Здравейте,
моят проблем е следния:Баща ми иска да уча нещо което на мен лично не ми харесва(или поне мисля ,че не ми харесва).Вчера му казах ,че няма да го уча макар ,че брат ми го учи , и сега се чувствам супер тъпо за това ,че няма да оправдая очакванията му.Притеснявам се след време да не съжалявам за решението си.
Какво е вашето мнение ??? Мерси!!!
Работа по дадена професия винаги е имало и ще има. Друг е въпроса дали ти самия ще успееш да се докажеш в дадена сфера.
А на теб няма за к'во да ти е тъпо. В крайна сметка това е твоя живот и твоето бъдеще.
Баща ми иска да ме прави доктор като брат ми , караме да почвам уроци по химия и биология , а аз искам при майка ;д има счетоводна кантора , но той казва ,че в това нямало бъдеще....нз
Ти сам трябва да избереш какво ще учиш. Все пак ти ще се трудиш, а не баща ти и не е добра идея да учиш нещо, което не ти е на сърце. Още повече, че лекарската професия е по-скоро призвание и ще загубиш не само време и усилия, но и пари за нещо, което няма да ти е интересно и с което вероятно няма да имаш желание да се занимаваш.
Все пак ти ще го работиш.
Трябва да имаш едно напредвид - да си лекар изисква много и определено иска много отговорност всичко трябва да е едно към едно