.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 74

Hybrid View

Някаде да съм споменал че трябва да се работи за сплотяване на българи, цигани и турци? Много ясно казах че трябва да се работи за ограничаване на свободията при цигани и турци. Защото каквото и да говорите в една дължава както се използват правата на гражданина така трябва и да спазваш задълженията които имаш. Когато малцинствата не спасват нормите и порядките в държавата им се спира кранчето и готово. Няма каквода правят.
    Чак ви се чудя как може да ми казвате че трябва да приемем исляма. СРАМ нямате ли? Минали са векове в които нашите предци са се борили да запазят християнската си религия и са били избивани за това. От кого ли от турци към които сега искате да сме толерантни и всеки несъгласен с това е обявяван за расист и ксенофоб. Напрово ми е тъжно като виждам какво мислене имате. Жално ми е за обществото което се задава.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от SNikolov_Rugby Виж мнението
    Някаде да съм споменал че трябва да се работи за сплотяване на българи, цигани и турци? Много ясно казах че трябва да се работи за ограничаване на свободията при цигани и турци. Защото каквото и да говорите в една дължава както се използват правата на гражданина така трябва и да спазваш задълженията които имаш. Когато малцинствата не спасват нормите и порядките в държавата им се спира кранчето и готово. Няма каквода правят.
    Чак ви се чудя как може да ми казвате че трябва да приемем исляма. СРАМ нямате ли? Минали са векове в които нашите предци са се борили да запазят християнската си религия и са били избивани за това. От кого ли от турци към които сега искате да сме толерантни и всеки несъгласен с това е обявяван за расист и ксенофоб. Напрово ми е тъжно като виждам какво мислене имате. Жално ми е за обществото което се задава.

Както през комунизма много добре са сплотявали правата на циганите и виж до какво са ги довели днес! Кажи,че искаш една диктатура и да се свършва.
    А пък за турците направо ме уби.
    Какво ти пречат точно пък турците? Които в повечето пъти са по-интелигенти и добри приятели отколкото българите?
    Историята ли? Че ти тогава мрази всички - и руснаците включително,когато ни ,,освобождават'' , за да ни завземат , и себе си най-вече, когато си рязал крака и ръце на хиляди нации по време на Сименовото царуване.
    А пък в това ,,турско робство ,, особено към края на 18 век - въобще не е приличало на робство. Българските и турските граждани са си живеели в империята с много общи права. Чорбаджиите - българи търговци са били толкова много. Не случайно по-късно са предавали българските революционери.

Та така. Никой не ми пречи - стига да спазва правата на държавата и законите.
    Когато стигнеш до там, да забраниш на някой да говори на родния си език и да си изповядва религията - показваш само слабостта си пред него. Същия тиранин ставаш.
    И аз не искам толкова цигани и турци.. и аз не искам българите да се изчезват, ама това не зависи от нас. А някои опити и методи за справянето с тях - може да бъдат катастрофални . Така че бъди жив и здрав, ама не се чуди защо АТАКА е на последно място винаги по гласуване, а на такива като Боян Расате всички са смеят.
    Последно редактирано от klimatronik : 01-10-2014 на 07:41

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от klimatronik Виж мнението
    Та така. Никой не ми пречи - стига да спазва правата на държавата и законите.
    Когато стигнеш до там, да забраниш на някой да говори на родния си език и да си изповядва религията - показваш само слабостта си пред него. Същия тиранин ставаш.
    Това. С едно допълнение. И ще цитирам директно Конституцията:

Чл. 3.
    Официалният език в републиката е българският.

Чл. 36.
    (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани.
    (2) Гражданите, за които българският език не е майчин, имат право наред със задължителното изучаване на българския език да изучават и ползват своя език.

Чл. 6
    (2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние.

Чл. 13.
    (1) Вероизповеданията са свободни.
    (2) Религиозните институции са отделени от държавата.
    (3) Традиционна религия в Република България е източноправославното вероизповедание.
    (4) Религиозните общности и институции, както и верските убеждения не могат да се използват за политически цели.

Чл. 37.
    (1) Свободата на съвестта, свободата на мисълта и изборът на вероизповедание и на религиозни или атеистични възгледи са ненакърними. Държавата съдейства за поддържане на търпимост и уважение между вярващите от различните вероизповедания, както и между вярващи и невярващи.

Нужно ли е да го синтезирам или разбирате?
    Последно редактирано от LadyDi : 01-10-2014 на 07:57
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си