друг вид удоволствие.
    И освен това се чувстваш далеч по-спокойна когато знаеш, че Иванчо Иванов се е заклел докато е жив и независимо от обстоятелствата (и чувствата си) да няма взимане-даване с никоя друга жена освен Мария Георгиева-Иванова. Де да беше като в приказките - сватбата да е чисто и просто весело отбелязване на факта, че Тя и Той се обичат и имат невъобразимо желание да бъдат заедно. Само че хората не разбираме много добре какво означават независимост, самостоятелност и егоизъм, което води до много вероятни и много добре познати проблеми във връзката.

Независимост - да позволим на другия човек да бъде себе си и да се грижим за това да бъде себе си, такъв какъвто той иска да бъде. И да отстояваме собствената си независимост без срам и страх.
    Самостоятелност - да позволим на другия човек да има чувства и да се учи от опита си. И да отстояваме собствената си самостоятелност.
    Егоизъм - да имаме поне малка представа до каква степен отношенията ни с другия човек са егоистични, дали не правим всичко само и само на нас да ни е добре.

Иначе човек се влюбва в друг когато го намери за привлекателен, независим, самостоятелен, див, неопитомен, непредсказуем. И го разлюбва ако това изчезне. Ако това изчезне, защото може и да не изчезне напълно! Но брака се явява мощен инструмент който произвежда зависими, несамостоятелни, опитомени и предсказуеми двойки, което е адски скучно, и въобще не се учудвам на статистиките показващи висок % на разводи, изневери и други такива семейни проблеми.
    Последно редактирано от JDeel : 03-05-2014 на 01:48

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си