- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Що е Волен и има ли почва у нас ?
Някаде да съм споменал че трябва да се работи за сплотяване на българи, цигани и турци? Много ясно казах че трябва да се работи за ограничаване на свободията при цигани и турци. Защото каквото и да говорите в една дължава както се използват правата на гражданина така трябва и да спазваш задълженията които имаш. Когато малцинствата не спасват нормите и порядките в държавата им се спира кранчето и готово. Няма каквода правят.
Чак ви се чудя как може да ми казвате че трябва да приемем исляма. СРАМ нямате ли? Минали са векове в които нашите предци са се борили да запазят християнската си религия и са били избивани за това. От кого ли от турци към които сега искате да сме толерантни и всеки несъгласен с това е обявяван за расист и ксенофоб. Напрово ми е тъжно като виждам какво мислене имате. Жално ми е за обществото което се задава.
Както през комунизма много добре са сплотявали правата на циганите и виж до какво са ги довели днес! Кажи,че искаш една диктатура и да се свършва.
А пък за турците направо ме уби.
Какво ти пречат точно пък турците? Които в повечето пъти са по-интелигенти и добри приятели отколкото българите?
Историята ли? Че ти тогава мрази всички - и руснаците включително,когато ни ,,освобождават'' , за да ни завземат , и себе си най-вече, когато си рязал крака и ръце на хиляди нации по време на Сименовото царуване.
А пък в това ,,турско робство ,, особено към края на 18 век - въобще не е приличало на робство. Българските и турските граждани са си живеели в империята с много общи права. Чорбаджиите - българи търговци са били толкова много. Не случайно по-късно са предавали българските революционери.
Та така. Никой не ми пречи - стига да спазва правата на държавата и законите.
Когато стигнеш до там, да забраниш на някой да говори на родния си език и да си изповядва религията - показваш само слабостта си пред него. Същия тиранин ставаш.
И аз не искам толкова цигани и турци.. и аз не искам българите да се изчезват, ама това не зависи от нас. А някои опити и методи за справянето с тях - може да бъдат катастрофални . Така че бъди жив и здрав, ама не се чуди защо АТАКА е на последно място винаги по гласуване, а на такива като Боян Расате всички са смеят.
Последно редактирано от klimatronik : 01-10-2014 на 07:41
Това. С едно допълнение. И ще цитирам директно Конституцията:
Чл. 3.
Официалният език в републиката е българският.
Чл. 36.
(1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани.
(2) Гражданите, за които българският език не е майчин, имат право наред със задължителното изучаване на българския език да изучават и ползват своя език.
Чл. 6
(2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние.
Чл. 13.
(1) Вероизповеданията са свободни.
(2) Религиозните институции са отделени от държавата.
(3) Традиционна религия в Република България е източноправославното вероизповедание.
(4) Религиозните общности и институции, както и верските убеждения не могат да се използват за политически цели.
Чл. 37.
(1) Свободата на съвестта, свободата на мисълта и изборът на вероизповедание и на религиозни или атеистични възгледи са ненакърними. Държавата съдейства за поддържане на търпимост и уважение между вярващите от различните вероизповедания, както и между вярващи и невярващи.
Нужно ли е да го синтезирам или разбирате?
Последно редактирано от LadyDi : 01-10-2014 на 07:57
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last