.
Отговор в тема
Страница 2 от 3 ПървиПърви 123 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 51

Тема: Аборт

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от babity Виж мнението
    Е, добре де, ама ако не сте заедно, каква семейна среда осигуряваш на детето? Дете не се гледа с издръжка от х пари.
    Добре де, а ако сте заедно, пък не си пасвате, каква семейна среда осигурявате?
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Мега фен Аватара на SonataArctica
    Цитирай Първоначално написано от LadyDi Виж мнението
    И двамата ще направим големи компромиси за да може детето да има семейната среда, която му е нужна.

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от SonataArctica Виж мнението
    И двамата ще направим големи компромиси за да може детето да има семейната среда, която му е нужна.
    Не става така Поне не завинаги, човекът винаги си иска своето и ако не си пасвате, рано или късно проблемите ви ще станат големи, а тва не е здравословна среда за дете.
    Винаги може да го гледате заедно и без да живеете заедно.

Но една такава ситуация е прекалено хипотетична, за да можем да изговорим всички варианти.

Ето заради такъв възможен случай съм против секса на първата среща. Ако ми се случи нещо такова ще обсъдя всички възможни ситуации със партньора си. Принципно бих направил всичко за детето си. Разбира се, че е възможно да се разделим и да го гледаме така, но това ще повлияе на психиката на детето също.

Град
    Варна
    Ето заради такъв възможен случай съм против секса на първата среща. Ако ми се случи нещо такова ще обсъдя всички възможни ситуации със партньора си. Принципно бих направил всичко за детето си. Разбира се, че е възможно да се разделим и да го гледаме така, но това ще повлияе на психиката на детето също.
    На детската психика влияе почти всичко. Затова е добре да расте с родители, които се обичат, а ако не се обичат - поне се уважават (в тоя последния случай казвам, че е по-добре да са разделени, отколкото да се мъчат заедно).
    Във всеки случай - дете се прави отговорно. Ако си стигнал до дилемата за аборт или не, или си бил безотговорен, или си много голям карък И ако говорим за нормално момиче (а не някоя пикла, дето не е била сигурна пикае ли ѝ се или ѝ се ебе), то решението дали да махне плода трябва да е изцяло нейно. Бащата, в общи линии, е лесен, защото е обичайно майката да гледа детето. И става дума за нейния организъм, нейното бъдеще, нейните амбиции и нейните желания. Естествено, напълно нормално е да го обсъди с пишман-таткото, но окончателното решение трябва да го вземе тя.

Напълно съгласен съм за това с родителите.

Както спомена не е задължително майката да поеме целия товар. Както казах съм способен да отгледам дете. Не е нужно да жертва всичко. За това ако се наложи да се взима такова решение ще съм против аборта.

Град
    Варна
    Напълно съгласен съм за това с родителите.

Както спомена не е задължително майката да поеме целия товар. Както казах съм способен да отгледам дете. Не е нужно да жертва всичко. За това ако се наложи да се взима такова решение ще съм против аборта.
    Евала

Мега фен Аватара на babity
    Зат'ва не трябва да има дете. Нещо, което има нокти, но е зависимо от кръвообращението ми, не е човек.

Соната, интересно ми е какви са доводите ти Против аборта.

Възпитан съм по този начин. Също така има и нещо, което е крайно лично и не бих споделил във форум, което допринася значително към това да съм против аборта. Също така едно от нещата е, че детето има право на живот - вече е създадено, нямаме право да му отнемем това право.
    Единственото, което би ме накарало да съм за аборта е ако е сигурно, че детето ще има сериозни увреждания и така ще спестим мъките му.

Благодаря!

Супер фен Аватара на djipsito
    Аз споделям мнението на Соната и допълвам ЗА аборта, ако момичето/жената е била изнасилена.
    Цитирай Първоначално написано от antifashionshit
    всеки може да придаде какъвто смисъл желае на живота си, за да направи по-поносимо това, че колкото повече мислиш, толкова по-малко смисъл и посока намираш.

Мега фен Аватара на heartshapedbox
    Град
    BG
    Цитирай Първоначално написано от djipsito Виж мнението
    Аз споделям мнението на Соната и допълвам ЗА аборта, ако момичето/жената е била изнасилена.
    Same here.

