.
Отговор в тема
Страница 2 от 4 ПървиПърви 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 95

Тема: ПБС

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    не ти ли стига написаното дотук?!, ето и още:

"Вие не избрахте Мене, но Аз избрах вас, и ви определих да излезете в света и да принасяте плод и плодът ви да бъде траен; та каквото и да поискате от Отца в Мое име, да ви даде. Това ви заповядвам да се любите един друг. Ако светът ви мрази, знайте, че Мене преди вас е намразил. Ако бяхте от света, светът щеше да люби своето; а понеже не сте от света, но Аз ви избрах от света, затова светът ви мрази. Помнете думата, която ви казах, слугата не е по-горен от господаря си. Ако Мене гониха, и вас ще гонят; ако са опазили Моето учение, и вашето ще пазят. Но всичко това ще ви сторят поради Моето име, защото не познават Онзи, Който Ме е пратил. Ако не бях дошъл и не бях им говорил, грях не биха имали; сега, обаче, нямат извинение за греха си. Който мрази Мене, мрази и Отца Ми. Ако не бях сторил между тях делата, които никой друг не е сторил, грях не биха имали; но сега видяха и намразиха и Мене и Отца Ми." Йоан 15: 16-24
    Чакй сега, едва ли някой те мрази, проблема е че ти се вкарваш във филми. Изцепваш невероятната мисъл как хиляди пъти умираш и те убиват, и те съживяват и ние като нормални хора е нормално да се учудим и да те попитаме: "Ама как така, това е необичайно, обясни ни какво се случва?", и ти в следващия момент изтърсваш едно: Вие ме мразите!. ............................ Ай стига де?!

След такива необичайни и скандални думи и разкрития, които ни изтърсваш за себе с , каква очакваш, че може да е реакцията на нас простите-нормални хорица.

Сега обясни, какви са тези убийства дето говориш, как така те убиват, защо и как.
    Последно редактирано от defender : 01-12-2014 на 18:43

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Чакй сега, едва ли някой те мрази, проблема е че ти се вкарваш във филми. Изцепваш невероятната мисъл как хиляди пъти умираш и те убиват, и те съживяват и ние като нормални хора е нормално да се учудим и да те попитаме: "Ама как така, това е необичайно, обясни ни какво се случва?", и ти в следващия момент изтърсваш едно: Вие ме мразите!. ............................ Ай стига де?!

След такива необичайни и скандални думи и разкрития, които ни изтърсваш за себе с , каква очакваш, че може да е реакцията на нас простите-нормални хорица.

Сега обясни, какви са тези убийства дето говориш и как така те убиват.
    защо приписваш написаното в Библията на мен, след като не съм го писал аз?!, ти може и да искаш много неща, но на мен истинският Господ Бог може и да не ми даде да ти обясня(-вам) всяко нещо, което искаш да знаеш - ако наистина вярваше, щеше да разбереш и сам, обаче пак чакаш някой да ти сервира всичко на тепсия

Мега фен
    ти ме мразиш, криеш истината и не искаш да ни обясниш, за да не ни спасяваш и да останем в състояние на неспасение.
    Така ли е?

Мега фен Аватара на heartshapedbox
    Град
    BG
    нпп, а защо му е на господ да те поставя в смърто-предполагащи ситуации и "срещи с убиващи те антихристи", щом ще те възкреси после?

Мега фен
    ти ме мразиш, криеш истината и не искаш да ни обясниш, за да не ни спасяваш и да останем в състояние на неспасение.
    Така ли е?
    не, не позна

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от heartshapedbox Виж мнението
    нпп, а защо му е на господ да те поставя в смърто-предполагащи ситуации и "срещи с убиващи те антихристи", щом ще те възкреси после?
    защо Исус и много Негови ученици бяха гонени и убивани?

Мега фен
    и много Негови ученици бяха гонени и убивани?
    Но никой от тях не е бил физически умъртвяван и съживяван, и то хиляди пъти.
    Последно редактирано от defender : 01-13-2014 на 09:55

Мега фен
    Град
    В деколТето тИ
    npp dobre li si be chovek?

Мега фен
    Град
    В деколТето тИ
    qvno e nastypilo i tova vreme veche

Супер фен Аватара на DoctorSatan666
    Милиони хора вярват в една 2000 годишна история, че Иисус Христос е умрял и възкръснал, но когато нпп твърди, че умира и възкръсва, никой не му вярва....

Последно редактирано от DoctorSatan666 : 01-13-2014 на 15:06

Мега фен
    нали вече цитирахме как са умирали дори всеки ден, ето го пак: "всеки ден умирам." 1 Коринтяни 15: 31

а след като е умирал всеки ден, то е сигурно и че е бил съживяван всеки ден: "Окаян аз човек! кой ще ме избави от тялото на тая смърт? Благодарение Богу! има избавление чрез Исуса Христа, нашия Господ." Римляни 7: 24-25

при все че се пишеше за толкова голям християнин, но отричаш написаното в Библията
    Последно редактирано от npp : 01-13-2014 на 18:39

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от DoctorSatan666 Виж мнението
    Милиони хора вярват в една 2000 годишна история, че Иисус Христос е умрял и възкръснал, но когато нпп твърди, че умира и възкръсва, никой не му вярва....

