- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Боя за коса :р
Здравейте! Купих си наскоро розова боя за коса и съм решила да си правя омбре с нея.Искам да попитам обаче дали може вместо окислител да сложа балсам за коса? о.О Изгледах няколко клипчета, където в полуперманентна боя слагат балсам и я нанасят с ръце и мисля, че и на мен така ще ми е по-лесно, отколкото ако нанасям боята с четка. Който има опит с такъв вид боядисване моля да помага.
![]()
Ами според мен няма смисъл да си гориш косата с боя за едно омбре, защото после адски много се изтощава косата в краищата, личен опит, защо не пробваш с нещо друго като например степче, сега много ги ползват тия
Една приятелка преди време си направи розово омбре със степче... много сладко седеше
Друг вариант е да пробваш с шампоан за оцветяване,ако намериш розов![]()
![]()
Ами принципно омбрето наистина гори косата. Друго е да си боядисаш САМО краищата. Тогава вече зависи какъв е естественият цвят на косата ти. Ако си руса нямаш никакъв проблем даже можеш и сама да се боядисаш, ако имаш опит, но ако си тъмна трябва да се изсветлява иначе просто няма да се получи ярко розово, а ще стане отмито и незабележимо. За изсветляването ти препоръчвам да идеш при специалист, трудно е в домашни условия, поне за мен![]()
Руса съм и косата ми хваща много лесно цвят. Реших с боя, защото специално тази съм я ползвала и съм доволна, с някакви масла е и не гори много косата.
Сестра ми и кучето ми (колкото и странно да звучи) ги правих със степче наскоро, но става много бледо и по-скоро червеникаво отколкото розово и за това се отказах.
Не можеш вместо окислител да сложиш балсам. Това звучи просто нелепо.
Somewhere over the rainbow skies are blue, and the dreams that you dare to dream really do come true.
Ако си руса защо изобщо ти е окислител? Той е, за да ти изсветли косата, но ако си руса по принцип е безсмислено да си я гориш.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en