Супер фен Аватара на Tsukuda_Hiroshi
    Говорим за аборта, нали? Кой ще ми каже на мен дали да родя или да махна това дете?
    А какво може да задължи бащата? Съвест? Съд?
    Имах предвид, че ако изведнъж останеш сам-сама - без бащата, без брат или сестра, без майка ти и баща ти и няма никой, който да ти помага (дори и за да гледа детето докато ходиш на работа или да ходи на работа, докато ти гледаш детето) и видиш, че перспективата ти е да си самотна и безработна майка с 38лв детски и някакви смешни помощи - сама ще решиш, че не искаш да се подложиш на това..
    Според мен, за да се отгледа 1 дете в България, са необходими минимум 50лв. на ден. Колко самотни майки ги вадят тези пари? Това определено би повлияло на решението ти.

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от Tsukuda_Hiroshi Виж мнението
    Имах предвид, че ако изведнъж останеш сам-сама - без бащата, без брат или сестра, без майка ти и баща ти и няма никой, който да ти помага (дори и за да гледа детето докато ходиш на работа или да ходи на работа, докато ти гледаш детето) и видиш, че перспективата ти е да си самотна и безработна майка с 38лв детски и някакви смешни помощи - сама ще решиш, че не искаш да се подложиш на това..
    Според мен, за да се отгледа 1 дете в България, са необходими минимум 50лв. на ден. Колко самотни майки ги вадят тези пари? Това определено би повлияло на решението ти.
    Ако... ако... ако...
    А ако бащата си е направил кефа един път, а после иска да го кара по живо, по здраво, а аз не искам да си разбъзиквам организма и искам това дете и имам възможност да го гледам? Трябва ли да го оставя да си прави той каквото иска или трябва да го гоня до дупка за издръжка? М?
    Казах - има прекалено много променливи в сценария с аборта и всеки съди от собствената си камбанария. Но в крайна сметка, решението е винаги на жената, както и да го увърташ Дори да иска аборт заради безпаричие и невъзможност да го гледа, пак тя ще го реши.

Град
    In my own head...
    Дотук съм принципно съгласна с LadyDi, обаче наскоро се сблъсках с два (!!) случая, които ме накараха да се замисля.
    Например момиче, забременяло малко преди раздялата с приятеля си, когото впоследствие уведомява, че е решила да задържи детето. Тогава е вече късно за аборт, тя не иска нищо от него, но ако той е свестен, няма как да откаже да поеме отговорност. Тук дори го няма въпросът - той с мен само заради детето ли е - очевидно да, след като сте решили да се разделите преди това. Тогава хем няма семейство, хем и в този случай мъжът пък е категорично оставен без избор - оставаш в живота на жената, защото вече имате нещо общо.
    Друг сценарий пък е - ми аз направих аборт - пост-фактум уведомяване на партньора, който отново е оставен без избор.
    Тук не говорим за срещи за по една нощ и някакви изцепки - няма как крайното решение да не е на жената, при положение, че плода го носи ТЯ, но на кой етап това се обсъжда (?) с партньора или просто го уведомяваш и толкоз...
    Too much energy, too little time...

Мега фен Аватара на tori
    Понякога това не е достатъчно. Имам предвид, че се появяват проблеми, скандали и прочее простотии, които детето ги вижда/усеща, особено като по-голямо.

По темата: Принципно мъжа също би трябвало да има думата, но цялостното решение като решение, да го взема майката. Все пак бащата няма да го разкрачат и да му ровичкат из вътрешностите, също и няма него да го боли като ражда.
    Възмущавам се от случая, който разказа babity. Малко ми е странно що за жена би позволила на когото и да е да заплашва живота на нероденото и дете. Виж, ако я е принудило безпаричие и подобни глупости - окей, така разбирам, но да я завлече в лекарския кабинет...

Супер фен Аватара на djipsito
    Съмнявам се насила да е била завлечена в лекарския кабинет... Нещо много буквално май го приехте.

- Аз бих обсъждала веднага след като разбера, че съм бременна, не бих поставила никой пред свършен факт. Не бих му казала след 3 месеца, нито пък след като родя :д
    Цитирай Първоначално написано от antifashionshit
    всеки може да придаде какъвто смисъл желае на живота си, за да направи по-поносимо това, че колкото повече мислиш, толкова по-малко смисъл и посока намираш.

Мега фен Аватара на tori
    Цитирай Първоначално написано от djipsito Виж мнението
    Съмнявам се насила да е била завлечена в лекарския кабинет... Нещо много буквално май го приехте.
    Вероятно защото не е разказана цялата ситуация в детайли?

Цитирай Първоначално написано от tori Виж мнението
    Понякога това не е достатъчно. Имам предвид, че се появяват проблеми, скандали и прочее простотии, които детето ги вижда/усеща, особено като по-голямо.
    Така е, но това няма да ме накара да се откажа, а ще ме накара да се трудя по-усърдно в иглаждането на отношенията с хипотетичната си жена.