защото ние сме разумни вярващи, а не наивници разтворили крака за поредната изнасилваща ума хипноза .............. разумът също е дар, който трябва да се използва по предназначение, но оставен сам на себе си се превръща в свирепо блуждаещо животно, което "възкръсва по 1000 пъти на ден в полусън".

при все че се пишеше за толкова голям християнин, но отричаш написаното в Библията
    не отричам Библията, а отричам еретика-лъжесвидетел на словото.
    Последно редактирано от defender : 01-13-2014 на 19:15

разумни вярващи

Истината е, че няма никаква разлика в това дали ще вярваш в христовото възкресение или във възкресението на нпп. Нали все пак всичко е въпрос на вяра, не на доказателства?

Да ама там е работата - не е удобно да вярваш във възкресението на някакъв си световно неизвестен псевдо-свидетел, а пък образа на Джийзъс е привидно по-достоверен, украсен със всякакви митологични елементи. Ако беше установено и доказано със сигурност, че нпп е възкръснал, какво от това? Дали някой щеше да следва и боготвори някой, който няма качествата на Бог, а е очевидно изперкал. Нпп е само свидетел, а не "спасител"(в смисъла на универсален и единствен спасител). Дори и самия той би го признал, а това определя и неговото отношение към света т.е. и неговата роля. Ето как всичко е въпрос на отношение, на базата на лепнати етикети, а не на доказателства. А отношението, и то най-вече от вярващите към обекта на вярата(Джийзъс) и това какво те проектират като негови качества, определя защо хората биха повярвали в Иисус, а не в нпп. Иисус е "набеден" за спасител, неговото възкресение е свързано със саможертвата в името на човечеството, той е мистичен, милостив, син на Бога, върши чудеса, лекува болните, има своя доктрина и философия , а нпп е просто свидедетел - просто поредния безличен репликатор на хилядолетни идеи. Ето затова хората вярват в Иисус, а не в нпп - не заради някаква си "разумна вяра", а защото вярата е продукт на потребности, както и всяка друга човешка дейност, пък Иисус (и Бог) е именно обобщен образ на тези потребности.
    Последно редактирано от DoctorSatan666 : 01-14-2014 на 12:31

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от DoctorSatan666 Виж мнението
    Да ама там е работата - не е удобно да вярваш във възкресението на някакъв си световно неизвестен псевдо-свидетел, а пък образа на Джийзъс е привидно по-достоверен, украсен със всякакви митологични елементи. ...................
    айде да не ми казваш, аз какво съм си мислил, а, ............ ааааааааааааааа............... виждам, че ме разбра и дори започна леко да се надришкваш от страхче........... хихихи.

ПП: майтап бе докторе, ти си готин.
    Последно редактирано от defender : 01-14-2014 на 14:57

Мега фен
    докато вие интернет кияците/плужеците си мерите дървените философии, истинските Светии отново работят денонощно за пълното спасение и осигуряване на всички човеци/души с изобилен и вечен живот в истинския Господ Бог, а така и за вас, вие въобще не зачитате онези, благодарение на които имате тоя живот, в който вие предпочитахте да се лигавите досега

Мега фен
    истинските Светии отново работят денонощно за пълното спасение и осигуряване на всички човеци ...........
    а ти между тях ли си
    и как работиш денонощно, какво е естеството на работата ти.

Мега фен
    Град
    В деколТето тИ
    #podaivyzkresenietonasamwe
    #bognpp

истинските Светии отново работят денонощно
    Имаш предвид нещо като религиозен нон-стоп? Мерси. Ще знам ако в 3 часа сутринта закъсам за свещи, да им звънна.

Последно редактирано от DoctorSatan666 : 01-14-2014 на 14:12

Мега фен
    Град
    В деколТето тИ
    #zapalisveshtta
    #izkupigrehasitamwe
    #dokaraimisveshtiv04:30we
    Последно редактирано от fire_magic : 01-14-2014 на 14:18

Цитирай Първоначално написано от fire_magic Виж мнението
    #podaivyzkresenietonasamwe
    #bognpp

" Ъъъ, извинете, някой да е поръчвал свещи?"

Мега фен
    това според мен е нещо като денонощен импулсен телефон за проповеди на езичници-свидетели на Словото.

Обаждаш се и готин-сексапилен женски глас ти казва:
    Свидетелска проповед за спасението на всички души/одушевени - изберете 1
    Свидетелство за полузаспалия бог на нпп, моля изберете 2
    Свидетелство за безразборен секс за доставяне на добро на всички човеци/одушевени - изберете 3
    и така нататък за останалите нпп-инщини
    Последно редактирано от defender : 01-14-2014 на 14:38

Мега фен
    Град
    В деколТето тИ

#mujsperukawe

Мега фен
    само ако разберете колко пъти истинските Светии са ви спасявали от увреждане и смърт чрез своите молитви, ще им благодарите повече отколкото някога сте благодарили на келнерите/разносвачите, които са ви сервирали/донасяли поръчките

Мега фен
    Град
    В деколТето тИ
    добре, благодаря нпп, предай им много поздрави преди да те възкресят утре

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си