Сега.... аз също ползвам фондютен, НО!.. с мярка. Ползвам на Виши. Не е идеален откъм състав, но има значение начина, по който се ползва. За дневен грим е повече от препоръчително да не се нанася на цялото лице, само в случаи на пълна липса на чисти участъци. Погледни хубаво кожата си в огледалото. Обзалагам се, че като цяло е добре, просто имаш разни дребни дефектчета, които те дразнят. Ако е така, нямаш нужда да нанасяш на цялото лице, а само на проблемните участъци. Вземи си фондютен който максимално да се прелива с тена ти на лицето. Нанасяй по няколко капчици и размазвай с пръсти, докато не се прелее идеално с другата кожа. Задължително нанасяй като основа за грим някой хубав крем за лице, гледай му състава. Нанеси няколко капчици фдт под очите (ако имаш сенки), на носа, около ъгълчетата на устните и където сметнеш за необходимо. Тайната на хубавия грим е в малкото количество - малко и на място. Поне аз така мисля. В този случай вредата от фондютена е минимална. И вечер задължително РАЗГРИМИРАНЕ с подходящ дегримьор и след това измиване с целулозна гъба и лека пяна за лице. В противен случай на сутринта ще се събудиш с пъпки и черни точки.