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от Aubergene Виж мнението
    Например момиче, забременяло малко преди раздялата с приятеля си, когото впоследствие уведомява, че е решила да задържи детето. Тогава е вече късно за аборт, тя не иска нищо от него, но ако той е свестен, няма как да откаже да поеме отговорност. Тук дори го няма въпросът - той с мен само заради детето ли е - очевидно да, след като сте решили да се разделите преди това. Тогава хем няма семейство, хем и в този случай мъжът пък е категорично оставен без избор - оставаш в живота на жената, защото вече имате нещо общо.
    Сега, има разлика между това да поеме отговорност за детето си и да се събере с майката. Естествено, говорим си хипотетично, защото от човек до човек има разлика. Аз, например, ако попадна в горната ситуация, бих запазила детето и бих го гледала сама, с помощта на бащата, щом желае да помага. Но аз си живея с детето у дома, той си живее у тях и си изработваме удобен план и за двамата така, че детето да не страда от липсата на внимание и на двамата си родители. Когато между двамата има разбирателство и уважение, винаги могат да се споразумеят и без да се събират под един покрив. Познавам такива деца, не им е било тежко детството, дори напротив.

Цитирай Първоначално написано от Aubergene Виж мнението
    Друг сценарий пък е - ми аз направих аборт - пост-фактум уведомяване на партньора, който отново е оставен без избор.
    Ако ще правя аборт без да уведомя бившия си приятел, защо изобщо бих му казала, че съм го направила? Ако сме се разделили, ако не желая по никакъв начин да имам нещо общо с него и не искам да раждам детето му, защо трябва да го обременявам с моя избор?

Честно да си призная, аз мога да разсъждавам единствено от собствената си гледна точка и от това, че аз съм възпитана да не излизам на дъжда без дъждобран Презервативът се сваля тогава, когато реша, че искам дете. Ако ми се беше случило с някой от бившите ми приятели, със сигурност щях да го задържа, но не виждам как щях да живея с бащата до сега.

Лейди, така е, ама знаеш, че всичко се случва. Мен лично ме е страх да го обмислям дори подобен казус. При сегашното ми дередже. Честно! *чукам на дърво*

Партньорът ми е повече от стриктен на тема дъждобрани, но аз пък съм възпитана (да бе, знам, че мамито е малко чисто чао с главата) да треперя преди всяка менструация...

Мега фен Аватара на xoxi
    За една позната се носеха слухове, че е правила аборт, но не се разбра със сигурност. Не познавам момичета/жени, които са абортирали по собствено желание, а не спонтанно.

Аз съм твърдо ЗА аборта, като жената абсолютно сама трябва да вземе решението. Ако иска да запази детето, а бащата не иска, тя трябва да е сигурна, че може и сама да се грижи за това дете, не просто да го отгледа, но и да може да му осигури всичко, от което ще се нуждае, без да разчита на бащината помощ. Ако той помага въпреки всичко, добре дошло. Но в никакъв случай жената не трябва да разчита на друг при такива ситуации.
    Ако пък не иска да запази това дете, абсолютно никой не може да я накара да го направи.
    Тук най-вече визирам забременяване, в следствие от секс за една нощ и подобните му.
    Ако говорим за хора в сериозна връзка, които няма как да се пропуснали да обсъдят евентуалната поява на бебе, нещата вече стоят по друг начин. НО въпреки това, по-голяма тежест винаги има мнението на жената.

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Всъщност, специално парите рядко представляват кой знае какъв проблем, ако родителите искат да задържат детето. Освен ако не говорим за редките случаи на крайна нищета.

Факт, че и двамата партньори трябва да участват във вземането на решение, но каквото и да си говорим, майката е нагърбена с много по-голяма отговорност, следователно е съвсем нормално крайната дума да е нейна.

Последните години определено се наблюдава грозната тенденция на масови аборти. Твърдо за съм, разбира се, грешки стават, но не намирам за нормално млади жени да са правили по 2-3 аборта поради невнимание. Познавам няколко такива.
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

^Човееек! За к'ва сексуална култура говорим. Уж с'а не било табу, образовали се хората...
    В 21 век имам позната, за която думата контрацепция се свежда до набутване на таблетка аспирин след секс. Потресена съм! За полово предавани болести... не знам к'во да кажа... :Х

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от babity Виж мнението
    В 21 век имам позната, за която думата контрацепция се свежда до набутване на таблетка аспирин след секс.
    За повечето деца, контрацепцията представлява изпиване на Ескапел след всеки акт.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си